Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης χάραξε διαχωριστική γραμμή με τους "τυχοδιώκτες γυρολόγους"


 
Ομιλία Μανώλη Χριστοδουλάκη Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής
Συντρόφισσες, Σύντροφοι,
Πριν 16 μήνες 212.000 προοδευτικοί πολίτες εξέλεξαν την Φώφη Γεννηματά ως Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και ταυτόχρονα, με αυτή τη μαζική συμμετοχή, που ούτε και οι πιο αισιόδοξοι από εμάς δεν την περίμεναν,  μας έδωσαν εντολή να προχωρήσουμε με ενότητα και τόλμη στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
Να εκφράσουμε στιβαρά και αποφασιστικά τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο
Να τιμήσουμε απαρέγκλιτα την ιστορική συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης
Να υπηρετήσουμε την αυτόνομη πορεία και την αυτοδύναμη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής
Πριν από ένα χρόνο, κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα. Το ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Συζητήσαμε και εγκρίναμε το Πρόγραμμα και το Καταστατικό μας.
Και συνεχίσαμε…
Αναλάβαμε πολιτικές πρωτοβουλίες, δώσαμε κρίσιμες πολιτικές μάχες.
Υπερασπίσαμε τα συμφέροντα του λαού μας μέσα και έξω από την Βουλή.
Δώσαμε βάρος στην εξωστρέφεια μας, στην άμεση επαφή μας με την κοινωνία. Σε εκατοντάδες συγκεντρώσεις διαλόγου σε όλη τη χώρα. Συζητήσαμε με τους πολίτες, ακούσαμε τους προβληματισμούς και τα προβλήματα τους, παρουσιάσαμε τις θέσεις μας. Με πρώτη την Πρόεδρό μας, αλλά και όλους τους βουλευτές και τα κεντρικά στελέχη μας.
Θέσαμε το Πρόγραμμα μας στην κρίση της Κοινωνίας. Με πολλές θεματικές εκδηλώσεις, με την συμβολή όχι μόνο των αρμόδιων στελεχών μας, αλλά και εκπροσώπων των φορέων της παραγωγής και της Κοινωνίας, αλλά και στελεχών από την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.
Εξειδικεύσαμε, και βελτιώσαμε μέσα από τον διάλογο τις θέσεις μας,  για τις Επενδύσεις και την Ανάπτυξη, για τους Μικρομεσαίους, για τους Εργαζόμενους, τους Αγρότες, την Υγεία, την Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία, το Δημογραφικό, αλλά και για την αντιμετώπιση του εφιάλτη της ακροδεξιάς.
Συγκροτήσαμε τους Τομείς του Κινήματος Αλλαγής και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.
Προχωρήσαμε στην συγκρότηση των Νομαρχιακών μας Επιτροπών αλλά και στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής των Συντονιστικών Επιτροπών των Οργανώσεών μας σε όλη την Ελλάδα.
Το επόμενο βήμα θα είναι φυσικά και η εκλογή των Νομαρχιακών μας Επιτροπών αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές.
Είμαστε το μόνο κόμμα που έχει παρουσιάσει έγκαιρα την μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων του για τις Εθνικές εκλογές σε όλη την Ελλάδα. Με ψηφοδέλτια ριζικά ανανεωμένα, με ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και προσφορά, με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για την ΝΙΚΗ.
Παράλληλα με ένα αντίστοιχα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιό για τις Ευρωεκλογές, που θα δώσει την μάχη για την Αλλαγή, την Προοδευτική Ανατροπή, στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην δημιουργία ενωτικών, προοδευτικών Αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Μαΐου σε όλες τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας. Και ειδικά στο χώρο της αυτοδιοίκησης με την τεράστια ιστορία και τα εκατοντάδες στελέχη της παράταξης μας που κράτησαν όρθιο το θεσμό ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια της κρίσης, στόχος μας δεν είναι η καταγραφή, είναι η νίκη. Η δουλειά της Επιτροπής με τον συντονισμό του Γιώργου Καμίνη, ήταν πράγματι πολύ σημαντική.
Και συνεχίζουμε…
Συνεχίζουμε με όπλο μας τους 212.000 συνιδρυτές μας, συνεχίζουμε με όπλο μας τη συγκινητική συμμετοχή του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης στις συγκεντρώσεις και τις εκδηλώσεις μας σε όλη την Ελλάδα, με το κλίμα ενθουσιασμού των στελεχών μας, με το βλέμμα μας στον κόσμο που επιστρέφει στην παράταξη μας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι στην προσπάθεια επανασύνδεσης με την μαζική πλειοψηφική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης, εμείς συνεχίζουμε πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Στέλνουμε μήνυμα συσπείρωσης και συστράτευσης για όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τις Ευρωεκλογές και φυσικά τη μητέρα των μαχών που είναι οι επόμενες εθνικές εκλογές. Συνεχίζουμε με όπλο μας τη διεύρυνση, την ανανέωση και κυρίως την ενότητα της παράταξης μας.
Σήμερα κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα, αφήνουμε πίσω έναν πολυκομματικό φορέα ο οποίος στην πράξη αποδείχθηκε ότι αντί να ενισχύει τον πλουραλισμό, πολύ περισσότερο οδηγούσε σε πολυφωνία και βαβυλωνία, θόλωνε το πολιτικό μας μήνυμα στην κοινωνία. Ενισχύουμε αποφασιστικά τον ενιαίο χαρακτήρα του Κινήματος μας. Μετά από μία μαζική διαδικασία ανάδειξης των αντιπροσώπων μας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 62.000 μέλη μας, αύριο εκλέγουμε τα συλλογικά μας όργανα. Εκλέγουμε την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής. Προχωράμε σε ένα κόμμα το οποίο θα λειτουργεί με μειοψηφίες και πλειοψηφίες, με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετική άποψη, αλλά και με ένα ξεκάθαρο πολιτικό αφήγημα, ένα διακριτό πολιτικό στίγμα.
Και το πολιτικό αυτό μήνυμα δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινάει από μία ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς τους καλοθελητές που μας ρωτάνε:
με ποιον από τους δύο είστε πιο κοντά. Τους απαντάμε: Με κανέναν από τους δύο. Γιατί είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό! Και αυτή τη μάχη λοιπόν, θα τη δώσουμε απέναντι στις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Θα τη δώσουμε απέναντι στην πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού και της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στις καθεστωτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απέναντι στην αποθέωση του κρατισμού, απέναντι στην ιδεοληπτική εμμονή για εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, απέναντι σε μία πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική για την επόμενη μέρα.
Απέναντι σε αυτούς που εργαλειοποίησαν ένα μείζον εθνικό ζήτημα με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των μικροκομματικών τους συμφερόντων, διχάζοντας για ακόμα μία φορά τους Έλληνες.
Που ακόμα και σήμερα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα συνδιαλλαγούν με τους πρόθυμους της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να μην χάσουν την καρέκλα, ανταλλάσσοντας Υφυπουργεία, ευρωψηφοδέλτιο, ασυμβίβαστα, εκλογικούς κανονισμούς και ποσοστώσεις.
Απέναντι σε αυτούς που στήνουν δήθεν γέφυρες και προοδευτικά μέτωπα, για να αποφύγουν τον επερχόμενο εκλογικό διασυρμό. Προοδευτικά μέτωπα με ποιους, με αυτούς που αντιπολιτεύτηκαν με την ακραία ρητορική για κρεμάλες και γερμανοτσολιάδες, που έχτισαν πολιτικές καριέρες στο βωμό της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, που πήραν την εξουσία, πήγαν χέρι – χέρι με τα ακραία δεξιά στοιχεία του Καμμένου και των ΑΝΕΛ, εφάρμοσαν την πιο σκληρή αχρείαστη μνημονιακή πολιτική, και ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να συγκυβερνούν με ένα συνονθύλευμα τυχοδιωκτών, χωρίς καμία κοινή ιδεολογική αναφορά και με μοναδικό συνεκτικό στοιχείο την παραμονή στην εξουσία. Τους λέμε λοιπόν, ότι προοδευτικά μέτωπα με μπροστάρηδες τον Αντώναρο, τον Κουίκ, την Κουντουρά, τον Πολάκη, τον Παπαχριστόπουλο, την Παπακώστα και τη Μεγαλοοικονόμου, δεν αφορούν ούτε εμάς, αλλά ούτε και τους προοδευτικούς πολίτες. Οι γέφυρες σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου και των Υπογείων του Μαξίμου θα πάρουν απάντηση από τις δικές μας γέφυρες με τη βάση της κοινωνίας. Και θα πάρουν απάντηση στις εκλογές.
Αλλά παράλληλα, τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε και απέναντι στον παραδοσιακό ιδεολογικό μας αντίπαλο που είναι η Νέα Δημοκρατία.
Μια Νέα Δημοκρατία η οποία παρέχει ακόμα και σήμερα δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή που όξυνε τα προβλήματα της κρίσης, δημιούργησε έλλειμμα 15% του ΑΕΠ και ουσιαστικά οδήγησε στα μνημόνια.
Που δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής για την αντιπολίτευση Σαμαρά που εισήγαγε πρώτη τον αντιμνημονιακό λόγο δηλητηριάζοντας την κοινωνική συνοχή και διχάζοντας τους Έλληνες.
Που ακόμα και σήμερα δεν μας παρουσιάζουν ίχνος σοβαρής και τεκμηριωμένης πρότασης για το πως μπορούμε να δομήσουμε ξανά ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, για το πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε αυτούς που έχουν πληγεί μέσα στην κρίση.
Που διακηρύσσουν και μάλιστα ενώπιον του ΣΕΒ ότι δε χρειάζονται συλλογικές συμβάσεις, δε χρειάζεται η προστασία του εργαζόμενου από τον εργοδότη.
Που δεν αναλαμβάνουν καμία δέσμευση για την αλλαγή του λεγόμενου «ΥπερΤαμείου», που αποσκοπεί στην γενικευμένη και προνομιακή για τους δανειστές εκποίηση του Εθνικού Πλούτου.
Που θεωρούν τις κοινωνικές ανισότητες σχεδόν φυσικό φαινόμενο και η οποία ονειρεύεται τη νομιμοποίηση της συντηρητικής ιδεολογικής της αναφοράς ως απάντηση στην απαξίωση της αριστεράς  από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για εμάς λοιπόν, ο στόχος των επόμενων εκλογών είναι σαφής, είναι ένα ισχυρό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη συντήρηση και το λαϊκισμό που εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Και αυτό περνάει μόνο μέσα από ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.
Μέσα λοιπόν στο κλίμα της πόλωσης και του διχασμού που ζούμε καθημερινά στον πολιτικό διάλογο, αλλά και την πολιτική αστάθεια χωρίς να έχουμε καν διασφαλίσει την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με τα επιτόκια στο 3,9% και μία κυβέρνηση που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το πως θα δημιουργήσει προσωρινές σχέσεις επιδοματικής εξάρτησης από τις μελλοντικές εκλογικές της πελατείες, που πανηγυρίζουν για την αύξηση κατά 54 ευρώ του κατώτερου μισθού εκτός γενικής συλλογικής σύμβασης, όταν την ίδια στιγμή τα παίρνουν από την άλλη τσέπη με τη μείωση του αφορολόγητου που οι ίδιοι ψήφισαν, όταν η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι επενδύσεις απουσιάζουν, η φορολογία πνίγει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όταν ο κίνδυνος της ακροδεξιάς καραδοκεί, εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να επιλέξει. Ή ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, ή διχασμός και νέα κρίση. Ή η δημοκρατική παράταξη ξανά μπροστά, ισχυρή και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, ή η χώρα σε νέες περιπέτειες.
Όπλο μας το Πρόγραμμά μας, το Σχέδιο Ελλάδα που κάνει πράξη τη διττή μας πολιτική στόχευση… …
Το Σχέδιο Ελλάδα για εμάς είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση με έμφαση στην κοινωνική συνοχή.
Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξουμε στην πράξη ότι δεν είμαστε και δεν θέλουμε να γίνουμε ο τρίτος πόλος στο πολιτικό μας σύστημα. Είμαστε ο μόνος δρόμος για την ουσιαστική προοπτική της χώρας την επόμενη μέρα.
Είναι η καλύτερη δυνατή βάση για να κάνουμε πράξη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αυτό που χρειάζεται ξανά η σοσιαλδημοκρατία σήμερα. Ένα νέο ρεαλιστικό αφήγημα που θα στηρίζεται στην συμμαχία των υγειών παραγωγικών δυνάμεων που μπορούν να δημιουργήσουν νέο πλούτο, με τις κοινωνικές ομάδες που περιθωριοποιούνται. Που θα απαντάει στον κίνδυνο της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού, με ολοκλήρωση της ΟΝΕ αλλά και με αποτελεσματικό και δημοκρατικά νομιμοποιημένο σύστημα διακυβέρνησης.
Με ενεργές πολιτικές για την οικονομική ανάπτυξη, που θα δημιουργεί απασχόληση, και θα καταπολεμά την ανεργία και την φτωχοποίηση.
Με βάρος στο κοινωνικό κράτος, στην προστασία και επανένταξη των ασθενέστερων ομάδων.
Με κοινές πολιτικές ασφάλειας και άμυνας, με θεσμικές αλλαγές, που θα ενισχύσουν την διαφάνεια, την λογοδοσία, την αξιοκρατία.
Με πίστη ξανά στο όραμα για την ουσιαστική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για μία δημοκρατική Πολιτική Ένωση ως ομοσπονδία εθνικών κρατών.
Να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά μία ισχυρή Ευρώπη, αλλά κυρίως, να μπορέσουμε να ονειρευτούμε ξανά μία ισχυρή Ελλάδα μέσα σε αυτή.
Μία Ελλάδα που θα αφήσει οριστικά πίσω την κρίση. Με στόχο να προχωρήσουμε μπροστά και όχι να γυρίσουμε στις αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτή. Μία Ελλάδα ανεξάρτητη που θα μπορεί αυτοτελώς να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εθνικής οικονομίας. Μία χώρα που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων, θα εγγυάται την αξιοπρέπεια στην ζωή του κάθε πολίτη, θα αντιμετωπίσει τις Κοινωνικές Ανισότητες. Αλλά και μία Ελλάδα που θα παράγει πλούτο, θα αναδιαμορφώσει το αναπτυξιακό της μοντέλο, θα αλλάξει το κράτος και τη δημόσια διοίκηση, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Μία Ελλάδα που θα διασφαλίζει τα εθνικά της συμφέροντα, θα σέβεται και θα υπερασπίζεται τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων. Μία Ελλάδα που θα θωρακίσει τους θεσμούς της, τη δημοκρατία, τη συμμετοχή, ειδικά σε μία περίοδο που καταστρατηγείται βάναυσα οποιαδήποτε έννοια διάκρισης των εξουσιών και ανεξαρτησίας των θεσμών. Με εμμονή στις ανοιχτές κοινωνίες, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με πλήρη κατοχύρωση των ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Μία χωρά που θα μπορέσει να καινοτομήσει και να πρωτοπορήσει ξανά, που θα δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, που θα δει τις αλλαγές του ψηφιακού μετασχηματισμού, των αυτοματισμών και της τεχνητής νοημοσύνης ως ευκαιρία και πρόκληση και όχι ως κίνδυνο. Μία χώρα που θα σέβεται τους πολίτες της. Μία χώρα ασφαλή, με τους Έλληνες ξανά περήφανους, με την κοινωνία όρθια και ενωμένη, με τον πολίτη ξανά πρωταγωνιστή και κυρίαρχο. Μία Ελλάδα με προοπτική που θα δώσει λόγο στα παιδιά της να επιστρέψουν, να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στην πατρίδα μας.
Αυτά τα νέα παιδιά που σήμερα έχουμε ανάγκη για να οραματιστούμε ξανά τη χώρα μας από την αρχή. Αυτή τη νέα γενιά χρειάζεται σήμερα και η χώρα μας και το κόμμα μας. Έχοντας, λοιπόν, καταργήσει τις μεταβατικές διατάξεις του καταστατικού μας, με βάση το άρθρο 29 αυτού, αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα κάνουμε πράξη τη συγκρότηση της νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής, με αυτοτελείς οργανώσεις, διαδικασίες και παρέμβαση στα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής. Η επόμενη μεγάλη διαδικασία μας, μαζί με τη θεσμική συγκρότηση του Κινήματος Μαθητών που έχει ήδη στημένο έξω το χώρο του και σας περιμένει, θα είναι το Συνέδριο της Νεολαίας μας, με τις δικές μας απαντήσεις στα προβλήματα της ζωής, της εργασίας, της αμοιβής, της εξέλιξης, της δημιουργίας οικογένειας και βέβαια της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στα κοινά. Νέες ιδέες, νέα νοοτροπία, νέοι άνθρωποι που μπορούν να εκφράσουν μία ολόκληρη γενιά που απέχει, που δεν εμπιστεύεται το πολιτικό μας σύστημα, που δεν εκφράζεται. Αυτούς τους νέους ανθρώπους πρέπει να βάλουμε ξανά στην πρώτη γραμμή, να γίνουν και αυτοί μέρος της αλλαγής που όλοι μαζί θέλουμε να φέρουμε στη χώρα μας.
Μία αλλαγή που ξεκινάει με μία απάντηση στην επίθεση που δέχεται σήμερα η παράταξη μας, και από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη ΝΔ. Κ. Τσίπρα, κάποια πράγματα στη ζωή εξαγοράζονται. Όχι όμως όλα.
Οι αρχές και οι αξίες δεν εξαγοράζονται. Η ιστορία της δημοκρατικής παράταξης δεν εξαγοράζεται. Τα χιλιάδες στελέχη μας που έχουν δώσει διαχρονικά την ψυχή τους για να μπορέσει αυτή η χώρα να γυρίσει σελίδα δεν εξαγοράζονται. Το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου για μία Ελλάδα ισχυρή, κυρίαρχη, ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη δεν εξαγοράζεται.
Σας αφήνουμε με τους τυχοδιώκτες γυρολόγους. Επιλέγουμε την κοινωνία.
Και αυτή ακριβώς είναι η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε. Να κάνουμε την παράταξη μας ξανά πρωταγωνιστή.
Είναι δύσκολη αλλά θα τη δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις και σε όλα τα χωριά μας, στα καφενεία, στις γειτονιές μας, στο δρόμο, στους χώρους εργασίας. Εκεί τα κόμματα γίνονται κινήματα. Το χρωστάμε στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης, που δεν βολεύεται απλώς με το ρόλο του ρυθμιστή, στους διαχρονικούς αγώνες των στελεχών μας, το χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες που εμπιστεύτηκαν, εμπιστεύονται και θα ξαναεμπιστευτούν τη νέα μεγάλη και ισχυρή δημοκρατική παράταξη.
Έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και θα έχουμε και μέλλον.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...