Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση Πετσίτη, εξαπέλυσε από τη τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας.
«Το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο μιλούσε ο κ. Τσίπρας έγινε ένοχη σιωπή και ψεύτικες δικαιολογίες. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού καταλαβαίνει ότι υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα. Φαίνεται ότι ο κ. Πετσίτης ήταν ο μεσάζοντας μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του οποιουδήποτε επιχειρηματία ήθελε να κάνει «δουλειές» με την κυβέρνηση. Αυτό θα εξετάσει η κυπριακή και η ελληνική Δικαιοσύνη.
Όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι υπάρχουν στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη μεγάλα χρηματικά ποσά που δεν δικαιολογούνται, δεν πρέπει να το ψάξει η Δικαιοσύνη; Ο κόσμος σκέφτεται ότι τον είχαν στην «αυλή» τους για να κάνει δουλειές», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
Ο βουλευτής της Α’ Αθήνας αποκάλεσε την κυβέρνηση τοξική για την ελληνική κοινωνία. «Τίποτα δε μπορεί να μείνει κρυφό στη διάρκεια του χρόνου. Οι ένοχες σχέσεις έρχονται στο φως. Ο χρόνος της διακυβέρνησης Τσίπρα τελειώνει και ο καθένας προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του και ανοίγουν στόματα. Ο κ. Πετσίτης κατέληξε να είναι τοξικός για τον κ. Παππά. Ο κ. Παππάς απομακρύνθηκε από το Μαξίμου γιατί είναι τοξικός για τον κ. Τσίπρα. Και όλοι αυτοί είναι πλέον τοξικοί για την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στα Σκόπια, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ήττα της εξωτερικής μας πολιτικής από το 1974», συμπληρώνοντας ότι «η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη όσο περνάει ο χρόνος. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι δεν τόλμησε ο Πρωθυπουργός να αναφέρει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως αεροδρόμιο «Μακεδονία». Ο κ. Τσίπρας αισθάνεται μάλλον πολύ άνετα να ταξιδεύει στα Σκόπια, αλλά αυτός και οι σύντροφοί του δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στη Μακεδονία. Για όσο χρόνο του απομένει στην καρέκλα του Πρωθυπουργού, είναι υποχρεωμένος να μας εξηγήσει με ποιους τρόπους θα προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα. Δε βλέπω αυτό, παρατηρώ μια αγωνιώδη προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα», δήλωσε, τονίζοντας ότι στο θέμα των μακεδονικών προϊόντων γίνεται μεγάλη ζημιά στην οικονομία της Βορείου Ελλάδας.
«Υπάρχουν 10.000 άνθρωποι που έχουν εργαζομένους και μια ολόκληρη οικονομία που κινείται πίσω από 10.000 μακεδονικά προϊόντα. Πρέπει να περιμένουν για τρία χρόνια μια επιτροπή τεχνοκρατών από την Ε.Ε. να αποφασίσει αν μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικό» στα δικά μας προϊόντα. Αν υπήρχε η αμφισβήτηση για κάποια από αυτά, τώρα ήρθε ο κ. Τσίπρας και βάζοντας την υπογραφή του, νομιμοποίησε τις αμφισβητήσεις. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά! Προσχώρησε στην επιχειρηματολογία των γειτόνων μας. Είπε ότι αν αυτά τα προϊόντα είναι μακεδονικά θα το αποφασίσει μια επιτροπή. Καταλαβαίνετε τη ζημιά που γίνεται;».
Ερωτηθείς για το τι μπορεί να κάνει για τη βελτίωση της συμφωνίας μια κυβέρνηση της Ν.Δ., ο κ. Κικίλιας ανάφερε πως «η Νέα Δημοκρατία σε κάθε ένα από τα 24 ενταξιακά κεφάλαια της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε., θα υποστηρίζει τα συμφέροντά μας και θα ψάχνει να βρει τρόπους να βελτιώσει τη συμφωνία και να αλλάξει κάποια κακώς κείμενα. Αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο που δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, η γειτονική χώρα είναι ήδη μέλος της συμμαχίας και αυτό δεν είναι αναστρέψιμο. Όπου όμως μπορούμε να βελτιώσουμε κομμάτια της συμφωνίας και να κάνουμε τη ζωή ευκολότερη, ειδικά των Μακεδόνων συμπολιτών μας, θα το κάνουμε», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.
Σχολιάζοντας τέλος τα επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. δήλωσε ότι «δεν είναι τυχαίο το ότι οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν τα συνδικαλιστικά κινήματα και αυτούς οι οποίοι θα έπρεπε να ηγούνται μιας προσπάθειας βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων. Οι εικόνες από τη Ρόδο δείχνουν μια παρακμή τριτοκοσμικής χώρας και τις συμπεριφορές αυτές δεν αποδέχεται η ελληνική κοινωνία».