Ο Γιώργος Χαρβαλιάς αναρωτιέται… αν θα σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας


 
Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Σε μια χώρα ρημαγμένη και καθημαγμένη, σύγχρονη αποικία γηγενών ευρωδούλων, Γερμανών συνταξιούχων και απρόσκλητων μουσαφιραίων με φεσάκια, σαρίκια και τσαντόρ, ο πολιτικός διάλογος εξακολουθεί να εξαντλείται σε απύθμενες ανοησίες. Σκοπίμως – μην έχετε αμφιβολία.
Λίγες ημέρες πριν από μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον της Ευρώπης και των λαών της, οι Ελληνες συνεχίζουν να βομβαρδίζονται με όλων των ειδών τα σκουπίδια. Δηλώσεις ανερμάτιστων, αναίσθητων και πάσης φύσεως προβοκατόρων, που νομίζουν ότι μπορεί να λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι, επειδή στρογγυλοκάθισαν σε μια καρέκλα ή επειδή κάποιο πολιτικό κόμμα τούς έχρισε αβασάνιστα υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Εν αρχή ην Καιρίδης. Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου, που με αφοπλιστική «ειλικρίνεια» μας έβγαλε τουρκόσπορους και στη συνέχεια απέδωσε τη σφαγή των Ποντίων σε πολιτική εκμετάλλευση, μέσω… διογκώσεως, ενός τραγικού γεγονότος της Ιστορίας.
Η ιστορία θα είχε λήξει, αν η παράταξη αναγνώριζε άμεσα το λάθος της και τον έστελνε σπίτι του σαν μαδημένο παγόνι, να συνεχίσει την κοινωνικοεπαγγελματική του αναρρίχηση μακριά από τη σκηνή της πολιτικής. Αυτό δεν έγινε. Οι προκλήσεις του αποδόθηκαν σε fake news, «γιατί ο άνθρωπος δεν τα είπε έτσι, αλλιώς τα εννοούσε και οι κακοί δημοσιογράφοι τον διέβαλαν».
Κάπως έτσι και ο Κυριάκος δεν εννοούσε ότι θα κόψει τον 13ο μισθό, όταν, νομίζοντας ότι μιλά σε συγκέντρωση καφενέ του Αποκόρωνα Χανίων, αναφέρθηκε στο δώρο των Χριστουγέννων απαξιωτικά, ως αχρείαστη ελεημοσύνη. Ενα… αναχρονιστικό βοήθημα για αναξιοπαθούντες, που, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και σωστοί Ευρωπαίοι, πρέπει να εκλείψει. Μείναμε κολλημένοι στις οθόνες τηλεοράσεων και laptop δυο τρία εικοσιτετράωρα, μέχρι να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσε ο ποιητής. Και τελικά, δεν καταλάβαμε… Απλά γυρίσαμε σελίδα, κάνοντας τον σταυρό μας να μην εννοούσε αυτό που φανταστήκαμε. Tο προφανές, δηλαδή.
Στη συνέχεια ήρθε ρελάνς από την άλλη. Πήρε φωτιά το διαδίκτυο με την ανοίκεια επίθεση του καβαλημένου εκδοροσφαγέα των Σφακίων σε έναν αγωνιστή της ζωής, αριστούχο σε όλα τα επίπεδα, για το αν πήρε θέση στο Δημόσιο κάνοντας χρήση… προνομιακής διάταξης! Με αυτή την απίθανη «ύβρι», το φτηνιάρικο και χυδαίο πυροτέχνημα ενός πολιτικού ουραγκοτάγκου εις βάρος των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες θα απασχολήσει αμέσως μετά την Ανάσταση τη Βουλή. Αντί να τον στείλει σπίτι του «αυθωρεί και παραχρήμα» ο Τσίπρας, μόνο και μόνο για έλλειψη στοιχειώδους γνώσης κανόνων ευγενείας και αγωγής.
Τα τελευταία 24ωρα περάσαμε και σε ένα άλλο debate: Είναι ή δεν είναι φιλέλληνας αυτός ο ξεπλυμένος Βαυαρός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ονειρεύεται να πάρει τη θέση του Γιούνκερ; Τρανή απόδειξη της ελληνοφιλίας του, λέει η Ν.Δ., ότι άρχισε την προεκλογική περιοδεία του από τη Νεμέα, με λατρευτικές σπονδές για την προσωπικότητα του Κυριάκου. Ωραίο επιχείρημα, δεν λέω, αλλά όχι για να μονοπωλεί την επικαιρότητα.
Θα προτιμήσω άλλα, πιο hot ζητήματα. Γιατί την πέφτει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής (συγγνώμη που μου διαφεύγει το κόμμα…) Θανάσης Χειμωνάς στον Αύγουστο Κορτώ; Εκανε πράγματι απόπειρα αυτοκτονίας ο συγγραφέας ή το λέει για να περνά η ώρα; Και πώς τοποθετείται επ’ αυτού το Τζέισον – Αντιγόνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Ρένα; Ελα μου ντε…
Επιμύθιον: Η ατζέντα του πολιτικού διαλόγου σήμερα στη χώρα έχει ξεφύγει στο επίπεδο ενός δυσώδους υπονόμου. Αποτελεί την επιτομή του ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αποπροσανατολίζει πλήρως την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Και, ασφαλώς, προδίδει το επίπεδο των ανθρώπων που μας εκπροσωπούν και, ακόμη χειρότερα, όσων ζητούν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν.
Είναι βέβαιο ότι μέχρι την ώρα της κάλπης έτσι θα συνεχίσουμε: σκυλοκαβγάδες και ξεκατινιάσματα περί όνου σκιάς, τσιρίδες, απρέπειες και μικροπρέπειες, φωναχτές αντεγκλήσεις για το ποιος είπε τι. Και στο βάθος, καταϊδρωμένα «επικοινωνιακά» επιτελεία να διαγκωνίζονται στη μαύρη προπαγάνδα. Στην απόλυτη διαστροφή της αλήθειας και στις fake ερμηνείες ακόμη και δηλώσεων που έχουν γίνει on camera.
Aν πιστεύετε ότι αυτή η τύχη δεν μας αξίζει, ότι δεν μας αξίζει αυτή η κατάφωρη υποτίμηση της νοημοσύνης μας, ότι μας προσβάλλει η μαυρίλα αυτής της επίπλαστης και κατασκευασμένης «επικαιρότητας», απλά μαυρίστε τους κι εσείς την ώρα που πρέπει… Είναι η μόνη λύση.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...