Ο Γιώργος Μπουλούκος καλεί τους πολίτες να μην υποκύψουν στην απογοήτευση της αποχής


 
Γράφει ο Γιώργος Μπουλούκος
Πηγή: zougla.gr
 
Στην κάλπη της 26ης Μαϊου, εκτός από την επιλογή ευθύνης που καλούμαστε να κάνουμε για τους δυο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, ψηφίζουμε και για τη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η κοινωνία μας, μετά από μια δεκαετία σχεδόν εθνικής κρίσης, έχει πλέον πλήρη εικόνα και επίγνωση του πώς λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κοινή οικογένειά μας. Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ισχυρή φωνή και δυναμικούς εκπροσώπους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Στις παρέες και τους κύκλους μας, νομίζω ότι είναι ξεκάθαρη η απογοήτευση για το πώς εξελίχτηκε το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Πόσο απέχει η σημερινή Ευρώπη από εκείνη την οποία οραματίστηκαν πριν από δεκαετίες οι «πατέρες» του ευρωπαϊκού έθνους.
Μια Ευρώπη η οποία έδωσε μεγαλύτερη σημασία στη γραφειοκρατία και τη διαδικασία, παραμερίζοντας τις ανάγκες των πολιτών της. Και μην επιτρέποντας στην πολιτική να διαδραματίσει τον κομβικό ρόλο τον οποίο είναι ιστορικά προορισμένη να ενσαρκώνει. Να ηγείται. Να μην ακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά να τις καθορίζει και να τις δρομολογεί.
Οι ευρωεκλογές αυτές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Ίσως οι κρισιμότερες από τη σύσταση της Ενωμένης Ευρώπης και τα επόμενα βήματα που έγιναν στην κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης της ηπείρου μας.
Σε όλες τις χώρες, είναι εμφανής, και εν πολλοίς αναμενόμενη, η τάση των κοινωνιών να ψηφίσουν αντισυστημικά. Να αντιδράσουν. Να διαμαρτυρηθούν. Να καταδικάσουν.
Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που μας αξίζει. Απ’ την άλλη όμως, το ρίσκο του κινδύνου είναι μεγάλο. Αν ενισχυθούν δυνάμεις που επί της ουσίας επιδιώκουν τη διάλυση της Ευρώπης, κινδυνεύουμε να αφήσουμε να πάνε χαμένες θυσίες γενεών. Και φυσικά οι δικές μας θυσίες.
Είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ψηφίσουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι, μονάχα αν είσαι παρών, μάχιμος και διεκδικητικός, μπορείς να δρομολογήσεις μια μεγάλη αλλαγή, σαν και αυτή που έχει ανάγκη η σημερινή Ευρώπη.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποτρέψουμε την ενίσχυση αντισυστημικών και ακραίων κομματικών σχηματισμών και πολιτικών προτάσεων. Κάτι που προϋποθέτει τη συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία.
Να φτάσουμε στην κάλπη. Να μην υποκύψουμε στην απογοήτευση της αποχής. Να μην επιτρέψουμε να αλλάξει η Ευρώπη… χωρίς εμάς.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...