Ο Γιάννης Μοίρας εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Ζωής


 
Ο Γιάννης Μοίρας, ένα πρόσωπο που προέρχεται από διαφορετική πολιτική αφετηρία, επιλέχθηκε από τη Ρένα Δούρου και τη «Δύναμη Ζωής» ως εκπρόσωπος Τύπου για την επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Με ένα βίντεο στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, έκτασης 370 στρεμμάτων, ο οποίος αποκαταστάθηκε και αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Μοίρας.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής «τα 4.5 χρόνια της θητείας μας, μάθαμε να χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας με αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο της Περιφέρειας και ο Γιάννης Μοίρας αντανακλά αυτό το πνεύμα εργατικότητας, αποτελεσματικότητας αλλά και συνεννόησης».
Ο Γιάννης Μοίρας εκλέχθηκε το 2014 Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά με την αυτοδιοικητική παράταξη «Αττική: Συμμέτοχοι στο Αύριο» με την οποία ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά λαμβάνοντας το υψηλότερο ποσοστό του συνδυασμού στην Αττική (9,23%). Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και στη συνέχεια, μέχρι και σήμερα, μέλος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών και Συγκοινωνιών.
Όσον αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή ήταν στέλεχος από το 2012 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, από όπου παραιτήθηκε αρχές του 2019, διαφωνώντας με κεντρικές επιλογές και αποφάσεις. Πρόκειται, ωστόσο, για τον μακροβιότερο εκλεγμένο Γενικό Γραμματέα του κόμματος με δυναμική παρουσία στις διπλές εθνικές εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015 και στα δύο πρώτα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.
Ο ίδιος δηλώνει ότι επί 4.5 χρόνια διαπιστώνει «το έργο που γίνεται με όρους διαφάνειας και πάντα με κοινωνικό πρόσημο» και ότι συμπορεύεται με τη Ρένα Δούρου και τη «Δύναμη Ζωής» για «έναν κοινό στόχο: κοντά στον πολίτη με πράξεις και πάντα επικεντρωμένοι στην ουσία, και όχι στην επικοινωνία».
 
Περισσότερα στοιχεία για το βιογραφικό του Γιάννη Μοίρα:
Ο Γιάννης Μοίρας γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στην πόλη του Πειραιά και στη Νίκαια. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Γεωργακάκου, λογοπεδικό και έχουν δύο γιους, 13 και 9 χρόνων.
Την περίοδο 2004-2009, διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών και Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος στη Νέα Δημοκρατία.
Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί για δέκα χρόνια ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και την τηλεόραση στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και τα τελευταία είκοσι χρόνια ως σύμβουλος στην πολιτική και εταιρική επικοινωνία στην Ελλάδα.
Έχει σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, με υποτροφία, λαμβάνοντας το Bachelor του στην Πολιτική Επιστήμη με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (New York University). Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία στην Εκλογική Συμπεριφορά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (University of Essex). Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...