Οι οδηγίες που έδωσε ο Μητσοτάκης στους Τομεάρχες της ΝΔ


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές για τη στρατηγική του επόμενου διαστήματος έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 
“Μαγική αύξηση αποδοχών με «ένα άρθρο και ένα νόμο» δεν υπάρχει σε μια μίζερη οικονομία. Για μια, πραγματική, βιώσιμη αύξηση των αποδοχών ένας τρόπος υπάρχει: η μείωση φόρων και εισφορών, ώστε να αυξηθεί το καθαρό ποσό που μένει στην τσέπη των εργαζομένων.
Δίπλα μας έρχονται πολίτες που πρωταγωνιστούν στην κοινωνία. Γιατί το μυαλό μας μένει ανοιχτό σε κάθε γόνιμη ιδέα, και οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε άξιο Έλληνα. Οι παλιές διαφορές ξεθώριασαν. Κοινό πρόταγμα τώρα είναι η Ελλάδα να πάει μπροστά.
Όπλα μας είναι οι θέσεις μας, αλλά και το προσωπικό μας παράδειγμα. Το πολιτικό μας ήθος, η συνέπεια και η αφοσίωσή μας στην μεγάλη προσπάθεια. Οι Έλληνες ζητούν από εμάς σχέδιο, αποτέλεσμα και ελπίδα. Δεν θα τους απογοητεύσουμε”.
 
Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Τις μέρες αυτές, όλοι συνειδητοποιούν ότι μετά το οικονομικό και το κοινωνικό του ναυάγιο, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζει τη χώρα και στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής. Των εκβιασμών, των παζαριών και των εξαιρετικά εύκαμπτων βουλευτών. Αυτών που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με υπουργεία και με πόστα. Μια βαριά θεσμική δυσοσμία, δυστυχώς, τυλίγει τη Βουλή: Για να παίξει την τελευταία πράξη της, αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας, νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους. Άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι κύρωσαν τη Συνθήκη των Πρεσπών και άλλοι εγκρίνουν τα νομοσχέδιά της. Βουλευτές-πιόνια αλλάζουν κόμματα με την πρώτη ευκαιρία. Ενώ άλλοι -δύο συγκεκριμένα- ενώ παραμένουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα, στηρίζουν άλλο κόμμα για να μην χάσουν την ευκαιρία. Πλειοψηφίες ευκαιρίας και συμπεριφορές ευκαιρίας. Όλα αυτά, όπως φαίνεται, σε τιμές ευκαιρίας.
Ο κ. Καμμένος, ο «αναντικατάστατος σύμμαχος», όπως τον αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας, άφησε πια τις στολές παραλλαγής. Πότε απειλεί τον συνέταιρό του και πότε του επιτρέπει να ελίσσεται. Προσέξτε: Μία ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε ο κ. Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς του. Αλλά, στο μεταξύ, ο Κανονισμός της Βουλής γίνεται λάστιχο. Και, δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές. Ένας κανονικός Πρόεδρος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη. Ένας κανονικός Πρόεδρος θα έπρεπε, επίσης, να είχε επιστρέψει ως απαράδεκτες τις έξι επιστολές που του έστειλαν οι βουλευτές μαριονέτες. Και αυτός ο θεσμικός κατήφορος, ο πρωτοφανής θεσμικός κατήφορος, ο ευτελισμός του Κοινοβουλίου τον οποίο βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες,  πρέπει, επιτέλους, να πάρει τέλος μαζί με τα ένοχα μυστικά που ενώνουν τους δύο συμπρωταγωνιστές.
Είναι προφανές ότι οι συσχετισμοί στη Βουλή δεν μπορεί να διαμορφώνονται από πολιτικούς γυρολόγους που θα μπαλώνουν μία εξουσία-κουρελού. Μια κυβέρνηση-κουρελού, μια πλειοψηφία-κουρελού. Η πολιτική δεν έχει σήμερα ανάγκη ούτε από το ήθος ούτε από την αισθητική των έξι τυχοδιωκτών που θέλουν να κρατήσουν για λίγο ακόμη τον κ. Τσίπρα στην εξουσία. Γιατί η σήψη που απλώνει παντού ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν σηματοδοτεί μόνο τη δική του αποσύνθεση. Δηλητηριάζει, δυστυχώς, και το σύνολο της δημόσιας ζωής. Προκαλεί αηδία και αποστροφή στους πολίτες. Πριονίζει το πολίτευμα. Και οπλίζει με επιχειρήματα τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια πρωτοφανή κατάντια. Ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι’ αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας το οποίο έχει τυλίξει τη χώρα. Για το προσωπικό, για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο το οποίο του μένει πια είναι να ορίσει, το συντομότερο δυνατόν, χρόνο εθνικών εκλογών για να ανασάνει η χώρα τον καθαρό αέρα της δημοκρατικής λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν δεν έχουν γίνει εκλογές νωρίτερα, σε 108 ημέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει σε αυτήν την πρωτοφανή εκτροπή.
Στις 26 Μαΐου -το επαναλαμβάνω- ό,τι και να γίνει, κάλπες θα στηθούν. Και οι πολίτες, εφόσον οι εθνικές εκλογές δεν συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, θα στείλουν μήνυμα στις Ευρωεκλογές στους αποτυχημένους που τον κορόιδεψαν. Που φόρτωσαν τους πολίτες με φόρους, που τους ταπείνωσαν με την εθνική ήττα των Πρεσπών. Γιατί, υπό αυτές τις άθλιες συνθήκες, οι Ευρωεκλογές μετατρέπονται -έτσι και αλλιώς- σε Εθνικές Εκλογές. Αυτές που θα σημάνουν τον τυπικό επίλογο μιας ήδη τελειωμένης κυβέρνησης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αυτοί οι σπασμοί απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κρύψουν πια την αλήθεια. Θα συζητήσουμε, στη συνέχεια, και τις εξελίξεις στην οικονομία. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί κατάφερε και άντλησε 2,5 δισ. από τις αγορές, αλλά δεν μας είπε ότι το έκανε με   επιτόκιο 10 φορές υψηλότερο από αυτό της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας. Η οικονομία βουλιάζει στη στασιμότητα και οι συμπολίτες μας πνίγονται στους φόρους. Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ απλά ότι ο κ. Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες τους. Και δεν περιμένουν τίποτε πια από αυτόν. Δυστυχώς, όμως, στην παταγώδη αποτυχία του, ο κ. Τσίπρας προσθέτει τώρα και μία εθνική περιπέτεια: Το λάθος της συμφωνίας των Πρεσπών. Που αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα στα Σκόπια. Ανοίγει πολλές πληγές αλυτρωτισμού, αλλά και προβλήματα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Είτε πρόκειται για τα σχολικά βιβλία, είτε πρόκειται για τα εμπορικά σήματα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.
Στην πράξη, όλοι το ξέρουμε, ακόμη και αυτός ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία» φοβάμαι ότι θα εκπέσει, αφού πουθενά δεν υπάρχει ούτε αναφορά έστω σε «βορειομακεδονικό» λαό ούτε σε «βορειομακεδονική» γλώσσα και πολιτισμό. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί όπου όλοι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι. Εάν θέλαμε να είχαμε αυτήν τη συμφωνία το 2008 στο Βουκουρέστι θα μπορούσαμε να την είχαμε. Επέλεξε τότε η κυβέρνηση, όμως, να πει όχι. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι. Δεν ξέρω για ποια ανταλλάγματα, αλλά παρέδωσε πια το ισχυρότερο διπλωματικό μας όπλο, που δεν ήταν άλλο από την έγκριση της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Σίγουρα δεν άκουσε τις φωνές των συλλαλητηρίων. Δεν άκουσε ούτε τους μισούς απ’ τους άλλοτε ψηφοφόρους του, που τώρα διαφωνούν με αυτήν την συμφωνία. Αντίθετα, επιμένει και σήμερα να προσβάλλει τους Έλληνες. Τους αποκαλεί, όχι απλά εθνικιστές και ακροδεξιούς,  αλλά ακόμη και άμυαλους. Όποιος δεν συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα στο ζήτημα των Πρεσπών, δεν έχει μυαλό, είναι περιορισμένης νοητικής ικανότητας. Είναι ντροπή, δυστυχώς, αυτή η αλαζονεία.
Εμείς από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Αναδείξαμε τα ολέθρια λάθη της μυστικής διπλωματίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύψαμε από την πρώτη στιγμή την αφόρητη υποκρισία του κ. Καμμένου, ο οποίος έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προσωπικά, μίλησα παντού στην Ευρώπη. Όταν χρειάστηκε διαφώνησα με πολύ ισχυρούς παράγοντες, όπως η Καγκελάριος Μέρκελ. Υπερασπίστηκα με πολύ μεγάλη σθεναρότητα τη θέση μας γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ξέρω ότι αυτό δεν μας έκανε συμπαθείς σε κάποια κέντρα εξουσίας.  Αλλά έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα το σωστό για τα εθνικά μας συμφέροντα. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
Σήμερα, σαφώς και υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα. Όμως, η εθνική προσπάθεια συνεχίζεται. Θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ όταν αυτό έρθει προς κύρωση στην Εθνική Αντιπροσωπεία την Παρασκευή που μας έρχεται. Θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τα μακεδονικά μας προϊόντα. Θα δώσω -και θέλω να σταθώ σε αυτό, γιατί πιστεύω ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά για τους συναδέλφους από τη Βόρειο Ελλάδα-  απόλυτη προτεραιότητα σε ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Βόρεια Ελλάδα. Με ναυαρχίδα τη Θεσσαλονίκη μας που πρέπει επιτέλους να γίνει ένας περιφερειακός πόλος εξωστρέφειας, καινοτομίας, πολιτισμού και παιδείας. Και βέβαια δεν απεμπολώ το δικαίωμα του «βέτο» σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπάρχουν 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή, στο άνοιγμά τους, στο τέλος, στο κλείσιμο τους για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Αυτά δεν θα ανοίξουν και δεν θα κλείσουν εάν δεν ικανοποιηθούν πλήρως οι ελληνικές θέσεις.
Όσο για το σημερινό ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, όχι μόνο εμείς, αλλά πιστεύω όλοι οι Έλληνες ανησυχούν. Η Τουρκία σήμερα επικηρύσσει τους 8 αξιωματικούς, αγνόνωντας προκλητικά τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο σύμβουλος, στενός συνεργάτης, του προέδρου Ερντογάν μιλάει ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Οι παραβιάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτό είναι το κλίμα στο οποίο ο κ. Τσίπρας πάει να συζητήσει με τον κ. Ερντογάν. Οι 17 ώρες που διαπραγματευόταν για να μας φέρει ένα νέο Μνημόνιο, όσα έκανε στο Σκοπιανό δεν μαρτυρούν μεγάλη ικανότητα διαπραγμάτευσης. Τα αποτελέσματα της προηγούμενης επίσκεψης του κ. Ερντογάν στην Αθήνα δεν ήταν τα καλύτερα. Ας αφήσει, λοιπόν, η κυβέρνηση αυτή τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία λέει πάντα «ναι» στον διάλογο με την Τουρκία, αλλά μέσα σε ένα σταθερό πλαίσιο το οποίο θα είναι ωφέλιμο για τις σχέσεις των δύο χωρών. Ελπίζω από την επίσκεψη αυτή του κ. Τσίπρα στον κ. Ερντογάν, τουλάχιστον στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης να έχουμε κάποια θετικά νέα. Ήρθε η ώρα η Τουρκία επιτέλους, στο ζήτημα αυτό, να κάνει μια κίνηση καλής θέλησης.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Από αύριο μέχρι την Παρασκευή θα υποδεχθούμε στην Αθήνα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Ταγιάνι, τον αυριανό πρόεδρο της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ και μια μεγάλη ομάδα εργασίας του Ε.Λ.Κ. Μαζί αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη με περισσότερη και καλύτερη απασχόληση. Με ποιοτικές θέσεις εργασίας, με αλληλεγγύη, με ανθρωπιά, με ευκαιρίες και προοπτικές για όλους. Θα συντονίσουμε, ασφαλώς, τις ενέργειές μας ενόψει των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο. Θα εξηγήσω, όμως, και πάλι σε όλους τους Ευρωπαίους φίλους μας τη δραματική ελληνική συγκυρία. Η οποία ταυτίζει πλέον τη μάχη των Eυρωεκλογών με μια μεγάλη μάχη για πολιτική αλλαγή στο εσωτερικό της χώρας. Η Ελλάδα θα γίνει η χώρα-σύμβολο της νικηφόρας μάχης ενάντια στο λαϊκισμό που ήρθε στην εξουσία εξαπατώντας τους πολίτες.
Στην κάλπη της Ευρωβουλής επιλέγουμε, προφανώς, την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη που διασφάλισε την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη. Απέναντι στους κάθε είδους οπαδούς του Μαδούρο, εμείς θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση ανοιχτή με κοινή ανάπτυξη και αλληλεγγύη. Μακριά από περίκλειστες πολιτικές, εθνικισμούς κι αυταρχικές πρακτικές. Για μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα. Όμως -ειδικά τώρα, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία και σε αυτή την κάλπη, την κάλπη των ευρωεκλογών- θα ψηφίσουμε και για την Ελλάδα. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω ότι στην περίπτωση που δεν συμπέσουν οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές και αυτή η κάλπη των ευρωεκλογών θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα βροντερό δημοψήφισμα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Και σε σημαία της αναγεννημένης και αισιόδοξης Ελλάδας!
 
Στόχος μας δεν είναι μόνο η αποκάλυψη των δεινών που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά στους πολίτες και δεν χρειάζεται να καταναλώνουμε υπερβολικά πολύ χρόνο για να αποδεικνύουμε στους πολίτες αυτό το οποίο ήδη οι ίδιοι γνωρίζουν. Μεγάλη μας ευθύνη είναι να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Που δεν θα  συρρικνώνει τον εθνικό πλούτο, για να μοιράζει ένα μικρό κομμάτι του σε επιδόματα. Αλλά διαρκώς θα μεγεθύνει το εισόδημα της χώρας και από αυτό θα ωφελούνται όλοι οι Έλληνες.
 
Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να κάνω μία ειδική αναφορά στους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα πρέπει γρήγορα να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Ξέρουμε ότι ένας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα αμείβεται σήμερα με λιγότερα από 330 ευρώ το μήνα. Νιώθει ανασφάλεια, φοβάται μήπως χάσει τη δουλειά του, σιωπά, συχνά δουλεύει περισσότερες ώρες από το κανονικό του ωράριο, σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που του αρμόζουν. Και γι’ αυτούς, τους πιο αδύναμους,  τους πιο απελπισμένους συμπολίτες μας τα πράγματα δεν θα γίνουν καλύτερα με αυτήν την κυβέρνηση. Θα γίνουν χειρότερα. Και η έστω ισχνή αυτή απασχόληση θα επιβραδυνθεί, εάν δεν υπάρχει γρήγορη ανάπτυξη της οικονομίας. Οι πραγματικές απολαβές της μισθωτής εργασίας θα παραμείνουν αμετάβλητες στα επίπεδα που πραγματικά αντέχει η οικονομία. Μαγική αύξηση αποδοχών με «ένα νόμο και ένα άρθρο» δεν υπάρχει σε μια μίζερη οικονομία. Για να υπάρχει πραγματική, βιώσιμη, διαρκής αύξηση των αποδοχών ένας τρόπος υπάρχει: αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και εισφορών, ώστε να αυξηθεί τελικά το διαθέσιμο εισόδημα, το καθαρό ποσό που μένει στην τσέπη των εργαζομένων. Αλλά και επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και αποτελεσματικότερο Κράτος.
Κυρίες και κύριοι,
Ο δρόμος τον οποίον έχουμε χαράξει, είναι ένας δρόμος με λιγότερους φόρους και εισφορές, με περισσότερες επενδύσεις και νέες δουλειές. Γνωρίζετε πολύ καλά τα συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά μας. Θα επαναλάβω ότι θέλω να δώσουμε μεγάλη έμφαση σε αυτό το έντυπο, με τίτλο «Για μια καλύτερη ζωή», το οποίο επικυρώθηκε από το 12ο Συνέδριό μας. Με συνοπτικό, αλλά και ουσιαστικό τρόπο περιλαμβάνει όλα τα βασικά στοιχεία του πολιτικού μας λόγου για το πώς η ζωή των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη σε όλα τα πεδία πολιτικής: από τη φορολογία (τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, τη μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 24% στο 13%), μέχρι την κοινωνική μας πολιτική (το αφορολόγητο των 1.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, τη δέσμευσή μας να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, το βοήθημα των 2.000 ευρώ που θέλουμε να δώσουμε σε κάθε Ελληνόπουλο το οποίο θα γεννιέται στη χώρα).  Περιλαμβάνει τις προτάσεις μας για την ασφάλεια, για ασφαλείς γειτονιές, για το περιβάλλον, για την παιδεία, για το ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Για το πώς θα απελευθερώσουμε τα Πανεπιστήμια για να τα ξανασυνδέσουμε με την πραγματική οικονομία.
 
Και βέβαια και προτάσεις για την Υγεία οι οποίες θα παρουσιαστούν πολύ πιο αναλυτικά στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της Υγείας που θα γίνει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, θα δώσουμε έμφαση στην πρόληψη και την αξιοπρεπή περίθαλψη για όλους τους συμπολίτες μας. Είχα την ευκαιρία χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, να μιλήσω σε μια εκδήλωση της  Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να παρουσιάσω τους βασικούς μας άξονες της πολιτικής μας για τους συμπολίτες μας που πάσχουν από καρκίνο σήμερα και δοκιμάζονται από ένα σύστημα υγείας το οποίο δυστυχώς δεν τους βάζει σε πρώτη προτεραιότητα. Θα επιμείνω, λοιπόν, ότι αυτός ο προγραμματικός λόγος πρέπει να γίνει κτήμα του κάθε Έλληνα πολίτη. Ώστε να γνωρίζουν οι Έλληνες ότι, ναι, υπάρχει άλλος δρόμος, τον εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και οι προτάσεις αυτές είναι προτάσεις που, εφόσον μας εμπιστευτούν οι πολίτες, είναι κοστολογημένες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες.
Κυρίες και κύριοι,
 
Περιοδεύω όλη την Ελλάδα, και όπως και εσείς, βλέπω πια ότι έρχονται κοντά μας πολίτες οι οποίοι δεν άνηκαν πάντα στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό γίνεται διότι σε μεγάλο βαθμό οι παλιές διαχωριστικές γραμμές έχουν ξεθωριάσει. Κοινό μας πρόταγμα τώρα είναι η Ελλάδα να ξεκολλήσει από αυτό το τέλμα και να πάει επιτέλους μπροστά.  Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: Αλήθεια ή δημαγωγία. Ανάπτυξη ή καθυστέρηση. Ενότητα ή διχασμός.
Στις 108 ημέρες που μένουν από τώρα μέχρι τις εκλογές της 26ης Μαΐου, το κόμμα τίθεται σε απόλυτη εγρήγορση και απευθύνεται σε όλες και σε όλους: Στους πολίτες που προδόθηκαν απ’ τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Σε παλιούς μας φίλους, τους συναντώ σε όλες μου τις περιοδείες, είμαι σίγουρος ότι τους συναντάτε και εσείς, άνθρωποι που ψήφισαν παλιά τη Νέα Δημοκρατία, μας εγκατέλειψαν στην πορεία και τώρα επιστρέφουν στο σπίτι τους. Αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων που έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς. Γιατί η παράταξή μας είναι τώρα το μεγάλο πατριωτικό ρεύμα της Δημοκρατίας και της Ελπίδας που αναζητούν όλοι. Ο αγώνας ξεκινά σήμερα, με πρώτους όλους εμάς, για να απλωθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, να κινητοποιήσει κάθε μέλος, κάθε φίλο της Νέας Δημοκρατίας. Όπλα μας είναι οι θέσεις μας και το προσωπικό μας παράδειγμα. Το πολιτικό μας ήθος, η συνέπειά μας, η αφοσίωσή μας στην μεγάλη προσπάθεια. Ουσιαστικά αυτό το όργανο των Τομεαρχών μετατρέπεται στην ουσιαστική εκλογική επιτροπή μάχης. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. Έχουμε, ήδη, σηκώσει τα μανίκια. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει! Οι Έλληνες έχουν υψηλές απαιτήσεις από εμάς, ζητούν σχέδιο, αποτέλεσμα και ελπίδα. Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Και σε λίγο, η Ν.Δ με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων με επικεφαλής τους πιο άξιους των Ελλήνων. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους, να πάει μπροστά. Και μαζί, το μπορούμε!
Σας ευχαριστώ πολύ.
 
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...