Ν. Μπογιόπουλος: Η καθαρή καρδιά των μαχητών

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Πηγή: imerodromos.gr

 

Από την μια μεριά υπάρχουν τα λαμόγια της προπαγάνδας που, ακόμα και τώρα, δεν μπορούν να κρύψουν την αλλεργία τους στην εικόνα των ανθρώπων που διεκδικούν, παλεύουν και αγωνίζονται.

Από την άλλη υπάρχουν ακριβώς αυτοί, οι αγωνιστές, που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια “άνθρωπος”.

Αντιπαραβάλετε και συγκρίνετε το ήθος και το σθένος, την ποιότητα και την ευπρέπεια αυτών των ανθρώπων (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο μίλησε σήμερα ο γιατρός, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, Ηλίας Σιώρας, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς που στάλθηκαν εκεί για να “διαλύσουν” την κινητοποίηση των υγειονομικών), με τους πρώτους. Αυτούς που έσπευσαν από το πρωί να ρίξουν “ανάθεμα” και “χολή” στους υγειονομικούς, που κατά τα άλλα τους “ευγνωμονούν”, αλλά μόνο όταν παραμένουν… “βουβοί”.

Συγκρίνετε την καθαρή καρδιά και ματιά του μαχητή, με εκείνους που ξερνούν σκατοψυχιά απέναντι στον αδύναμο, στον ευάλωτο, στον ανήμπορο ντόπιο και στον ικέτη πρόσφυγα. Με τις ξεπουλημένες γραφίδες του «κοινωνικού αυτοματισμού» που χρόνια τώρα βυσσοδομούν κατά του «βολεμένου» δημόσιου υπάλληλου, κατά του «τεμπελχανά» απεργού, κατά του «ενοχλητικού» διαδηλωτή, κατά του «εισβολέα» ξένου, κατά του μη άνωθεν εγκεκριμένου «διαφορετικού».

Συγκρίνετε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής με τα πολιτικά, ιδεολογικά και μιντιακά τσιράκια του «διαίρει και βασίλευε» μιας εξουσίας που σπεύδει να «κοινωνικοποιεί» τις κρίσεις για να μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των πολλών και να επιβάλλει το καθεστώς του «εγκλεισμού» και της “αφωνίας” στην κοινωνία όταν πρόκειται για τον ατομικό υπέρ ολιγαρχών σφετερισμό των κερδών. Συγκρίνετέ τους με τα φερέφωνα της ελιτίστικης «αριστείας» των «ικανών» του «survivor» που θεωρούν “αναχρονισμό” να ζητάς και να παλεύεις για την παροχή όλων των δυνατοτήτων για ατομική ανύψωση μέσω της συνολικής και συλλογικής κοινωνικής ευημερίας.

Ακούστε τον λόγο και δείτε τα έργα του Σιώρα και του κάθε Σιώρα, των πραγματικών καθημερινών ηρώων σε αυτόν τον “πόλεμο”, και συγκρίνετέ τα με τα… κατοικίδια. Με τα πλουμιστά “κανίς” που κουνάνε χαρούμενα την ουρίτσα τους όταν η κυρία Μαρέβα μας καλεί να χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια τους υγειονομικούς. Και ανατρέξτε στον μιντιακό και πολιτικό απόπατο για να δείτε πως από “κανίς”, σήμερα μεταμορφώθηκαν σε… “πιτ μπουλ”.

Για να επιτεθούν απέναντι σε ποιους; Μα σε αυτούς που όταν σώζουν ανθρώπους είναι “ήρωες”, αλλά όταν διεκδικούν στελέχωση του ΕΣΥ και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να σώζουν ανθρώπους, είναι… “ταραξίες”.

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...