Μ. Χριστοδουλάκης: Οι λογικές «βγαίνω και τάζω προσλήψεις πριν τις εκλογές» ανήκουν σε άλλες εποχές


 
Συνέντευξη Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 και στους δημοσιογράφους Ν. Υποφάντη και Ν. Ανδρίτσο
 
ΕΡ: Το… ΠΑΣΟΚ Γερμανίας καλεί τον κ. Τσίπρα να παραστεί στην εκδήλωσή του. Πώς το σχολιάζετε;
Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Καταρχάς δεν πρόκειται για το «ΠΑΣΟΚ Γερμανίας», αφού το «ΠΑΣΟΚ Γερμανίας» με ανακοίνωση του καταδικάζει την απόφαση αυτή. Προφανώς μιλάμε για το SPD, αλλά σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια κατεύθυνση να «βαπτισθεί» Σοσιαλδημοκράτης ο κ. Τσίπρας όχι με γνώμονα τις ιδέες που εκφράζει, αλλά με βάση τα ποσοστά του.
Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι σοσιαλδημοκράτης δεν γίνεσαι επειδή το δηλώνεις, σοσιαλδημοκράτης γίνεσαι με τις πολιτικές που εφαρμόζεις.
Οι πολιτικές που εφαρμόζει ο κ. Τσίπρας και η στενή συνεργασία με το κόμμα του κ. Καμμένου, που έχει ακραία πολιτικά χαρακτηριστικά από την εκ διαμέτρου αντίθετη πλευρά του ιδεολογικού άξονα, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε προοδευτικές, ούτε μεταρρυθμιστικές, ούτε σοσιαλδημοκρατικές.
Οι καθεστωτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στα ΜΜΕ, η αποθέωση του κρατισμού, η υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και οι πλέον παλαιοκομματικές πρακτικές που εφαρμόζει αποδεικνύουν κάθε μέρα που περνάει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σοσιαλδημοκράτης.
Καλό θα ήταν να το αντιληφθούν οι Ευρωπαίοι γιατί αυτός είναι και ο λόγος που η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη έχει χάσει σήμερα την κοινωνική της απήχηση. Δεν της λείπουν ποσοστά, της λείπει ένα νέο αφήγημα για τους λαούς της Ευρώπης, πειστικό, με επιχειρήματα, με προοπτική. Τα ποσοστά ακολουθούν αυτό.
ΕΡ: Παρόλα αυτά έχουμε μια παροχολογία, για την οποία κατηγορούσαν κι εσάς κατά το παρελθόν, ωστόσο δεν βλέπουμε κάποια ευρωπαϊκή αντίδραση για τις 35.000 προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας…
Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: Την Πέμπτη το πρωί η κα Ξενογιαννακοπούλου εξήγγειλε 10.000 προσλήψεις για το 2020. Αργότερα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε 16.000 προσλήψεις για 2019 και 18.000 για το 2020. Μετά ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε άλλες 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών και τις συνέδεσε με τις 10.000 των ιερέων. Επειδή όμως δεν έχουμε ανακαλύψει το δέντρο που γεννάει λεφτά, θα ήταν σώφρον να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα θέματα της Εθνικής Οικονομίας.
Οι λογικές του «βγαίνω και τάζω προσλήψεις πριν τις εκλογές» ανήκουν σε άλλες εποχές.
Και δεν αποφεύγω τη αυτοκριτική λέγοντας ότι και ο δικός μου πολιτικός χώρος έχει πέσει θύμα αυτής της λογικής στο παρελθόν.
Να είμαστε όμως σοβαροί: την ώρα που έχουμε τόσες ελλείψεις στην Υγεία, στην Παιδεία με τις υποδομές, δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Τσίπρας και να τάζει τα πάντα στους πάντες, για να πάρει μερικές επιπλέον ψήφους. Είναι χυδαίο.
Αν περισσεύουν στον κ. Τσίπρα λεφτά, ας φτιάξει πρώτα το ταβάνι που κατέρρευσε χτες στα κεφάλια ασθενών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...