Μητσοτάκης: Φορέστε τη στολή εργασίας και πάμε όλοι μαζί να κερδίσουμε τις εκλογές


 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,
σε εκδήλωση της Γραμματείας Οργανωτικού του κόμματος
 
Φίλες και φίλοι, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πολύ θερμή υποδοχή. Σας ευχαριστώ που είστε πάντα κοντά στη μεγάλη μας παράταξη. Σας ευχαριστώ που θα είστε στην πρώτη γραμμή, στον μεγάλο αγώνα για να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση. Θέλω ξεκινώντας να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέλιο Κονταδάκη, ο οποίος έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά στη Γραμματεία Οργανωτικού.
 
Είμαστε σήμερα πολύ περισσότεροι. Είμαστε ισχυρότεροι και είμαστε έτοιμοι να στείλουμε σε όλη την Ελλάδα ένα μεγάλο μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Σκεφτόμουν, φίλες και φίλοι, μπαίνοντας σε αυτήν εδώ την αίθουσα, και βλέποντας αυτήν την απίστευτη, αυτήν την εντυπωσιακή κοσμοσυρροή, ότι ακριβώς σε αυτόν εδώ τον χώρο είχα κάνει την τελική μου προεκλογική εκδήλωση, όταν είχα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Είμαστε σήμερα πολύ περισσότεροι. Με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, κάθε μία και τον κάθε ένα ξεχωριστά, τους ανώνυμους αγωνιστές της παράταξής μας. Ανώνυμους, αλλά επώνυμους με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Είναι όλοι αυτοί οι οποίοι δεν θα δουν το όνομά τους γραμμένο σε κάποια μαρκίζα, σε κάποια ταμπέλα. Είναι όλοι αυτοί που αθόρυβα αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να ξανακάνουν τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη παράταξη. Είστε όλοι εσείς, αυτοί που κρατήσατε τη Νέα Δημοκρατία όρθια σε δύσκολες στιγμές. Όταν πλησιάζει η στιγμή της νίκης είναι φυσικό η παράταξή μας να ανοίγει και είναι αυτονόητο να υποδεχόμαστε στις αγκαλιές μας πολλές και πολλούς νέους φίλους. Αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που ήταν κοντά μας στις δύσκολες στιγμές, σε αυτούς που δεν μας εγκατέλειψαν ποτέ, σε αυτούς που έβαλαν τα θεμέλια για να ξαναγίνει η Νέα Δημοκρατία αυτό που είναι  σήμερα.
 
Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι ένα Κόμμα υπερήφανο για την ιστορία του. Ένα Κόμμα που τιμά τις αρχές και τις αξίες του ιδρυτή της, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αλλά, και ένα Κόμμα το οποίο τολμά να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Και αυτό κάναμε αυτά τα τρία χρόνια που εγώ και όλοι εσείς έχουμε την τιμή να οδηγούμε τη Νέα Δημοκρατία προς μία μεγάλη εκλογική νίκη. Κρατήσαμε τα καλά του παρελθόντος, τις αξίες μας, τα έμπειρα στελέχη μας, αλλά ταυτόχρονα μπολιάσαμε τη Νέα Δημοκρατία με νέες ιδέες, με νέα πρόσωπα, με νέες νοοτροπίες, με νέες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να ασκείται σήμερα η πολιτική στη χώρα.
 
Είχαμε τη χαρά σήμερα να ανακοινώσουμε 15 νέους υποψηφίους για το ευρωψηφοδέλτιό μας. Τα πρώτα 15 ονόματα συμβολίζουν με τον τρόπο τους αυτό το οποίο αποκαλώ δημιουργική ανανέωση. Και μαζί συστρατευμένοι με τα έμπειρα στελέχη μας, υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα δώσουν τον μεγάλο αγώνα στη μάχη των ευρωεκλογών. Εκπροσωπούν αυτά τα 15 άτομα το σύνολο της κοινωνίας. Είναι πολλοί άνθρωποι οι οποίοι τόλμησαν για πρώτη φορά να κάνουν το βήμα και να εκτεθούν στην πολιτική. Αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο ότι η Νέα Δημοκρατία φίλες και φίλοι δεν έχει στεγανά.
 
Είμαστε ένα κόμμα βαθιά αξιοκρατικό, ένα κόμμα το οποίο πάντα θα επιβραβεύει την προσπάθεια και θα ανταμείβει αυτούς που αγωνίζονται περισσότερο. Αυτό ζητάτε από εμάς ως Νέα Δημοκρατία και αυτό θα κάνουμε. Ένα κόμμα το οποίο πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύει ότι είναι κοντά στην κοινωνία. Και χαίρομαι πάρα πολύ που πια δεν είμαστε απλά κομματικές οργανώσεις όπου έρχονται οι πολίτες στα γραφεία μας αλλά εμείς βγαίνουμε από τα γραφεία μας, πηγαίνουμε στους χώρους εργασίας, πηγαίνουμε στις εκκλησίες, πηγαίνουμε στους συλλόγους. Μπολιαζόμαστε με την κοινωνία και κυρίως, στεκόμαστε με μια σειρά από κοινωφελείς δράσεις πιο κοντά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Διότι εμείς είμαστε το πραγματικό λαϊκό κόμμα, είναι εύκολο να λέει κάποιος ότι είναι λαϊκό στα λόγια αλλά το πόσο στέκεσαι κοντά σε αυτούς οι οποίοι υποφέρουν περισσότερο το αποδεικνύεις στην πράξη με το έργο σου.  Και αυτό, φίλες και φίλοι, κάνει καθημερινά η Νέα Δημοκρατία.
 
Το 2019 θα είναι έτος εκλογών.  Και το ρολόι χτυπάει πια αντίστροφα.  Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές, έχουν μείνει 90 μέρες μέχρι τις εκλογές τις 26ης Μαΐου. Και δυο είναι τα ενδεχόμενα. Ή ο κ. Τσίπρας, πανικόβλητος, θα επιλέξει τελικά να κάνει τις εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπου και στις 4 κάλπες θα του στείλουμε ένα συντριπτικό μήνυμα:  Φύγετε επιτέλους να ανασάνει η Ελλάδα. Ή θα πάρει το ρίσκο να μην κάνει τις εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές, άρα σε αυτή την περίπτωση οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ουσιαστικά σε εθνική κάλπη και θα είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο μήνυμα το οποίο θα πάρει ο κ. Τσίπρας, όχι απλά ότι αυτός έχει τελειώσει, αλλά ότι η Νέα Δημοκρατία ανανεωμένη έρχεται να δώσει λύση στα προβλήματα των πολιτών.
 
Φίλες και φίλοι, -το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα- δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε στον πολιτικό μας λόγο πολύ χρόνο για να αποδομούμε πια τον κ. Τσίπρα και αυτή την κυνική παρέα εξουσίας η οποία μας κυβερνά σήμερα. Έχει γίνει συνείδηση στην κοινωνία ότι μιλάμε για τη χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.  Όταν θα μιλάμε για αυτή την Κυβέρνηση και θα τους ασκούμε κριτική αρκεί να θυμίζουμε στους συμπολίτες μας τέσσερα πράγματα. Τέσσερα απλά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι εκλέχθηκαν εξαπατώντας τους πολίτες το 2015, τάζοντας πράγματα ανέφικτα και κάνοντας ακριβώς τα ανάποδα από αυτά τα οποία είχαν πει, προδίδοντας με αυτό τον τρόπο ελπίδες και προσδοκίες πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν και πίστεψαν στον κ. Τσίπρα καλή τη πίστει. Το δεύτερο, το οποίο δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε διότι το βιώνετε κάθε μέρα, είναι ότι μας έπνιξαν στους φόρους και στις εισφορές. Υπερφορολόγησαν, διέλυσαν τη μεσαία τάξη, διέλυσαν τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, διέλυσαν τον ελεύθερο επαγγελματία μόνο και μόνο για να φτιάχνουν υπερπλεονάσματα μεγαλύτερα απ’ αυτά που τους ζητούσαν οι ευρωπαίοι για να τα ξανά μοιράζουν σε επιδόματα.
 
Το τρίτο που θα θυμούνται από την κυβέρνηση Τσίπρα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.  Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι Πρωθυπουργοί είπαν “όχι” και θα είναι υπόλογος στην Ιστορία για αυτή του την απόφαση. Και το  τέταρτο που θα θυμούνται -που δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες και οι εβδομάδες και πλησιάζουμε στις εκλογές το βιώνουμε όλο και πιο έντονα- είναι αυτή η αφόρητη θεσμική παρακμή την οποία ζούμε τους τελευταίους μήνες. Είχα πει σε ανύποπτο χρόνο ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, τις δουλειές, το διαθέσιμο εισόδημα, την ανάπτυξη, την παιδεία, την υγεία, αλλά θα αφορούν και την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα σε αυτή μου την πρόβλεψη. Αυτά τα οποία έχουμε βιώσει, φίλες και φίλοι, τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες, είναι πρωτοφανή για τα δεδομένα μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
 
Βουλευτές γυρολόγοι, οι οποίοι ανταλλάσσουν την εφήμερη στήριξή τους στην κυβέρνηση με ένα Υπουργείο. Υπουργός Άμυνας και Υπουργός Εξωτερικών να χρησιμοποιούν ορολογία και γλώσσα που ταιριάζει περισσότερο στην Καμόρα και να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι τους οποίους ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χειρίζονται τα χαρτοφυλάκια Άμυνας και Εξωτερικών της χώρας μας. Αυτοί που έβριζαν τον κ. Τσίπρα γίνονται σήμερα Υπουργοί του. Και βέβαια δεν θα αναφερθώ στην περίπτωση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, νομίζω ότι εκεί τα δεδομένα μιλούν μόνα τους. Θα πω μία κουβέντα μόνο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον κ. Πολάκη, δεν μπορεί να τον αδειάσει, γιατί αν το έκανε αυτό θα ήταν σαν να απαρνιέται τον ίδιο του τον εαυτό. Διότι Τσίπρας ίσον Πολάκης. Αυτό είναι το ήθος και ύφος της εξουσίας το οποίο επέβαλε, δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας στη χώρα.
 
Όλα αυτά, φίλες και φίλοι, πρέπει να τελειώνουν. Για αυτό το 2019 και η μεγάλη πολιτική μάχη,  θα είναι μία μάχη τόσο κρίσιμη. Δεν είναι μία μάχη μόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μία μάχη για την Ελλάδα, είναι μία μάχη για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να ανασάνει, να αφήσουμε πίσω αυτό το δεκαετή κύκλο οικονομικής παρακμής, να τελειώνουμε πια με αυτές τις συμπεριφορές που προσβάλλουν, πιστεύω, και την αισθητική του κάθε καλοπροαίρετου πολίτη.
 
Χρησιμοποιούμε εδώ και 1,5 χρόνο αυτό το σύνθημα, το οποίο  πιστεύω ότι ακουμπάει και αγγίζει τελικά τις καρδιές όλων των Ελλήνων ασχέτως αν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία. Δύο λέξεις: “Αξίζουμε καλύτερα”. Ναι, αξίζουμε πολύ καλύτερα από αυτή την κυβέρνηση, αυτό το θλιβερό θίασο που δυστυχώς μας κυβερνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όμως, έχουμε μία μεγάλη αποστολή, φίλες και φίλοι, από τώρα και μέχρι τις εκλογές. Δεν αρκεί μόνο να αναδεικνύουμε τα στραβά της κυβέρνησης -αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της δουλειάς μας, εξάλλου από μόνοι τους φροντίζουν να αποκαλύπτονται κάθε μέρα στους Έλληνες πολίτες. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες, όχι απλά να καταψηφίσουν τον κ. Τσίπρα, αλλά να δώσουν θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι με τη Νέα Δημοκρατία, με το σχέδιό της, με το πρόγραμμά της η ζωή όλων των Ελλήνων θα γίνει καλύτερη. Και αυτή είναι η μεγάλη αποστολή στην οποία σας ζητώ να συμμετέχετε ως στελέχη πρώτης γραμμής, ως ο πυρήνας, η καρδιά του οργανωτικού του Κόμματος.
 
Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε σήμερα στην κοινωνία: ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε στη μιζέρια, στην ανέχεια, να βλέπουμε τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε αυτή την Ελλάδα, ούτε είμαστε δεσμευμένοι τόσο σκληρά από ευρωπαϊκές πολιτικές που δεν μας επιτρέπουν να χαράξουμε άλλο δρόμο. Διότι, ξέρετε, το ακούω και αυτό το επιχείρημα: “Τι να κάνει, μωρέ, η Νέα Δημοκρατία, είναι δεσμευμένη, λίγο πολύ όλοι τα ίδια θα κάνουν”. Όχι, φίλες και φίλοι: δεν θα κάνουμε τα ίδια! Άλλη  πολιτική θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία στην οικονομία, άλλη στην παιδεία, άλλη στην υγεία, άλλη στην ασφάλεια, άλλη στο κοινωνικό κράτος!
 
Θα μιλήσουμε πολύ πιο αναλυτικά -και το κάνουμε ήδη- για το πρόγραμμά μας, για τις νέες δουλειές που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Για την αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης, να μειώσουμε τους φόρους. Οι φόροι θα μειωθούν. Δεν αντέχει άλλο η μέση ελληνική οικογένεια αυτήν την υπερφορολόγηση. Αλλά, θα μιλήσουμε και για κάτι ακόμα, το οποίο πιστεύω ότι είναι βαθιά ταυτισμένο με τις αξίες μας, με την ιδεολογία αυτής της μεγάλης Παράταξης. Θα μιλήσουμε για το πώς θα ξαναχτίσουμε την ελληνική μεσαία τάξη. Μια μεσαία τάξη, η οποία δυστυχώς διαλύθηκε αυτά τα χρόνια της κρίσης και τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα τα τελευταία 4 χρόνια. Θα μιλήσουμε για το πώς θα δώσουμε ευκαιρίες σε όλους τους Έλληνες. Εμείς δεν πιστεύουμε μόνο στα ευκαιριακά επιδόματα. Τα επιδόματα μερικές φορές, πράγματι, είναι χρήσιμα ως μία προσωρινή ανακούφιση σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά εμείς είμαστε το κόμμα των ευκαιριών. Ευκαιρίες και όχι επιδόματα. Εάν δουλέψεις σκληρά στη ζωή σου, πρέπει να έχεις το δικαίωμα στην προκοπή, ασχέτως από πού θα ξεκινήσεις.
 
Αυτή, φίλες και φίλοι, είναι η πραγματική κοινωνική πολιτική. Είναι σήμερα μέρα της κοινωνικής δικαιοσύνης και σας ζητώ λίγο να σκεφτούμε όλοι μαζί τι σημαίνει πραγματικά σήμερα κοινωνική δικαιοσύνη. Για το τι είναι σήμερα προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό. Να σας πω εγώ τι σημαίνει λοιπόν κοινωνική δικαιοσύνη. Κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει ένα νέο παιδί από φτωχή οικογένεια, το οποίο γεννήθηκε σε μία φτωχή συνοικία αυτής της χώρας, να έχει πρόσβαση σε ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο, σε ένα πρότυπο σχολείο. Και αν δουλέψει σκληρά να ξέρει ότι θα μπει σε ένα καλό δημόσιο πανεπιστήμιο και θα πάρει ένα πτυχίο το οποίο δεν θα το κάνει απλά κορνίζα στον τοίχο του, αλλά θα του δώσει πραγματικά εφόδια για να μπορέσει να ζήσει μια καλύτερη ζωή. Αυτό είναι κοινωνική δικαιοσύνη σήμερα.
 
Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να έχουμε ένα σύστημα υγείας το οποίο θα φροντίζει τους πιο αδύναμους. Το Σάββατο θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία, ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική Δημόσια Υγεία, κυρίως οι πιο αδύναμοι, αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τη δημόσια υγεία. Φίλες και φίλοι, κοινωνική δικαιοσύνη είναι να μην αισθάνονται οι πολίτες, ειδικά αυτοί που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες, στις πιο φτωχές συνοικίες, ανασφάλεια στις γειτονιές τους. Οι ασφαλείς γειτονιές, το να αισθάνεται κανείς ασφαλής στο σπίτι του, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας, είναι προϋπόθεση κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να στεκόμαστε με μέριμνα, με ξεχωριστή φροντίδα, κοντά σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη σήμερα. Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος – η Νέα Δημοκρατία, η προηγούμενη κυβέρνηση το ξεκίνησε, να μη τα ξεχνάνε όλα αυτά- το οποίο θα μπορεί να δίνει μια οικονομική στήριξη και ανακούφιση στους συμπολίτες μας οι οποίοι ζουν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας.
 
Έτσι φανταζόμαστε εμείς την κοινωνική δικαιοσύνη. Θέλουμε να μεγαλώσουμε την πίτα. Το να μοιράζουμε συνέχεια μια πίτα που μικραίνει, δεν έχει νόημα.  Θα τρώμε τις σάρκες μας. Γι’ αυτό και τονίζουμε τη σημασία της ανάπτυξης των επενδύσεων, των νέων θέσεων απασχόλησης, αλλά θέλουμε αυτή η πίτα να μοιραστεί δίκαια σε όλους, όχι μόνο σε κάποιους. Γι’ αυτό και όταν μιλάμε για ανάπτυξη, δεν μιλάμε μόνο για τους επιχειρηματίες. Δεν μιλάμε μόνο για τους μετόχους των επιχειρήσεων. Μιλάμε για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι θα έχουν όφελος από αυτήν την πολιτική. Θα είναι και αυτοί ωφελημένοι από μία ανάπτυξη η οποία τελικά θα διαχυθεί σε ολόκληρη την κοινωνία.
 
Γι’ αυτήν την ανάπτυξη μιλάμε, διότι η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα ριζωμένο στον κοινωνικό φιλελευθερισμό και ξέρουμε ότι η ανάπτυξη για λίγους δεν κάνει διαφορά. Μόνο η διάχυση της ευημερίας σε πολλούς, μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να μας ξαναδώσει μία νέα εθνική αποστολή, την οποία τόσο χρειαζόμαστε. Για όλα αυτά λοιπόν, φίλες και φίλοι, θα μιλήσουμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Και για όλα αυτά σας χρειαζόμαστε κοντά μας σε όλες τις μάχες που θα δώσουμε.  Σε κάθε κάλπη που θα στηθεί. Όχι μόνο στις Εθνικές εκλογές, όχι μόνο στις Ευρωεκλογές αλλά και στις Περιφερειακές εκλογές και στις Δημοτικές εκλογές.
 
Και στις Περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες, γιατί όχι όλες τις Περιφέρειες. Γιώργο Πατούλη, θα σε στηρίξουμε για να είσαι ο επόμενος Περιφερειάρχης Αττικής.  Και η Ρόδη Κράτσα, που βλέπω στην πρώτη γραμμή, θα είναι Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Θα το κάνουμε όχι γιατί μας αρέσει να βλέπουμε στελέχη που προέρχονται από την Παράταξή μας να κερδίζουν σημαντικές εκλογικές μάχες. Θα το κάνουμε γιατί με αυτούς τους Περιφερειάρχες θα πρέπει να δουλέψουμε την επόμενη μέρα για να υλοποιήσουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική.
 
Αλλά όσο σημαντικές και αν είναι οι Περιφερειακές και οι Δημοτικές εκλογές, η μεγάλη μάχη θα είναι η μάχη των Ευρωεκλογών και των Εθνικών εκλογών. Και εκεί, φίλες και φίλοι, θέλω να σας επισημάνω ότι δεν δικαιολογείται κανείς εφησυχασμός και καμία χαλάρωση.  Είναι πάρα πολύ ωραίο, είναι πάρα πολύ ζεστό, να βλέπουμε τόσο κόσμο στις συγκεντρώσεις μας. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε δημοσκοπήσεις που μας δείχνουν ότι πηγαίνουμε πολύ καλά, αλλά δεν αρκεί αυτό. Ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος και θα παλέψει μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα σας παρακαλέσω να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός, να μην υπάρχει καμία χαλάρωση, να μην υπάρχει προεξόφληση εκλογικού αποτελέσματος. Φορέστε τη στολή εργασίας και πάμε όλοι μαζί να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές όπως μόνο η Νέα Δημοκρατία ξέρει.
 
Θέλω, τελειώνοντας, να σταθώ σε κάτι το οποίο είπε ο Στέλιος Κονταδάκης και έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς.  Χρειαζόμαστε 40.000 αφοσιωμένους Νεοδημοκράτες για εκλογικούς αντιπροσώπους την ημέρα των εκλογών. Για να έχουμε και έναν αναπληρωματικό μπορεί αυτός ο αριθμός να είναι διπλάσιος.  Μπορεί να φαντάζει μεγάλος ο αριθμός, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε ούτε μια κάλπη σε αυτή την εκλογή χωρίς να υπάρχει ένας εκλογικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας από πάνω. Υπάρχει ήδη ηλεκτρονική πλατφόρμα, και η Γραμματεία Οργανωτικού και όλο το Κόμμα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να οργανώσουμε την ημέρα των εκλογών έτσι όπως πρέπει. Σας ζητώ να γίνετε αρωγοί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.  Και νομίζω ότι τότε πάνω από την κάλπη, όταν θα κάνουμε την τελική καταμέτρηση, θα ακούτε από τις τηλεοράσεις ή από τα ραδιόφωνα τα τελικά αποτελέσματα και θα αισθάνεστε υπερήφανοι που και εσείς συμμετέχετε σε αυτή τη μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, σε αυτή τη στιγμή της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, της αναγέννησης της Νέας Δημοκρατίας, για να πάμε επιτέλους όλοι μαζί την Ελλάδα μπροστά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας, για το χειροκρότημά σας, για τον αγώνα σας, για τη στήριξή μας στη μεγάλη μας Παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία μας, στην Παράταξη της καρδιάς μας. Σας ευχαριστώ που μου δίνετε τη δύναμη να κάνουμε όλοι μαζί αυτό τον ωραίο αγώνα.
 
 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....