Μητσοτάκης: Η δουλειά μας είναι να τιμούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων

Στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του κόμματος παραβρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν ενώ ταυτόχρονα εξήρε τον σημαντικό ρόλο των εθελοντών που συνδράμουν και εκείνοι με όλες τους τις δυνάμεις: «Το χειροκρότημα το αξίζετε εσείς, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές μας, όσοι δώσατε μαζί μας τις μεγάλες νικηφόρες μάχες του 2019», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Βάζουμε τον πήχη ψηλά και μπορούμε να τον ξεπερνάμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το πρώτο εξάμηνο που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στη διακυβέρνηση της χώρας, απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας, σε σχέση με την 7η Ιουλίου όταν οι Έλληνες πολίτες εξέλεξαν και εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. « Μια Κυβέρνηση δοκιμάζεται τελικά όχι στα όμορφα λόγια αλλά στην πράξη. Αποδειχθήκαμε -όχι απλά συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις- αποδειχθήκαμε ότι βάζουμε τον πήχη ψηλά και συχνά μπορούμε και να τον ξεπερνάμε αυτόν τον πήχη. Και νομίζω ότι αυτή ακριβώς η ευχάριστη έκπληξη μιας Κυβέρνησης η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και εργάζεται πολύ σκληρά για να κάνει τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες, είναι αυτό το οποίο μας θέτει σήμερα σε θέση πολιτικού πλεονεκτήματος. Αυξάνει όμως και τον πήχη των προσδοκιών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τον κύκλο του έργου της και θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Τότε, όπως είπε θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου της επόμενης τετραετίας. «Η δουλειά μας είναι να τιμούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και να εξαντλήσουμε την τετραετία ώστε το 2023 να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, τον απολογισμό του έργου μας και τι θέλουμε να κάνουμε για την επόμενη τετραετία. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν ο ρόλος σας είναι εξαιρετικά κρίσιμος το κόμμα είναι ζωντανός οργανισμός, η παρουσία σας στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου, αλλά κυρίως στη μεταφορά του μηνύματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών από το κέντρο μέχρι το τελευταίο σπίτι, μέχρι τον τελευταίο χώρο δουλειάς έχει τεράστια σημασία. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα στέκεστε κοντά μας “αμορτισέρ” για τις δύσκολες στιγμές -γιατί θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό- αλλά, κυρίως, το χαμόγελό σας, το χειροκρότημά σας πηγή έμπνευσης για εμένα προσωπικά για να συνεχίζουμε ακόμα πιο εντατικά τη δουλειά την οποία κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ευχαριστώ πολύ. Ανταποδίδω το χειροκρότημα. Το χειροκρότημα το αξίζετε εσείς, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές μας, όσοι δώσατε μαζί μας τις μεγάλες νικηφόρες μάχες του 2019.

Φίλες και φίλοι,

Καθώς έμπαινα στην αίθουσα θυμόμουν την αντίστοιχη πίτα που είχαμε κόψει πέρσι και θυμόμουν στα μάτια όλων μας, καθώς, γνωρίζαμε ότι το 2019 θα ήταν μια κρίσιμη χρονιά, την προσμονή, την αισιοδοξία αλλά κάπου και τον σκεπτικισμό αν τελικά θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο που δεν ήταν άλλος -όχι απλά από τις απανωτές εκλογικές νίκες και την αυτοδυναμία- αλλά κυρίως να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Τα καταφέραμε το 2019. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, μας δώσατε τη δύναμη να μπορούμε να στεκόμαστε απέναντι σας με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια και να υλοποιούμε το πολιτικό πρόγραμμα για το οποίο οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστεύτηκαν.

Κάθε φορά που μιλάω από αυτήν την θέση κοιτάζω πίσω στον τοίχο την ιστορία των μεγάλων Ηγετών, Αρχηγών, τέως Πρωθυπουργών αυτής της παράταξης και αναλογίζομαι πόσο μεγάλη πρόοδο έχουμε πετύχει από το 2016, όταν με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ανταπέδωσα αυτή σας την εμπιστοσύνη και θα εξακολουθώ να την ανταποδίδω κάθε μέρα δουλεύοντας πολύ σκληρά για να κάνουμε τις ζωές των Ελληνίδων και των Ελλήνων καλύτερες.   

Αν κάτι με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό το πρώτο εξάμηνο που βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση, φίλες και φίλοι, είναι το γεγονός ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την 7η Ιουλίου όταν οι Έλληνες πολίτες μας εξέλεξαν και μας εμπιστεύτηκαν. Και αυτό θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό διότι ξέρετε μια Κυβέρνηση δοκιμάζεται τελικά όχι στα όμορφα λόγια αλλά στην πράξη. Αποδειχθήκαμε -όχι απλά συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις- αποδειχθήκαμε ότι βάζουμε τον πήχη ψηλά και συχνά μπορούμε και να τον ξεπερνάμε αυτόν τον πήχη. Και νομίζω ότι αυτή ακριβώς η ευχάριστη έκπληξη μιας Κυβέρνησης η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και εργάζεται πολύ σκληρά για να κάνει τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες, είναι αυτό το οποίο μας θέτει σήμερα σε θέση πολιτικού πλεονεκτήματος. Αυξάνει όμως και τον πήχη των προσδοκιών.

Είχαμε ένα καλό πρώτο εξάμηνο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε ένα ακόμα καλύτερο δεύτερο, ένα ακόμα καλύτερο 2020 σε σχέση με το 2019. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε, έχουμε πάρα πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας. Έχουμε απλώσει “πολύ τραχανά” ένα πολύ φιλόδοξο πολιτικό σχέδιο σε όλους τους τομείς των σημαντικών πολιτικών που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, στην οικονομία, στις μειώσεις των φόρων, στις επενδύσεις, στην ασφάλεια, στην παιδεία, στην υγεία. Δεν βάζουμε πήχη και όριο στις φιλοδοξίες μας και ξέρω ότι με τη διαρκή στήριξη του κόμματος, των αγωνιστών μας, των στελεχών μας, των μελών μας, ξέρω ότι κάθε μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι.

Είχα πει και το επαναλαμβάνω και σε εσάς και το συζητάμε συχνά και με τον Γιάννη και με τον Γιώργο και με τον Στέλιο και με τα στελέχη του κόμματος πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κόμματος όταν βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Και είχα πει και χαίρομαι που αυτό γίνεται πράξη, ότι θα ήταν μεγάλο πολιτικό σφάλμα εάν το κόμμα αδρανούσε και αν υπήρχε μια αυτόματη μετακίνηση στελεχών από το κόμμα στον κυβερνητικό μηχανισμό το οποίο θα οδηγούσε νομοτελειακά σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα είχε ουσιαστικά κανένα ρόλο όσο είμαστε στην Κυβέρνηση. Άλλος ο ρόλος της Κυβέρνησης άλλος ο ρόλος του κόμματος. Και γι’ αυτό και πιστεύω πάρα πολύ στην ανάγκη αυτοί οι δεσμοί επικοινωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης, της ηγεσίας του κόμματος, αλλά κυρίως των απλών μελών να είναι ζωντανός και ενεργός. Γι’ αυτό και επενδύουμε τόσο πολύ σε νέες ψηφιακές τεχνολογίες που θα μας επιτρέψουν να δρομολογήσουμε την επαφή μας με διαφορετικό τρόπο. Αλλά, καλές οι ψηφιακές επαφές υποκατάστατο όμως για την χειραψία, για το χαμόγελο, για την κουβέντα, για τις πίτες τις οποίες κόβουμε δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει γι’ αυτό και είμαι σήμερα εδώ για να σας σφίξω το χέρι, να σας πω από καρδιάς ακόμα μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Και να σας πω ότι και για το κόμμα το 2020 θα είναι μια σημαντική χρονιά, θα έχουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα στην άνοιξη και βέβαια ένα Συνέδριο στο τέλος του 2020 το οποίο αυτή τη φορά θα είναι και εκλογικό Συνέδριο, εκτός από μεγάλο πολιτικό γεγονός θα είναι και ένα σημαντικό εκλογικό γεγονός. Θα εκλέξουμε και πάλι την επόμενη ηγεσία του κόμματός μας.  

Φίλες και φίλοι,

Κλείνω, λέγοντας σας και πάλι πόσο προσωπικά ευγνώμων είμαι για όλη τη δουλειά την οποία έχετε κάνει. Ξέρω ότι για τους υπαλλήλους του κόμματος αυτή η δουλειά δεν είναι απλά μια δουλειά. Ξέρω ότι είναι κάτι παραπάνω. Ειδικά, δε, για τους εθελοντές μας όλους αυτούς οι οποίοι μας αφιέρωσαν τόσο χρόνο και τόσο κόπο για να μπορέσουν να μας υποστηρίξουν. Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνετε για το κόμμα και τι σημαίνετε για όλους εμάς. Θέλω να κρατήσετε ζωντανή αυτή την ενέργεια, αυτή την αισιοδοξία, αυτή την αυτοπεποίθηση. 

Η Κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τον κύκλο του έργου της και θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, αυτή είναι η πρόθεσή μου, έχω διαγνώσει βέβαια από τους αντιπάλους μας μια ανησυχία σε περίπτωση που συμβεί τίποτα, μια ανυπομονησία σε περίπτωση που συμβεί τίποτα διαφορετικό. Αλλά η δουλειά μας φίλες και φίλοι είναι να τιμούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων και να εξαντλήσουμε την τετραετία ώστε το 2023 να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στον Ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, τον απολογισμό του έργου μας και τι θέλουμε να κάνουμε για την επόμενη τετραετία. Σε αυτό το διάστημα λοιπόν ο ρόλος σας είναι εξαιρετικά κρίσιμος το κόμμα είναι ζωντανός οργανισμός, η παρουσία σας στη διαμόρφωση του πολιτικού λόγου, αλλά κυρίως στη μεταφορά του μηνύματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών από το κέντρο μέχρι το τελευταίο σπίτι, μέχρι τον τελευταίο χώρο δουλειάς έχει τεράστια σημασία. Σας έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα στέκεστε κοντά μας “αμορτισέρ” για τις δύσκολες στιγμές -γιατί θα υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό- αλλά, κυρίως, το χαμόγελό σας, το χειροκρότημά σας πηγή έμπνευσης για εμένα προσωπικά για να συνεχίζουμε ακόμα πιο εντατικά τη δουλειά την οποία κάνουμε.

Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, καλή δύναμη».

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργος Στεργίου δήλωσε τα εξής:

«Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που εξελέγη ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος το 2016. Αυτό που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος αλλά κυρίως από την πρώτη μέρα που ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων.

Σε μόλις 180 μέρες διακυβέρνησης της χώρας υλοποιήσαμε περισσότερες από 60 προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Και αυτό ξέρετε είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μέσα από τη συνέπεια την οποία επιδεικνύουμε, κτίζουμε κάθε μέρα που περνάει μια νέα σχέση μεταξύ πολιτικής και πολιτών. Μια σχέση εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη που χάθηκε τα χρόνια της κρίσης αλλά είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας.

Τα στελέχη και τα μέλη των οργανώσεων μας είναι πάντα πρωταγωνιστές σε όλους τους αγώνες της παράταξης. Και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης του, στην προσπάθεια να αποκτήσει η πατρίδα μας ένα φωτεινότερο μέλλον».

Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος ανέφερε ότι:

«Οι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια ανασύστασης και αναδιοργάνωσης του κόμματος και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Το Κόμμα μας σήμερα ψηφιοποιείται με εφαρμογές εξωστρέφειας και επικοινωνίας με τα μέλη μας, πιστοποιείται κατά το πρότυπο ISO για διοικητικές, οικονομικές και τεχνικές υπηρεσίες και είναι ανοικτό στην κοινωνία. Το 2020 θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά με εσωκομματικές εκλογές, συνέδριο με εκλογή πολιτικής επιτροπής και είμαι βέβαιος ότι οι υπάλληλοι θα βάλουν και πάλι πλάτη με στόχο να συμβάλουμε σημαντικά στην επανεκλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές όποτε αυτές έρθουν».

Τέλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κονταδάκης στο σύντομο χαιρετισμό σημείωσε:

«Ο Πρωθυπουργός σε κάθε ευκαιρία που του δίδεται βρίσκεται κοντά στους εργαζομένους του Κόμματος, στους ανθρώπους του Κόμματος και πάντα με τη συνέπεια που τον διακρίνει δεν ξεχνά το Κόμμα που τον ανέδειξε Πρόεδρο & Πρωθυπουργό. Με την ευκαιρία της κοπής της πίτας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους και τους εθελοντές για την πολύτιμη προσφορά τους και βοήθεια καθώς και την καθοριστική συμβολή τους στη μεγάλη νίκη της 7ης Ιουλίου. Δε χαλαρώνουμε, εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη μεγαλύτερες νίκες της Νέας Δημοκρατίας».               

Το φλουρί της  βασιλόπιτας κέρδισε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...