Μήνυμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης από τον Κικίλια, δίπλα στον Ιερώνυμο

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο.

Ο Υπουργός Υγείας παρέλαβε δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα, 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 1 κεντρικό σταθμός παρακολούθησης, συνολικού ύψους 97.000 ευρώ. Η δωρεά προορίζεται για το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

 

Κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος δήλωσε:

«Κύριε Υπουργέ, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σάς υποδεχόμαστε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την δοκιμασία της Πατρίδας μας. Συμπαρασταθήκαμε όσο το δυνατόν και κάτω από δύσκολες και σκληρές για εμάς συνθήκες. Σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε τόσο έγκαιρα, ώστε να έχουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Σήμερα, σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι που ευχόμαστε να είναι χρήσιμο στα χέρια των ειδικών, των γιατρών, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του έργου τους. Το κάνουμε με πολλή χαρά και συγκίνηση. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό και δείχνει ότι είμαστε πλάι σας, σας σκεπτόμαστε και θέλουμε τη συνεργασία.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος με αυτόν της Υγείας από τα πολύ παλιά χρόνια. Πολλά Νοσοκομεία έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας: Ευαγγελισμός, Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Σωτηρία, Γ. Γεννηματάς, τα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το Λαϊκό, το Ασκληπιείο και το ΠΙΚΠΑ.

Εμείς σήμερα κάτω και από τις δικές μας δυσκολίες, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε. Όμως ένα μικρό δώρο, αυτό που σας δίνουμε σήμερα, το δίνουμε από την καρδιά της Εκκλησίας, η οποία δεν παύει να είναι η μάνα όλων μας».

 

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Είναι τιμή μου Μακαριώτατε. Σας ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ. και του ελληνικού λαού, για την πολύ ευγενική δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδεικνύετε μέσα στην κρίση, για μία ακόμα φορά, ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που άλλες χώρες κραταιές, οικονομικά εύρωστες και με πολύ ισχυρά συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά, κάτι που στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, εμείς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε.

Πονάμε για όσους χάθηκαν, αλλά σώθηκαν χιλιάδες ζωές και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ.. Όλοι μαζί, η Πολιτεία, ο λαός και, βεβαίως, η Εκκλησία, δώσαμε μία μάχη, κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως εκτιμάται ξανά, έτσι όπως πρέπει, η αξία της ανθρώπινης ζωής».

 

Εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, των ιατρών, των νοσηλευτών, του παραϊατρικού προσωπικού, των τραπεζοκόμων, των καθαριστριών, όλων των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο, την Ιερά Σύνοδο, τους Σεβασμιώτατους  Άγιους Πατέρες για αυτή την πολύ ευγενική προσφορά και δωρεά που θα πάει στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς.

Η στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πάντοτε αμέριστη στο Υπουργείο Υγείας, στους ανθρώπους που νοσηλεύονται, σε αυτούς που δεν έχουν, σε αυτούς που δεν μπορούν, στους αναξιοπαθούντες, στις ευπαθείς ομάδες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγαμε καλά, με τη βοήθεια όλων και διεφάνη ότι η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ομόνοια είναι ανώτερες από όλα αυτά τα οποία δήθεν μας χωρίζουν.

Φάνηκε σε αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας που κατέδειξε ξεκάθαρα ότι πάνω απ’ όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία των ανθρώπων μας και των οικογενειών μας.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι περιλαμβάνει η δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος;

 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Παραλάβαμε ειδικά μόνιτορ και εξοπλισμό, ο οποίος έχει συμφωνηθεί να πάει σε ειδική πτέρυγα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Θέλω να θυμίσω πως το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ασθενών της Αττικής. Στις εφημερίες του προσέρχονται πολλοί συμπολίτες μας και πραγματοποιεί πολλά χειρουργεία. Έχει ογκολογικά περιστατικά, περιστατικά γενικής χειρουργικής και, επαναλαμβάνω, ότι κυρίως πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν και δεν μπορούν.

Αυτό είναι και το νόημα του Εθνικού Συστήματος Υγείας: να βοηθάει και να στηρίζει αυτούς που δεν μπορούν και αυτούς που δεν έχουν.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είμαστε σε ένα καλό στάδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

 

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Δεν θέλω να λέω πολλά λόγια. Αυτό το οποίο βλέπετε, είναι η απόδειξη στην πράξη ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας στάθηκε όρθιο και ότι όλοι έκαναν με εξαιρετικό τρόπο τη δουλειά τους. Τους ευχαριστώ όλους για μία ακόμη φορά.

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...