Λίγο περισσότερο σεβασμό στην Ιστορία (σας), κ. Βερέμη (με την υπογραφή υπέρ Γιάννου)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Οι “γεροντοκόρες” του δήθεν εκσυγχρονισμού δεν εγκατέλειψαν ποτέ τη μοιραία παρουσία τους στον δημόσιο βίο. Άνθρωποι που αυτοπροσδιορίστηκαν ως προσωπικότητες, δεν έκρυψαν ποτέ τη… λαγνεία τους για την εποχή Σημίτη. Την περίοδο του “χρυσού αιώνα” της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Τότε που οι “απευθείας αναθέσεις” έγιναν κεντρική κυβερνητική πρακτική. Τότε που η Ελλάδα βίωσε τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της περιόδου της Μεταπολίτευσης, δηλαδή της περιόδου της αδιασάλευτης Δημοκρατίας. Από την πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε κράτος του δυτικού κόσμου, εν καιρώ ειρήνης, με το ατιμώρητο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, μέχρι τα “μεγάλα δημόσια έργα” που συνόδευσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, και φυσικά, την… περίεργη προετοιμασία ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ.

Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, πέρασε στην Ιστορία μέχρι και σήμερα, ως ένας από τους… λιγότερο συμπαθείς ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Το κριτήριο του λαού στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδείκτηκε αλάνθαστο. Το αποκρουστικό και “λερωμένο” αποτύπωμα της περιόδου Σημίτη, ενόχλησε τα ηθικά αντανακλαστικά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων και πολιτικών πεποιθήσεων.

Από εκείνη τη σκοτεινή περίοδο, μονάχα δυο κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη βρέθηκαν να χάνουν την ελευθερία τους από τη Δικαιοσύνη. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου. Ο “ωραίος Άκης” υπήρξε πάντοτε μισητό πρόσωπο για τους αυτοαποκαλούμενους “εκσυγχρονιστές”. Ο Γιάννος όμως ήταν “δικό τους παιδί”. Σαρξ εκ της σαρκός τους.

Γι’ αυτό και προκαλεί την ηθική συνείδηση των Ελλήνων το κείμενο και η συλλογή υπογραφών για την αποφυλάκισή του, από “61 προσωπικότητες”. Η δε σύμπτωση της δημοσιοποίησης της επιστολής, με την… αθώωση Τσουκάτου για το σκάνδαλο της Siemens, ήρθε να μας θυμίσει πόσο… χιούμορ έχει η Ιστορία. Και ότι, ο Θεός αγαπάει και τον νοικοκύρη.

Μερικά από τα ονόματα όσων δέχτηκαν να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από το συγκεκριμένο κείμενο, προκαλούν αρνητική έκπληξη και βαθιά απογοήτευση. Γιατί δείχνουν να μην θέλουν οι ίδιοι να προστατεύσουν το έργο, τη διαδρομή και την υστεροφημία τους.

Κρίμα, κύριε καθηγητά (Βερέμη)…

Best Of

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να...

Παιδικά Χωριά SOS: Πάσχα με μια κίνηση αγάπης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς τους στα...

Το Ιράν… άλλαξε πίστα στη διεθνή σκακιέρα

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Ιράν...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατομμύρια ευρώ

Στις 21:15 η κλήρωση για το μέγιστο ποσό του...

Ο Κασσελάκης ως (χρυσός) χορηγός του Μητσοτάκη

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ...
Μαρίκα Λυσιάνθη
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να μην διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στην ηγεσία του ΣΕΒ, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε το αναμενόμενο...

Παιδικά Χωριά SOS: Πάσχα με μια κίνηση αγάπης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media, τα Παιδικά Χωριά SOS στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την περίοδο της...

Το Ιράν… άλλαξε πίστα στη διεθνή σκακιέρα

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου του Ιράν Ιμπραήμ Ραϊσί στο Πακιστάν, ήρθε να επιβεβαιώσει με εκκωφαντικό τρόπο ότι η Τεχεράνη έχει... αλλάξει...