Κ. Παπαδόπουλος: Στον κύκλο… τα άκρα τέμνονται

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Ίχνος ντροπής

882 τα θετικά κρούσματα χθες, 865 προχθές, 667 πριν από δυο ημέρες,  22, 21 και 20 Οκτωβρίου, αντίστοιχα.

Οι «ειδικοί» εδώ και καιρό κάνουν λόγο για πάνω από 1000 σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, τουλάχιστον ξεδιάντροπους μπορεί ο καθένας να χαρακτηρίσει αυτούς που σε «κόκκινα» πρωτοσέλιδα κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση ή απλούς πολίτες για ανεύθυνη συμπεριφορά ενώ παράλληλα κωφεύουν όταν το …σινάφι τους λειτουργεί παρόμοια και προκλητικά.

Φυσικά στα πρωτοσέλιδα «ερυθρών αποχρώσεων» θα δεις φωτογραφίες από ΜΜΜ κατάμεστα από κόσμο και συλλαλητήρια με πλακάτ διαμαρτυρίας, θα διαβάσεις «εμπνευσμένους» τίτλους για ελλείψεις σε υγεία και παιδεία, για ανεπαρκή μέτρα πρόληψης και αυθαίρετες παρεμβάσεις εκτός νόμου σε μέτρα καταστολής.

15 ημέρες πριν (χρόνος επώασης του ιού, πάντα κατά τους «ειδικούς»), η 7η Οκτωβρίου ήταν πράγματι μια ιστορική μέρα καταδίκης του φασισμού στη χώρα μας.

Σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν συνηγορούσε στην συγκέντρωση πλήθους κόσμου, την πρόκληση τέτοιου μεγέθους συνωστισμού , την ώρα που γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφοι, εκκλησίες (λιτανείες) κλπ έχουν ευθυγραμμιστεί με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Λυπηρό να βλέπεις τους επιβάτες «τον ένα πάνω στον άλλο» στα ΜΜΜ – και τι μπορούν να κάνουν…, ή μήπως ξαφνικά μπορεί να αυξηθεί ο στόλος και κατά συνέπεια τα δρομολόγια σε τέτοιο βαθμό ώστε να αλλάξει η τραγική εικόνα τις ώρες αιχμής; Ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι αυτό μπορεί να μεταβληθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως και να …μεγαλώσουν, σε μέγεθος, ή να αυξηθούν, σε αριθμό, οι αίθουσες στα σχολεία μέσα σε ένα καλοκαίρι.

Αλλά να απενοχοποιούνται όσοι συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, ως πιο δημοκράτες, επιδεικνύοντας παράλληλα ανευθυνότητα και έλλειψη σεβασμού στους υπόλοιπους «εν μέσω πανδημίας» μόνο και μόνο επειδή ανήκουν σε ιδεολογικές, ή άλλες «ειδικές» ή «ιδιαίτερες» ομάδες, εε αυτό είναι το λιγότερο εξοργιστικό! Ακόμα περισσότερο όταν έφτασαν σε σημείο να υπερηφανεύονται κιόλας μπροστά στις κάμερες (ορισμένοι εκπρόσωποί τους, το ίδιο βράδυ σε κανάλια) ότι κατάφεραν να «ακυρώσουν στην πράξη τους νόμους» και τις… «πρακτικές του Χρυσοχοΐδη»…

Το ίδιο εξοργιστική είναι και η συμπεριφορά της συντεταγμένης πολιτείας όταν χρησιμοποιεί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις. Όταν επιλέγει το που και το πότε θα υπερασπιστεί την δημόσια υγεία, έχοντας επιλεκτική ευαισθησία για τους «αριστερούς», και άλλους, πολίτες («υπό τον φόβο των Ιουδαίων» μη τυχόν και της προσάψουν κανένα κοσμητικό επίθετο) και εντελώς διαφορετική για όλους τους υπόλοιπους!

Κύκλος είναι η ζωή! …και στον κύκλο, «τα άκρα τέμνονται»!

Κι όποιος κατάλαβε!

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...