Κ. Παπαδόπουλος: Πόσο πιθανό… να το ζήσουμε και αυτό;


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
 
Δήλωσε ο Κατρούγκαλος: “Υπάρχει κίνδυνος και μείζον πρόβλημα ειδικά για την αξιοπιστία και των βουλευτών του Ποταμιού, εγώ θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το τέλος δεν θα καταλήξουν σε απόφαση αμφισβήτησης της δικής τους κρίσης και σε άλλους πολιτικούς χώρους”
Συμπλήρωσε: “Σας θυμίζω ότι όταν συζητήθηκε στο πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ η καταρχήν εκτίμηση τους για τη συμφωνία των Πρεσπών από τους πέντε παρόντες, οι τέσσερις μεταξύ των οποίων ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είχαν θετική εκτίμηση για τη συμφωνία. Η μόνη αρνητική ήταν η κ. Γεννηματά και ως αποτέλεσμα δεν ήταν να επανεξετάσει τη θέση της η κ. Γεννηματά αλλά να καταργήσει το όργανο”.
“Πρέπει να συγκεντρωθεί η απόλυτη πλειοψηφία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξεκαθαρίζω όμως ότι εφόσον έχει προηγηθεί, και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξει θετικά η ψήφος εμπιστοσύνης, τα δύο αυτά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. Όποιος έχει πρόβλημα με την κυβέρνηση καταψηφίζει την πρόταση δυσπιστίας δεν μεταφέρει και αλλάζει μάλιστα την δική του πολιτικά άποψη σε αυτό το κρίσιμο πολιτικό θέμα.»
…και πρόσθεσε: «Ο Πρωθυπουργός πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις με υψηλό πολιτικό ρίσκο και για την ψήφο εμπιστοσύνης και για την συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία επί του πολιτικού περιεχομένου της Συμφωνίας των Πρεσπών έχει προφορικά δοθεί από τους βουλευτές του Ποταμιού, έχουν πει ότι τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά και ο κ. Μαυρωτάς και ο κ. Θεοδωράκης. Η πολιτική τους υποστήριξη στα λόγια έχει δοθεί, αν δεν δοθεί και με την ψήφο τους αυτό δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση ή για τη συμφωνία, είναι πρόβλημα για την πολιτική αξιοπιστία των συγκεκριμένων» ανέφερε.
Προσέξτε τι μας λέει παραπάνω ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών…
Υπάρχει η πιθανότητα ο Τσίπρας (και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. φυσικά…) αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης (το πιο πιθανό) και θεωρήσει ότι δεν του βγαίνουν… τα κουκιά για την ψηφοφορία των “Πρεσπών” (πχ ορισμένοι από αυτούς που ψηφίσουν υπέρ σήμερα να μην δώσουν θετική ψήφο για τις “Πρέσπες” – πχ Ζουράρης;..) , να υποστηρίξει ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η Κυβέρνηση, έλαβε και θετική ψήφο να “προχωρήσει” την κυβερνητική πολιτική της (Δλδ να θεωρηθεί ότι το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε θετική ψήφο και για τις “Πρέσπες”), χωρίς τελικά να προχωρήσει σε νέα ψηφοφορία για κύρωση της” Συμφωνίας”, όπου θα απαιτούνταν, πιθανώς, και οι ψήφοι βουλευτών του Ποταμιού για να συγκεντρωθούν οι «151» πχ (δεν μιλάμε για αυξημένη πλειοψηφία, όπως θα έπρεπε, για ένα τέτοιο σημαντικό εθνικό ζήτημα) !!!
Ο δε Βούτσης το έχει πάει… ακόμα παρακάτω. Τι είπε; «Η συμφωνία μπορεί να περάσει και με λιγότερες από 151 ψήφους!», υπονοώντας πλειοψηφία μόνο «επί των παρόντων»!
Πώς είπατε…; Αποκλείεται…; Από αυτούς τα έχουμε δει όλα… Ή μήπως μάλλον όχι ΟΛΑ, ακόμα;

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...