Κ. Παπαδόπουλος: Κυβερνητικά… αυτογκόλ

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

 

Το πρώτο αυτογκόλ με την προσέγγιση του θέματος του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων. Με το «Macedonia the GReat land». Το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας για τα ελληνικά προϊόντα που προέρχονται από την περιφέρεια της συγκεκριμένης περιοχής. Το μόνο προς τη σωστή κατεύθυνση! Το μοναδικό που περιλαμβάνει τη λέξη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Αυτό που έχει προκαλέσει και την αντίδραση των γειτόνων μας, καθώς κανένα άλλο δεν αναφέρει το «Μακεδονία» (την ίδια ώρα που εκείνοι κάνουν κατάχρηση του όρου και δεν αναφέρουν σχεδόν πουθενά το πρόθεμα «βόρεια», ειδικά εντός της χώρας τους).

Μια αντιμετώπιση από πλευράς κυβέρνησης που αντιμετωπίζει το όλο θέμα ως μια «διαφημιστική εκστρατεία έναντι ανταγωνιστών», όπως σωστά διάβασα κάπου! Ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τόσο το ιστορικό σύμβολο του ήλιου της Βεργίνας (ακόμα και σε αυτή την «συμφωνία» των Πρεσπών έχει κατοχυρωθεί ως ελληνικό) όσο και ο ελληνικός χάρτης της χώρας, που είναι αναγνωρίσιμος παγκοσμίως! (Ώστε να υπάρξει διάκριση από τους ψευτομακεδόνες του βορρά, που με την «συμφωνία» κατοχύρωσαν όνομα, γλώσσα, ταυτότητα…)

Το δεύτερο αυτογκόλ με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Συγγνώμη αλλά αυτή δεν είναι η …κανονικότητα που οραματιζόμαστε! Αυτή που έσπευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ευαγγελιστεί τόσο με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις όσο και με τις προγραμματικές του δηλώσεις! Ο απεγκλωβισμός από αγκυλώσεις ενός σάπιου υποσυστήματος που υποβόσκει μέσα σε κάθε κομματικό οργανισμό στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να θαφτεί στα τάρταρα. Οπισθοδρομικές αντιλήψεις επιβράβευσης ενός κομματικού μηχανισμού που δήθεν εργάστηκε για να επανέλθει ένα κόμμα στην εξουσία θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν. Εκεί που αποτελούσαν ρουτίνα της τότε «κανονικότητας» και δυστυχώς αποδείχτηκαν ένα από τα αίτια διολίσθησης της χώρας στην κατάντια και στην επαιτεία.

Οι κυβερνώντες θα πρέπει να αντιληφθούν πως κανένας κομματικός μηχανισμός και καμία κομματική βάση δεν τους έφεραν στην εξουσία! Η αγανάκτηση και η οργή για τη λεηλασία του κράτους από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μια σειρά προκλητικών όσο και επιβλαβών αποφάσεων λόγω προχειρότητας και ασχετοσύνης (η λέξη «δόλος» ίσως να προκαλέσει…) ήταν που τους οδήγησαν εδώ που βρίσκονται σήμερα! Αν οι δεσμεύσεις τους για αξιοκρατία και αξιοποίηση των αρίστων δεν λάβει σάρκα και οστά, αν δεν χρησιμοποιηθούν «οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις», αν δεν αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους μετά από, σχεδόν, μια πενταετία διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επιστρέψουν σε καταστροφικές πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, πολύ σύντομα θα απολέσουν το πολιτικό πλεονέκτημα και το χρονικό περιθώριο της ανοχής των πολιτών!

Υ.Γ.1: «Απολιθώματα» και «τοτέμ» είναι για τα μουσεία κι όχι για θέσεις άσκησης εξουσίας, διοίκησης ή διοργάνωσης μεγάλων επετειακών εκδηλώσεων. Ακόμα και για επιτροπές! Ειδικά όταν η εμπειρία από αντίστοιχη ανάληψη αρμοδιοτήτων στο παρελθόν άφησε, πίσω από την πρόσκαιρη «λάμψη», εκτός από θρύψαλα και συντρίμμια, υψηλά χρέη!

Υ.Γ.2: Η αναγνώριση ενός λάθους θέλει «κότσια». Η διόρθωσή του θάρρος. Ποτέ δεν είναι όμως αργά, προκειμένου να επιτευχθεί το ορθό και το δίκαιο!

Υ.Γ.3: Η ψηφοθηρική προβολή του ζητήματος των διοικητών των νοσοκομείων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν αναμενόμενη. Όταν όμως έχεις τοποθετήσει «μπαμπάδες» (Παππάς – ΟΑΣΘ) και «βουλκανιζατέρ» (Δ/της Νοσ.Σαντορίνης) μόλις πριν 2-3 χρόνια σε αντίστοιχες θέσεις,  το λιγότερο,  είναι υποκρισία και αποτελεί ύβρη!

 

 

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Η εικόνα για την τραγωδία στα Τέμπη θολώνει, αντί να καθαρίζει

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Όταν, στην υπόθεση των Τεμπών,...

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της η αντιπολίτευση και ότι δεν προτίθεται να τη...