Κ. Παπαδόπουλος: Η ιστορική ευκαιρία του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

 

Εξωτερικά και εσωτερικά, με επικαλύψεις ή όχι, ο επιβλητικός ναός, ο αφιερωμένος στην, της Αγίας του Θεού Σοφίας, όπως άλλωστε την αποκαλούν κι οι Τούρκοι, προσφορά του Ιουστινιανού, του Ανθέμιου και του Ισίδωρου, στην Κωνσταντινούπολη του Μέγα Κωνσταντίνου, θα ακτινοβολεί την Ελληνικότητα και τη Βυζαντινή Δόξα της Ορθοδοξίας!

Οι νωχελικές έως και ανύπαρκτες διεθνείς και ελληνικές αντιδράσεις, οι σπασμωδικές κινήσεις με αμφιλεγόμενα πιθανά αντίμετρα και οι εκτός αντικειμένου προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς (Unesco, Ο.Η.Ε. κλπ) καμία επίδραση δεν φέρεται να έχουν στην ματαιοδοξία του νεοσουλτάνου Ερντογάν και στην προσπάθειά του να επανισλαμοποιήσει την Τουρκία και να επανορθώσει μία νέα, νέο-Οθωμανική, χώρα!

Όλα δείχνουν πως ο Ερντογάν καμία διάθεση δεν έχει να καθίσει σε τραπέζι ουσιαστικών διαβουλεύσεων. Όποια κουβέντα δέχεται να κάνει, όταν δεν είναι για «τα μάτια κόσμου» και μόνο, θέτει βάσεις και όρους έξω από κάθε Κανόνα και Συνθήκη του Διεθνούς Δικαίου και λειτουργεί ως ο δήθεν ανυπέρβλητος ηγεμόνας μιας «κραταιάς υπερδύναμης» (ποιάς;…).

Αυτονόητο επακόλουθο είναι πλέον η πρωτοβουλία για έρευνες-γεωτρήσεις στην ψευδεπίγραφη τουρκό-λιβυκή ζώνη νότια της Κρήτης.

Όσο απροετοίμαστη πιάστηκε αυτή τη φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αγνοώντας τα πεπραγμένα και μη αναλύοντας σωστά τα μηνύματα, τόσο αποφασιστική και καθοριστική πρέπει να αποδειχθεί (όπως στον Έβρο) σε μια αναμενόμενη πλέον επόμενη, επιθετική, κίνηση της Τουρκίας.

Ο στόλος της Τουρκίας, σιγά σιγά, βγαίνει στο Αιγαίο (πλήθος δημοσιευμάτων το καταμαρτυρούν). Το «πείραμα» της Αγιά Σοφιάς έδειξε αυτό που όλοι περιμέναμε και ο σουλτάνος διερευνούσε: Ο «διεθνής παράγοντας» θα διαδραματίσει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Πιθανώς να… «πληγωθεί» λίγο! Αλλά μέχρι εκεί! Εμείς θα κληθούμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά! Φωτιά που πλέον έχει ανάψει για τα καλά, ας μην εθελοτυφλούμε!

Αν τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βρεθεί να διαχειριστεί την εξουσία της πατρίδας μας σε μια ιστορική χρονιά (επιχείρηση «εισβολής» στον Έβρο, πανδημία κορωνοϊόυ, 2η ισλαμοποίηση Αγίας Σοφίας) και τα έχει καταφέρει στα 2/3, ας αποδειχθεί ικανός και για τη μεγαλύτερη πρόκληση, που όπως φαίνεται θα αντιμετωπίσει σύντομα ως πρωθυπουργός αυτής της χώρας!

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, τη δεδομένη στιγμή, διοικούνται, θεωρώ, από ικανότατα στελέχη! Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν εφόσον προκληθούν! Αρκεί να μην δεχθούν αλλότριες πολιτικές παρεμβάσεις!

Το φρόνημα των Ελλήνων, όσο κι αν από μερικούς αμφισβητείται, είναι υψηλό (και δεν «φταίει» γι αυτό, μόνο, το… «Κόκκινο ποτάμι»…). Η εθνική ομοψυχία ανασυστήνεται σε κρίσιμες στιγμές.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Είμαστε ΠΑΛΙ μόνοι μας (κι ας αφήνει διάφορα υπονοούμενα ο Μακρόν). Η Ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει. Διδάσκει και απαιτεί να μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος! Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων! ΝΑΙ, ακόμα και για το …Καστελόριζο. Το «απομακρυσμένο» Καστελόριζο!

Ή τον τελευταίο βράχο στο πιο απομακρυσμένο σημείο αυτής της χώρας!

Υ.Γ.3: Τώρα θα πρέπει να αναλογιστούν ορισμένοι ποιος ο λόγος των «ζεϊμπέκικων», των «κουμπαριών» και των όποιων άλλων, πλέον των εντελώς τυπικών, σχέσεων με τον «Χίτλερ» των ημερών μας και την Τουρκία των γενοκτονιών… Ποτέ δεν είναι αργά για αυτοκριτική και ένα συγγνώμη απέναντι στον ελληνικό λαό (δεν είμαι σίγουρος αν όλοι το νιώθουν κι έχουν το σθένος να το κάνουν…)!

Υ.Γ.2: Ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες κάποιοι επιχειρούν να κάνουν συγκρίσεις με την υπόθεση των Πρεσπών. Να θυμίσω ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων ΤΟΤΕ την είχε η, ΤΟΤΕ, ελληνική κυβέρνηση (οπότε και οι διαδηλώσεις). ΤΩΡΑ την πρωτοβουλία την είχε ο Ερντογάν (άρα μάταια όποια διαδήλωση στην Ελλάδα, για να την λάβει υπόψη κάποιος σαν τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν). Όμως, ειλικρινά, πιστεύει κάποιος πως είναι ώρα για τέτοιου είδους διχαστικά ψευτό-διλήμματα;

Υ.Γ.3: Κατηγορούν ορισμένοι, διαδικτυακά, για δήθεν «επαναστάτες του πληκτρολογίου» για «ψευτόμαγκες του καναπέ» κλπ όσους σχολιάζουν τις εξελίξεις ή αναρτούν εικόνες της Αγίας Σοφίας από τα social media… Δεν καταλαβαίνω τι περιμένουν από τον απλό κόσμο. Πέρα, βέβαια, από το εύλογο και αυτονόητο ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ των τουρκικών ειδών και των ταξιδιών στην Τουρκία. Όπως και την αποπομπή από τις οθόνες μας κάθε τούρκικης τηλεοπτικής παραγωγής (που πρέπει να γίνει σε 1ο βαθμό από τους ιδιοκτήτες των ελληνικών καναλιών).

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...