Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας δεν έχει το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον των Ελλήνων


 
«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει το Πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ της γειτονικής χώρας, γιατί η συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφει μια «ιερή» συμφωνία που είχαν κάνει όλα τα κόμματα για πολλά χρόνια. Αυτή η εθνική ενότητα διερράγη, με την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εκχωρήσει ταυτότητα, γλώσσα και εθνότητα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
 
Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επέλεξε να εντάξει τα εθνικά θέματα στη στρατηγική του για τις εκλογές του 2019.
«Βάζοντας πάνω από όλα την επέκταση της θέσης του στο πρωθυπουργικό έδρανο για λίγους μήνες, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η δύναμη που αντλεί από μεγάλα εξωτερικά συμφέροντα τού δίνει το δικαίωμα να μιλά για επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών. Προσδοκά κομματικά οφέλη, υποθηκεύοντας τα εθνικά μας δίκαια στο διηνεκές», ανάφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η απόφασή σας γεννά μη αναστρέψιμα και ζημιογόνα για τη χώρα πολιτικά προϊόντα. Κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει τη ζημιά που έχει γίνει».
 
Αναφερόμενος στις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν με την είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. είπε ότι έτσι δημιουργείται ένας ακόμα σύμμαχος της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ, μετά την Αλβανία.
«Αν εμείς θέλουμε να εντάξουμε το αεροδρόμιο της Λήμνου ως νατοϊκή βάση, προσδοκώντας σε οφέλη από αυτό, μπορούμε αν τρία κράτη-μέλη είναι απέναντί μας; Αν στην κατά τους Τούρκους αποστρατικοποιημένη ζώνη εμείς θέλουμε να κάνουμε στρατιωτικές ασκήσεις, μπορούμε αν αυτοί είναι απέναντί μας;
Δεν ακούσατε τα συγχαρητήρια του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού και τις ευχαριστίες των Σκοπιανών αξιωματούχων προς την Τουρκία;
Δεν μπορείτε να καταλάβετε το προφανές, ότι αλλάζουν τα γεωστρατηγικά δεδομένα;», ρώτησε απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές.
 
«Δεν έχετε υπολογίσει όλα τα δεδομένα. Πολύ φοβάμαι ότι αντί να σταθεροποιήσετε τα Βαλκάνια, με την πολιτική σας τα αποσταθεροποιείτε. Η εξωτερική πολιτική πρέπει να γίνεται θεσμικά, σοβαρά, στιβαρά», είπε ο κ. βουλευτής της Ν.Δ.
 
Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία, αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «Πρωθυπουργό σε αποδρομή που δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να θέτει τα ενεργειακά θέματα».
 
«Η Εθνική Αντιπροσωπεία και ο ελληνικός λαός δεν του δίνει το δικαίωμα να υποθηκεύσει το μέλλον τους.
Οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχουν το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ευρώπη, αν πάει καλά το ενεργειακό τους.
Στο σχέδιο Ανάν, που κάποιοι ήσασταν υπέρ, προεξοφλούσατε δυστυχία για τους Κύπριους αν το απέρριπταν. Απερρίφθη το σχέδιο Ανάν και η Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα ευημερεί εντός της Ε.Ε.», είπε χαρακτηριστικά.
 
Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα ενεργειακά.
«Προσέξτε τι επιφυλάσσετε για τους Έλληνες, προσέξτε τι επιφυλάσσετε για τους Κύπριος αδερφούς μας! Αν βάλετε με λάθος τρόπο τα ενεργειακά που είναι πλέον ακρογωνιαίος λίθος της εξωτερικής πολιτικής και των γεωστρατηγικών συμφερόντων μας και έχουν αλλάξει τα δεδομένα των τελευταίων 40 ετών στις σχέσεις μας με την Τουρκία, θα μας βρείτε όλους απέναντί σας».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...