Κικίλιας: Είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε με την καρδιά μας

Σημεία ομιλίας Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας στη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»:

• Είμαι μέλος της οικογένειάς σας, αφού είμαι κι εγώ με πολύ μεγάλο καμάρι εθελοντής δότης μυελού των οστών και σας συγχαίρω για τις προσπάθειές σας..

• Για την κυβέρνησή του Κυριάκου Μητσοτάκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει χτιστεί πρωτίστως για να υπηρετεί αυτούς οι οποίοι δεν έχουν, αυτούς οι οποίοι δεν μπορούν, αυτούς οι οποίοι χτυπήθηκαν από την κρίση. Για όλον αυτό τον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να βρίσκουμε λύσεις.

• Πιο πάνω από όλους, είναι αυτοί οι μικροί ήρωες. Αυτά τα πολύ γλυκά παιδιά και οι οικογένειές τους, που ξαφνικά βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι δυστυχίας και αγωνίας, και που με αυταπάρνηση οι γιατροί μας, το νοσηλευτικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι στα νοσοκομεία Παίδων, κάνουν για αυτούς το καλύτερο δυνατό.

• Αυτό το κομμάτι του νοσοκομείου και αυτή η μονάδα με την αγάπη και την επιμέλεια της ΕΛΠΙΔΑΣ, έχει προφανώς μια άλλου είδους παρέμβαση. Έχει χρώματα που τα αγαπάνε τα παιδιά, έχει χαμογελαστούς ανθρώπους που κρύβουν τη στεναχώρια τους, έχει εξαιρετικού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και τέμνεται πλέον με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία και στην επιστήμη, τις γονιδιακές θεραπείες. Ξέρετε, όταν τρέχει η τεχνολογία της υγείας μπροστά, ακολουθούν όλες οι εξελίξεις. Τα ποσοστά τα οποία έχετε επιτύχει στο νοσοκομείο με την αρωγή της ΕΛΠΙΔΑΣ, είναι συγκλονιστικά, είναι εξαιρετικά.

• Πολιτική μας βούληση είναι αυτά τα πολύ δύσκολα περιστατικά να μπορέσουν να υπηρετηθούν μέσα από τις γονιδιακές θεραπείες, εδώ στη χώρα μας. Να υπάρχει τεχνογνωσία, στήριξη, πιστοποίηση, σωστή μέθοδος και πόροι, έτσι ώστε σύντομα η Ελλάδα να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της, ακόμα και σε νόσους οι οποίες δεν έχουν μεγάλο επιπολασμό.

• Δεν είναι εφικτό πάντα. Ειδικά βγαίνοντας από 10 χρόνια περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, μας δίνετε αυτήν την ευκαιρία κυρία Βαρδινογιάννη και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό.

• Σε ό,τι αναλογεί στο Υπουργείο Υγείας, κάνουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Αυτούς τους ανθρώπους είμαστε ταγμένοι να τους υπηρετούμε, να τους στηρίζουμε και κλείνοντας, για μία ακόμη φορά, να πω ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες σας. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνουμε με όλη μας την καρδιά.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν εκείνη της επόμενης χρονιάς. Το 1995. Στη Σαραγόσα. Με τα τρίποντα...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...