Καθαρές κουβέντες και… καθαροί λογαριασμοί από τον Σταύρο Θεοδωράκη


 
Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ανέπτυξε την πολιτική επιχειρηματολογία του, μιλώντας και κατά τη δεύτερη ημέρα της διαδικασίας συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Σταύρου Θεοδωράκη:
“Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση παρακολουθώντας τη συζήτηση; Ότι 4 από τους 6 βουλευτές που ξαφνικά είδαν το Συριζαϊκό φως & δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, κρύβονται & δεν μιλούν. Αρνούνται να εξηγήσουν τι τους κάνει να συνταχθούν χωρίς όρους με την κυβέρνηση.
Θα ήθελα να ρωτήσω: Αυτοί οι βουλευτές που θα προστεθούν στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα που έχουμε μπροστά μας; Ή σε ένα-δύο μήνες θα ψάχνει ο κ.Τσίπρας για μια νέα πλειοψηφία;
Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε & θετική ψήφο για τις Πρέσπες. Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι. Πολεμάμε τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης. Χωρίς να γινόμαστε κι εμείς ιδεοληπτικοί.
Κάθε βουλευτής, όμως, της νέας πλειοψηφίας οφείλει να ξεκαθαρίσει σήμερα τι θα κάνει. Εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα.
Πρότεινα να δεσμευτούμε όλοι ότι οι βουλευτές δεν αλλάζουν κόμμα στη διάρκεια της θητείας τους. Περιμένω απάντηση από την κ. Γεννηματά, τον κ. Μητσοτάκη & τον κ. Τσίπρα που κρατάει την κυβέρνησή του και με βουλευτές που έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο με υποσχετική.
Ο διχασμός επανέρχεται με δρασκελιές. Έκφρασή του -αν και στο επίπεδο της γελοιότητας – είναι οι αφίσες που εμφανίστηκαν στην Βόρεια Ελλάδα! Να μην νομίζουν πάντως ότι πρωτοτυπούν. Κάποτε και η Αθήνα είχε γεμίσει με αφίσες του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Στουρνάρα.
Οι κουκουλοφόροι – αντιμνημονιακοί & εθνικιστές – είναι ένα ωραίο επάγγελμα σε αυτή τη χώρα. Κάνουνε την πλάκα τους, εκτονώνονται. – ανώνυμοι είναι, κανένα ρίσκο δεν παίρνουν – και μετά γυρνάνε στο σπίτι να δουν τα κατορθώματα τους στα δελτία ειδήσεων.
Οι αποστασίες των ημερών έκαναν ακόμη πιο τοξική την ατμόσφαιρα. Στην επιφάνεια έχουν βγει όλες οι παθογένειες της πολιτικής ζωής. Και η λογική έχει στριμωχτεί στην άκρη.
Ένα εθνικό θέμα αντί να είναι αφορμή για συνεννόηση έγινε όπλο στα χέρια των κομματικών επιτελείων. Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα διαλύσει την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση οχυρώθηκε στις κομματικές της γραμμές.
Εδώ το κύριο μέλημα αυτών που κυβερνούν και αυτών που συνωστίζονται στον προθάλαμο της εξουσίας είναι το μικροκομματικό συμφέρον, ο αφανισμός του αντιπάλου και η πάση θυσία επιβίωσή τους.
Σήμερα καταψηφίζει μια αποτυχημένη κυβέρνηση. Ζητάει – και θα το κάνουν πράξη οι βουλευτές του – το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο, με κάθε δύναμη να πολεμήσουν για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία”.

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...