Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Να τα λέμε και αυτά… Μπορεί στην Ελλάδα, διάφοροι χαζοχαρούμενοι να ένιωσαν ότι καταρρέει ο κόσμος, μετά τα σεξιστικά σχόλια Τραμπ, και να μετέτρεψαν τη μάχη για τον Λευκό Οίκο σε μάχη “κατά του μισογύνη”, στην Αμερική ωστόσο, οι γυναίκες κάθε άλλο παρά “μαύρισαν” τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ στην κάλπη της 8ης Νοεμβρίου του 2016.
Ποσοστό άνω του 42% εξασφάλισε ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 από γυναίκες, κάτι που επιβεβαιώνει ότι, ως συνήθως, η δική μας ανάλυση, εκείνων δηλαδή που… ανέβηκαν στα κάγκελα, ήταν επιεικώς αστεία.
Άλλωστε, τα κλειδιά του Λευκού Οίκου τα έδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ μια γυναίκα. Σε ένα προχωρημένο χιούμορ της Ιστορίας, καθώς η Κέλιαν Κόνγουεϊ, επικεφαλής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, έγινε η πρώτη γυναίκα campaign manager υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ, που καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές, και να οδηγήσει τον… πελάτη της στον Λευκό Οίκο.
Η 51χρονη Κέλιαν Κόνγουεϊ, έχει μακρά θητεία στον στίβο της πολιτικής επικοινωνίας, έχει ασχοληθεί με δημοσκοπήσεις, με ομιλίες, με αναλύσεις, με σχολιασμό στα αμερικανικά ΜΜΕ, με τις νέες προκλήσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια λόγω των social media.
Ανέλαβε τα ηνία της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις διαδοχικές απολύσεις Λεβαντόφσκι και Μάναφορτ, στις 17 Αυγούστου του 2016. Τότε, οι δημοσκοπήσεις έδιναν στη Χίλαρι Κλίντον προβάδισμα 15%. Το αποτέλεσμα… το είδαμε στις 8 Νοεμβρίου του 2016…
Η Κόνγουεϊ κατάφερε να… μαζέψει τον Τραμπ. Περιόρισε τις πληθωρικές παρουσίες του, συγκράτησε τον θυελλώδη λόγο του, μπόλιασε τις ομιλίες του με φράσεις-κλειδιά, που τον έφεραν πιο κοντά στον μέσο Αμερικανό πολίτη, και διεύρυναν το ακροατήριό του. Η θεωρία των “ξεχασμένων” Αμερικανών, στην οποία αναφέρθηκε ο Τραμπ και στην επινίκια ομιλία του, ήταν πιθανόν το tipping point αυτών των εκλογών. Και… γεννήθηκε από το μυαλό της Κέλιαν Κόνγουεϊ.
Η ίδια άλλωστε, έχει ειδικευθεί στη ρητορική και τη στρατηγική προσέγγιση των γυναικών ψηφοφόρων, γράφοντας ακόμη και βιβλίο με τίτλο “Τι θέλουν οι γυναίκες”. Το 42% που έφερε στην κάλπη για τον “μισογύνη” και “σεξιστή” Τραμπ, προφανώς και αποτελεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της διαδρομής της.
Η γυναίκα που έκανε τον Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ, συνεχίζει, τρια χρόνια μετά, να κάνει κουμάντο. Αυτή τη φορά… στη διακυβέρνηση. Και, ποιός ξέρει, ίσως στο μέλλον να την περιμένει και εκείνη μια θέση στην πολιτική. Απέδειξε άλλωστε ότι διαθέτει όλο το “πακέτο”.

 

 

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Μαρίκα Λυσιάνθη
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...