Κάθε κλειδωμένη καρδιά έχει ως καλύτερη παρέα ένα ξεθωριασμένο χαμόγελο…


 

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis
 
Η γοητεία του δώρου της ζωής, σεργιανίζει περίπου αναπόφευκτα στην αβεβαιότητά της. Η άθροιση εμπειριών και παραστάσεων, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για την άβολη και ετεροχρονισμένη κατανόηση της σπουδαιότητας όσων συνθέτουν το μωσαϊκό ενός χαρακτήρα, όχι τόσο προωθητικά και αισιόδοξα, αλλά με τη φυσική χρησιμότητα της επιβίωσης. Της ανάγκης να αντέξεις, όταν το βάρος της συγκυρίας δεν ευνοεί τις αισιόδοξες σκέψεις.
Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων είναι όμορφη η ζωή. Γιατί σου προσφέρει το διαρκές δικαίωμα να αλλάξεις. Να την αλλάξεις. Να διορθώσεις το μέλλον, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να αναιρέσεις τις απώλειες του παρελθόντος. Να ζεις, και για όσους δεν είναι πια εδώ.
Η Ιστορία της ανθρώπινης σκέψης είναι έμπλεη από αφορμές για να αφήσει κανείς το μυαλό και την καρδιά του να ταξιδέψουν σε ταραγμένα νερά. Και να αναζητήσουν απαντήσεις, σε ερωτήματα που και μόνο η τόλμη να τα θέσει κανείς στον εαυτό του, προϋποθέτει δυσαναπλήρωτη σπατάλη συναισθηματικής ισορροπίας.
Κανείς ωστόσο δεν μας προειδοποιεί για τη “λιγότερη ζωή” που έρχεται, κάθε φορά που αφήνεις πίσω σου μια περισσότερο ανέφελη και ασφαλή εποχή. Έχεις απλά την ευκαιρία να προετοιμαστείς, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζεις, κατανοώντας περισσότερο σφαιρικά το μυστήριο της ζωής.
Φυσικά, φλερτάροντας διαρκώς με τη βολική μοναξιά. Που συρρικνώνει το κόστος ακυρωμένων προσδοκιών και αφύπνισης ελπίδων, αλλά και την ίδια στιγμή εθίζει σε μια ανατροφοδοτούμενη απομόνωση.
Δεν είναι τυχαίο ότι, κάθε “κλειδωμένη” καρδιά έχει ως καλύτερη παρέα ένα ξεθωριασμένο χαμόγελο. Για να ξεκλειδώσει, πρέπει το χαμόγελο να ξαναγίνει αυθόρμητο. Χωρίς δισταγμούς. Χωρίς τύψεις. Και οι καρδιές άλλωστε… από μέσα ξεκλειδώνουν.
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Μάνος Οικονομίδης
Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...