Θεοδωρικάκος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει όλους τους Έλληνες

«Απαντάμε με αποφασιστικότητα στον Ερντογάν. Δεν θα κουραστούμε να προασπίζουμε τα σύνορά μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε με αποφασιστικότητα. Ένωσε τους Έλληνες και ξανάκανε την Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο κράτος. Αν η Τουρκία νόμιζε ότι θα μας πιάσει στον ύπνο είναι μακριά νυχτωμένη. Το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να στήσει προβοκάτσιες. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα. Η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη, ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να ευγνωμονεί τον Μητσοτάκη για τα μέτρα που έλαβε γιατί τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα», ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν στον Έβρο.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα με τον κορωνοϊό και σε ερώτηση για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που πλήττονται ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι χθες έγινε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός έδωσε κατευθύνσεις για αποφάσεις. Αύριο, όπως δήλωσε, ο υπουργός Οικονομικών, μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας θα ανακοινώσουν μέτρα για τη  στήριξη επιχειρήσεων  και εργαζομένων που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Είπε, ακόμη, ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν μέτρα από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και κάλεσε τους πολίτες να είναι ευλαβικοί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής που έχει καθορίσει το υπουργείο Υγείας.
Όσον αφορά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι γίνεται για να είναι το ελληνικό δημόσιο έτοιμο να κάνει επιχειρησιακές παρεμβάσεις.
Καταλήγοντας υπογράμμισε πως «το δημόσιο και το κράτος θα λειτουργήσει αποτελεσματικά ανεξάρτητα από την έκταση που θα πάρει το πρόβλημα με τον κορωνοϊό» και τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με ψυχραιμία χωρίς όμως να το υποτιμά.

Σχολιάζοντας  τις απειλές του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πάρα πολύ κρίσιμη και σημαντική απόφασή του να κλείσει τα σύνορα σε όσους επεδίωξαν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα, εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, ψύχραιμοι και αποφασιστικοί. Και οι εκπρόσωποι της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα να περάσει κανένας παράνομα τα ελληνικά σύνορα. Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ. Τα σύνορά μας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Τα φυλάμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε κράτος δικαίου και δημοκρατικό. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φυλακίζουν δημοσιογράφους. Ούτε είμαστε εμείς αυτοί που εργαλειοποιούν ανθρώπους δυστυχισμένους που έχουν έλθουν από άλλες χώρες και τους χρησιμοποιούν σε βάρος της κυριαρχίας μιας ξένης χώρας. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα. Οι Έλληνες είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να περάσει κανείς από τον Έβρο. Κι επίσης, όλο και πιο αποτελεσματικά το Λιμενικό Σώμα και το Πολεμικό ναυτικό κάνουν αυτά που χρειάζεται για να προστατεύσουν το Αιγαίο και τα νησιά μας, εκεί που πράγματα είναι επιχειρησιακά πιο δύσκολα. Είμαστε ένα και με τους νησιώτες και με τους εβρίτες. Σε όλους τους Έλληνες χτυπάει η καρδιά μας στα σύνορα και της στεριάς και της θάλασσας και προστατεύουμε την πατρίδα μας από εισβολή μεταναστών οι οποίοι χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Έλληνες είμαστε φιλόξενος και δημοκρατικός λαός. Το έχουμε αποδείξει τόσες φορές στην ιστορία μας. Και τα τελευταία χρόνια. Αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν επιβεβλημένη για ένα κράτος δικαίου και για μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα»

Όπως επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος «είναι φανερό ότι το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις και προβοκάτσιες. Δεν πρόκειται να πέσουμε σε αυτήν την παγίδα. Οι δυνάμεις μας κάνουν όπως πρέπει τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να ανταποκριθούμε στις δικές τους προκλήσεις. Πιστεύω ότι προσπαθούν να πουν, στην παγκόσμια κοινή γνώμη, για μια ακόμη φορά, χοντροκομμένα ψέματα, ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις ηθικές αρχές. Η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη. Κανένα σοβαρό κράτος δεν θα ανεχόταν να μπουν μαζικά, χύδην, μετανάστες, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Καμία σοβαρή χώρα στον κόσμο δεν θα το έκανε. Αν νόμιζαν ότι επειδή  ήταν Καθαρά Δευτέρα θα πιάνανε στον ύπνο την Ελλάδα είναι μακριά νυχτωμένοι.  Και αν νομίζουν ότι θα κουραστούν οι Έλληνες να φυλάμε τα σύνορά μας, επίσης, είναι μακριά νυχτωμένοι. Η Ελληνική Αστυνομία, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Όλοι οι Έλληνες τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε και δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα στρατευμένα παιδιά του ελληνικού λαού»
Σε ερώτηση για τη στάση του πρωθυπουργού είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε αποφασιστικότητα, Ένωσε όλους τους Έλληνες. Έκανε και κάνει αυτό που πρέπει για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας της πατρίδας μας και ξανακάνει την Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο κράτος. Διότι στο παρελθόν πολλοί πίστευαν ότι μπορούν να διέρχονται από την Ελλάδα και να πηγαίνει όποιος θέλει όπου θέλει. Έχει μπει ένα τέλος σε αυτό. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Και πιστεύω ότι και η Ευρώπη οφείλει να δείξει ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη και θα πρέπει να ευγνωμονεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό γιατί έχει επιδείξει αυτήν την αποφασιστική στάση. Σε άλλη περίπτωση το πρόβλημα θα ήταν ακόμα πιο περίπλοκο και πιο μεγάλο, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Κι εκτιμώ ότι το πρόβλημα δεν έχει τελειώσει.  Επιμένω σε αυτό. Ο κ. Ερντογάν εργαλειοποιεί τους μετανάστες. Πολύ σωστά ειπώθηκε ότι δεν πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από τη Συρία. Τους είχε στρατοπεδευμένους σε διάφορες περιοχές. Τους κουβάλησε με τα πούλμαν και τα ΤΑΧΙ της τουρκικής αστυνομίας. Αυτά είναι γνωστά πράγματα… Επομένως θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη παντού. Η συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο CNN ήταν πάρα πολύ χρήσιμη, γιατί η τουρκική προπαγάνδα δεν εξελίσσεται μόνο εδώ στη γειτονιά μας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο και οφείλουμε να απαντάμε παντού.  Στα διεθνή fora και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, για να γνωρίζουν όλοι τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα».
Σε ερώτηση αν ο φράχτης του Έβρου είναι στοίχημα για την κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Είναι στοίχημα για την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες και φυσικά είναι στοίχημα για την κυβέρνησή μας. Επαναλαμβάνω: Τα σύνορα φυλάσσονται με απόλυτα αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται. Να μην έχει κανείς την αυταπάτη ότι υπάρχει περίπτωση να κουραστούμε ή να πέσουμε σε λάθη».
Στο ερώτημα πόσο θα αντέξει η Ελλάδα αυτήν την πίεση ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε: «Θα επαναλάβω: Δεν πρόκειται οι Έλληνες να κουραστούμε να φυλάμε τα σύνορά μας και δεν πρόκειται να λυπηθούμε οποιαδήποτε θυσία για να το κάνουμε αυτό. Είμαστε ένας αξιοπρεπής και φιλότιμος λαός και αυτή είναι μια βασική αρχή με την οποία πορευτήκαμε αιώνες. Ας μην έχει κανείς καμία αμφιβολία γι’ αυτό».
Σε ερώτημα για το αν θα θέσει το θέμα ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που θα έχει με την Καγκελάριο της Γερμανίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα με όλη του την ένταση εκεί που πρέπει. Ασφαλώς και στην καγκελάριο. Το έχει κάνει ήδη σε όλα τα διεθνή fora. Η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ακόμη πιο αποφασιστική στάση γιατί εδώ φυλάμε τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα».
………………..

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...