Θεοδωρικάκος: Να διευκολύνουμε την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα να λειτουργούν πολύ καλύτερα

Το λόγο για τον οποίο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ, ανέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ. Τόνισε ότι δεν βλέπει πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι το θετικό κλίμα θα συνεχισθεί έως το τέλος της τετραετίας, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία και τη χώρα, το οποίο θα κρίνει θετικά ο λαός στο τέλος της τετραετίας.
«Οι διαχωριστικές γραμμές που υπήρχαν παραδοσιακά ανάμεσα στους πολίτες και οι απόλυτες κομματικές ιδεολογικές ταυτότητες πιστεύω ότι έχουν οριστικά διαρραγεί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία του μέτρου και της λογικής» και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι- ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές – βλέπουν μια θετική πολιτική για τη χώρα η οποία νοιάζεται για το σύνολο της κοινωνίας και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα. Και ιδιαίτερα είδαν μια πολύ αποτελεσματική διαχείριση στη θανάσιμη κρίση του κορωνοϊού, την οποία η χώρα αντιμετώπισε ως θετικό πρότυπο σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος
Πεποίθηση του υπουργού Εσωτερικών είναι ότι «όπως υπάρχει θετικό κλίμα τώρα, θα υπάρχει για ολόκληρη την τετραετία»,  και εξήγησε ότι η εκτίμησή του αυτή προκύπτει από το ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν ένα σχέδιο συνεκτικό για την οικονομία και το κράτος, το οποίο πιστεύουμε ότι μπορούμε να το φέρουμε εις πέρας και να κριθούμε στο τέλος της τετραετίας θετικά από τον ελληνικό λαό».
Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών το φθινόπωρο ο υπουργός Εσωτερικών είπε: «Δεν βλέπω κάτι τέτοιο», προσθέτοντας ότι επανειλημμένως ο  πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και «άρα δεν υπάρχει λόγος να πει κάποιος κάτι παραπάνω».
Αναφερόμενος στην ψηφιοποίηση του δημοσίου και στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενότατη συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που συντονίζει όλη τη δουλειά της ψηφιοποίησης του δημοσίου, με ένα στόχο: Να βάλουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, να διευκολύνουμε την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα να λειτουργούν πολύ καλύτερα»
Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος οι πολίτες θα προμηθεύονται τα πιστοποιητικά από το gov.gr κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet. Στην πρώτη φάση, θα υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης των πιστοποιητικών γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας.  Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα προστεθούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, συμφώνου συμβίωσης και θανάτου καθώς και το πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών.
Η εξέλιξη αυτή συμβάλλει στη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας και των επισκέψεων στα ΚΕΠ και τους κατά τόπους Δήμους, καθώς έχει υπολογιστεί ότι σε ετήσια βάση καταγράφονται περίπου 6.600.000 συναλλαγές για κατάρτιση των σχετικών πιστοποιητικών και έκδοση αντιγράφων. Ενώ σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου εσωτερικών μόνο για την έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης ξοδεύεται πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, χρήματα, τα οποία πλέον θα εξοικονομεί το κράτος.
«Το ελληνικό κράτος κάνει ισχυρά βήματα μπροστά κατακτώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Ερωτηθείς ο υπουργός εσωτερικών αν η ψηφιοποίηση του δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των θέσεων του δημοσίου, είπε ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο έχει μειωθεί και εδώ που είναι δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε γενικά και αφηρημένα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό που έχει αξία είναι να γίνεται πιο σωστά η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, να κατανέμεται καλύτερα, να αξιολογείται και η αξιολόγηση αυτή να έχει θετικές επιπτώσεις στην πορεία του».
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος την επόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός και ο ίδιος θα παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης το οποίο έχει ένα μεγάλο πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών.
Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε εξέλιξη δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
Η πρώτη αφορά την ανακατανομή και το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους και αυτοδιοίκησης ώστε να μην υπάρχουν επικαλύψεις. «Η Επιτροπή σύντομα θα παραδώσει το πόρισμά της, θα υπάρξει κοινωνικός διάλογος και το φθινόπωρο θα νομοθετήσουμε γι’ αυτό», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Η δεύτερη μεταρρύθμιση αφορά το σύστημα προσλήψεων και πώς θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ μέσω ψηφιοποίησής τους.
Ο κ. Θεδωρικάκος χαρακτήρισε σημαντική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την οικονομία τη ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά καθώς ήδη έχουν κατατεθεί 450.000 δηλώσεις που αντιστοιχούν σε 10,5 εκατομμύρια αδήλωτα μέχρι σήμερα τετραγωνικά «Αντιλαμβάνεστε με αυτόν τον τρόπο η Αυτοδιοίκηση θα έχει πρόσθετα εκατοντάδες εκατομμύρια έσοδα. Ταυτόχρονα σώζουμε χρήματα πολιτών απαλλάσσοντάς τους από πρόστιμα της προηγούμενης πενταετίας, εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στους πολίτες».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...