Θεοδωρικάκος: Η πυξίδα μας για την επόμενη μέρα

Πυξίδα για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα, όταν θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση του κορωνοϊού,  χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, τη δράση που αναπτύσσουν αυτήν την περίοδο οι Δήμοι στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών και της υγείας.
Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τα γραφεία των κοινωνικών δομών του Δήμου Νέας Σμύρνης και είχε συζήτηση με τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Τζαουλάκη, τους ιατρούς και το προσωπικό των ιατρείων.
Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού ο Δήμος έχει δημιουργήσει τέσσερις ομάδες δράσης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές  στήριξης και μία ηλεκτρονική πύλη. Ο Δήμος διανέμει καθημερινά συσσίτια σε περισσότερα από 300 άτομα, ενώ προσφέρει και ψυχολογική στήριξη σε ζητήματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και το άγχος σε μαθητές που πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια.
Υπηρεσίες, όπως τα ΚΔΑΠ, κοινωνικό φροντιστήριο, παιδικοί σταθμοί λειτουργούν διαδικτυακά, ενώ και το γυμναστήριο λειτουργεί μέσω διαδικτύου με 4.000 επισκέψεις!
Στα ιατρεία του Δήμου εξυπηρετούντο πριν από την κρίση περί τα 350 άτομα, τα οποία πλέον εξυπηρετούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τον Δήμαρχο, τους ιατρούς και το προσωπικό των δομών και τόνισε ότι στο χώρο αυτό βρίσκει εφαρμογή η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή. «Εδώ μπορεί να κερδίσει αξιοπιστία η πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την επίσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Δήμο της Νέας Σμύρνης. Εδώ γίνεται πραγματικά μια πρότυπη δουλειά στον τομέα παροχής πρωτοβάθμιας υγείας και στις κοινωνικές υπηρεσίες. Εξυπηρετούνται από ιατρική άποψη, τουλάχιστον 350 δημότες, στους οποίους παρέχονται σύνθετες ιατρικές υπηρεσίες και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ ταυτόχρονα ο Δήμος έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διασφαλίζοντας, τουλάχιστον 300 πολίτες σε καθημερινή βάση, με τη σίτιση και την ψυχολογική υποστήριξη που τους προσφέρει- και οτιδήποτε έχουν ανάγκη- προκειμένου να νιώσουν ασφαλείς και να τα βγάλουν πέρα, σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι και οι υπηρεσίες που προσφέρονταν και αφορούσαν τα παιδιά μας, τα ΚΔΑΠ, τα προγράμματα άθλησης, το κοινωνικό φροντιστήριο, γίνονται πλέον διαδικτυακά. Είναι ένα πρότυπο δουλειάς που συνδυάζει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και ταυτόχρονα την έμπρακτη απόδοση αλληλεγγύης και κοινωνικού έργου. Αυτή είναι η πυξίδα και για την επόμενη μέρα, όταν περάσουμε την κρίση του κωρονοϊού.  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αξίζει να έχει έναν ακόμα πιο ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο και στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης, δήλωσε:

«Θέλω να καλωσορίσω τον υπουργό για την επίσκεψή του στα δημοτικά μας ιατρεία, που είναι η καρδιά του Δήμου, αυτήν την στιγμή. Η άλλη καρδιά είναι η καθαριότητα. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί είναι ένας άνθρωπος άμεσος. Τον παίρνουμε τηλέφωνο και ακούει το πρόβλημά μας και αν μπορεί να το λύσει το λύνουμε. Αισθανόμαστε και μεις σιγουριά γιατί έχουμε έναν άνθρωπο που μας στηρίζει. Θέλω να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει. Γιατί εμείς τα εισπράττουμε και τα δίνουμε στους δημότες μας».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...