Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ δεν κάνει ταξικούς διαχωρισμούς

Έργα ζωτικής σημασίας που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Λάρισας, του Τυρνάβου και των Φαρσάλων, εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή τους στις τρεις πόλεις της Θεσσαλίας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και μίλησε σε κομματικές εκδηλώσεις όπου έτυχε θερμής υποδοχής.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ο κ. Θεοδωρικάκος  ανακοίνωσε ότι η Λάρισα θα χρηματοδοτηθεί με  12 εκ. ευρώ για σημαντικά έργα στο δήμο. Όπως τόνισε μέσα σε αυτά είναι η ολοκλήρωση του δημοτικού της Τούμπας άλλα και το έργο της αντικατάστασης των αγωγών της ΔΕΥΑΛ και η επέκταση του βιολογικού της Γιάννουλης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του υπουργού και τόνισε από  ότι θα είναι παρών στην συζήτηση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση και θα συμβάλει με την αυτοδιοικητική του εμπειρία.

«Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικές θέσεις και οι απόψεις, με ενδιαφέρει η αυτοδιοίκηση, ο θεσμός ο ίδιος και η προσπάθεια που ξεκινά το υπουργείο και μπορεί να έχει θετικά χαρακτηριστικά τα οποία και εγώ προσωπικά είμαι διατεθειμένος να στηρίξω», τόνισε ο  κ. Καλογιάννης

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με το πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο, τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, το Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκιόγλου.
Στη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έγινε συζήτηση για την περιφερειακή διακυβέρνηση όπως αυτή περιλαμβάνεται στο επιτελικό κράτος και για την αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, πόρων και προσωπικού.
Σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στον Τύρναβο, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών θα ενταχθούν έργα συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, στην αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, στην αγροτική οδοποιία και στην ολοκλήρωση των έργων του κολυμβητηρίου.
Όπως εξήγησε «θα υπάρξει σημαντική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού που πίνετε και τη μείωση των διαρροών που επιβαρύνουν συνολικά τους δημότες του Δήμου. Θα γίνει, επίσης, μια συνολική αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού. Ενός καινοτόμου έργου, όπως το έχουμε σχεδιάσει από κοινού με τον κ. Δήμαρχο. Γιατί θα αξιοποιηθεί και η λάσπη και ταυτόχρονα θα μειωθεί και το κόστος λειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας γιατί θα χρησιμοποιηθούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποτελέσματα πολύ σημαντικά για την οικονομία και για τη ζωή όλων. Ταυτόχρονα θα χρηματοδοτηθούν έργα αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή προκειμένου να γίνονται ασφαλέστερα και ταχύτερα μια σειρά μετακινήσεις.
Ο βασικός στόχος του υπουργείου Εσωτερικών και της κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Το κράτος πρέπει να σέβεται τους πολίτες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται το κράτος. Αυτό σημαίνει κ. Δήμαρχε, ότι αυτό το έργο που έχει ξεκινήσει γύρω στο 2004, το κολυμβητήριο, δεν μπορούμε να το αφήσουμε να πεθάνει σαν κουφάρι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να πάνε πεταμένα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Επομένως θέλω να θέσουμε ως άμεση προτεραιότητα, από κοινού, υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών με τις δικές σας υπηρεσίες να βρουν τη βέλτιστη λύση και να κάνουν τα πάντα προκειμένου να εντάξουν και το κολυμβητήριο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών, πρώτον γιατί οφείλουμε σεβασμό στα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και δεύτερον γιατί αξίζει τον κόπο και το έχει ανάγκη αυτός ο τόπος να έχει ένα δικό του κολυμβητήριο».
Ανάλογα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, ανακοίνωσε και στα Φάρσαλα όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο.
Μιλώντας σε κομματικά στελέχη στον Τύρναβο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι χρέος κάθε υπουργού είναι να βρίσκεται κοντά σους πολίτες και να ακούει από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους
«Τα προβλήματα δεν λύνονται εξ αποστάσεως. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και γνώση των προβλημάτων και τη γνώση των προβλημάτων για να την έχει κανείς πρέπει να συζητά από κοντά με τους ανθρώπους και να νοιώθεις τα προβλήματά τους. Διότι όλοι για να πάμε μπροστά οφείλουμε να διεκδικούμε την αναγνώριση του έργου, αλλά οφείλουμε να ακούμε και αυτά που έχουν να μας πουν οι πολίτες προκειμένου να βελτιώνουμε την δράση μας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση και να προχωρήσουμε μπροστά ως χώρα εάν δεν ξαναδυναμώσουμε την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτικό και τον κτηνοτροφικό τομέα. Χρωστάει η Ελλάδα στους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου, και οφείλουμε να κάνουμε ό,τι πρέπει για να μειώσουμε περαιτέρω την φορολογία των αγροτών. Να δώσουμε δυνατότητα και στήριξη σε νέες καινοτόμες αγροτικές δράσεις.
Να στηρίξουμε την παραγωγή και στον κτηνοτροφικό τομέα ώστε τα νέα παιδιά που ζουν εδώ να φιλοδοξούν να προκόψουν εδώ πέρα και να γίνουν επαγγελματίες της γης με προσφορά στη Θεσσαλία και σε ολόκληρη την Ελλάδα, και με μια ζωή η οποία τους προσφέρει πολύ καλύτερο επίπεδο.
Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναγνώρισε ότι οι Έλληνες έχουν απαιτήσεις από την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι χρέος της κυβέρνησης είναι να πάμε μπροστά. Όπως είπε «Οι Έλληνες νιώθουν ότι ήδη τα πράγματα προχωράνε γρήγορα προς το σωστό δρόμο».

Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα είπε:
«Τρείς εντολές πήρε ο πρωθυπουργός από τον ελληνικό λαό.
Η πρώτη εντολή είναι να ανατάξει την οικονομία. Να βάλει μπροστά την οικονομία της χώρας, ώστε όλοι οι Έλληνες να διεκδικήσουν μερίδιο σε μια καλύτερη ζωή. Όλοι οι Έλληνες, όχι οι λίγοι.
Η δεύτερη εντολή που πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι επιτέλους να κάνει την Ελλάδα κράτος και οι Έλληνες να αισθανθούν ασφάλεια. Ασφάλεια για τη ζωή τους μέσα στη χώρα. Ασφάλεια η χώρα μας απέναντι στους γείτονές της και ιδίως αυτούς εξ ανατολών που με προκλητικό τρόπο απειλούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Και η τρίτη εντολή που δόθηκε στον Πρωθυπουργό και σε όλους μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες. Να βάλουμε ένα τέλος οριστικό, στον τεχνητό διχασμό που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση, τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια με κραυγές του είδους ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.
Εμείς δεν ήρθαμε να τελειώσουμε κανέναν. Ήρθαμε να τελειώσουμε τα προβλήματα και ήρθαμε να αρχίσουμε σε μια καινούργια προσπάθεια όπου θα ενώσουμε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.
Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλοι μας».

Απευθυνόμενος στα κομματικά στελέχη στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα  ο κ., Θεοδωρικάκος και αναφερόμενος στη φυσιογνωμία της ΝΔ, είπε ότι «είναι  η παράταξη που δεν διαχωρίζει τους Έλληνες, δεν κάνει ταξικούς διαχωρισμούς. Είμαστε η παράταξη που ενώνει και την υγιή επιχειρηματικότητα και τον εργαζόμενο και τον αγρότη και  τους νέους και τις γυναίκες και τους διανοούμενους. Η ΝΔ  είναι η παράταξη όλων των Ελλήνων και έχει την ευθύνη του τόπου. Έχει στο τιμόνι της τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πορεύεται με σταθερό χέρι και σταθερή πυξίδα. Και είναι βέβαιο ότι με τη δική σας αγάπη, συνδρομή και προσπάθεια, τη δική σας κριτική, όποτε χρειάζεται, αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά και θα μεγαλουργήσει. Ελλάδα μπροστά είναι το σύνθημά μας. Με σας μπροστάρηδες συνεχίζουμε τον αγώνα».
Το πρωί ο κ. Θεοδωρικάκος παρέστη στην τελετή βράβευσης της Φανής Χαλικιά (Ολυμπιονίκης) και του Λάμπρου Παπακώστα (Παγκοσμιονίκης) στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αθλητική Ένωση Σωματείων ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Ο υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε κάλεσμα προς τους νέους και τις νέες να έχουν ως πρότυπά τους αθλητές όπως η Φανή Χαλικιά και ο Λάμπρος Παπακώστας

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...