Η Φώφη Γεννηματά καλεί τους πολίτες να δώσουν ισχυρό μήνυμα ανατροπής, μέσω του Κινήματος Αλλαγής


 
Σημεία ομιλίας Φώφης Γεννηματά,
Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκίδα

Το Μάτι θα τους ακολουθεί για πάντα
Και τώρα, μπροστά στις εκλογές, οι μύθοι έχουν καταρριφθεί.
Ήρθαν ως το ηθικό νέο απέναντι στο διεφθαρμένο παλιό.
Και βγήκαν πιο παλιοί από αυτό που έλεγαν παλιό.
Η παρέα του Μαξίμου αποδείχθηκαν κυνικοί και αδίστακτοι.
Δεν είναι απλά ο Πολάκης, είναι ο Πολακισμός. Η αναλγησία και ο κυνισμός τους διαπερνά. Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που του παρέχει ο Πρωθυπουργός. Έχουν ταυτόσημες αντιλήψεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.
Είναι η ίδια νοοτροπία και αντίληψη που επέδειξαν και στην τραγωδία στο Μάτι.
Είναι αποδεδειγμένη η ανικανότητα και το μπάχαλο με τους χειρισμούς που επικράτησε. 102 νεκροί. Είναι όμως και η προσπάθεια εξαπάτησης των Ελλήνων με την απόκρυψη των νεκρών, που γνώριζαν ήδη ότι υπάρχουν όταν έστησαν το σόου με τον Πρωθυπουργό, που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. Εκείνη η φωνή που ακούγεται να λέει «υπάρχουν νεκροί αλλά δεν τους ανακοινώνουν» τους στιγματίζει και θα τους βαραίνει για πάντα. Όπως και το γεγονός ότι την ώρα που αποκαλύπτονταν στην τηλεόραση τα ντοκουμέντα για το Μάτι και τους νεκρούς , εκείνοι χόρευαν… Ανατριχιαστικό.
Πρόσβαλαν βάναυσα τη δημοκρατία, χειραγώγησαν τους θεσμούς, προσπάθησαν να καταλάβουν το κράτος και υλοποίησαν κατά γράμμα τις επιλογές που επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης.
Σε όλη τους τη διαδρομή  πορεύτηκαν σε μια σταθερή συμμαχία με την ακροδεξιά μέχρι να φθάσουμε στην σημερινή παρδαλή και ευκαιριακή πλειοψηφία σε συνθήκες σήψης και συναλλαγής. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε , το γραμμάτιο πληρώθηκε.
Ήρθαν ως πρώτη φορά αριστερά και δημιούργησαν τη νέα δεξιά.
Παρέλαβαν μια χώρα έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και παραδίδουν μια χώρα αιχμάλωτη για τα επόμενα πολλά χρόνια, βυθισμένη στην κρίση, την ανασφάλεια και την αμηχανία.
Καθηλώνουν την χώρα, υπονομεύουν επιπλέον τις προοπτικές της, φτωχοποιούν τον λαό .
Φεύγουν αφήνοντας πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά.
Ο κ.Τσίπρας όμως, ότι και να κάνει, θα κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του.
Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι
Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.
Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο Πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.
Που προσδοκά να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ’ αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.
Η ΝΔ εκφράζει και σήμερα ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο.
Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν «επανίδρυση» την διάλυση του κράτους.
Είναι οι ίδιοι που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της.
Είναι η σημερινή ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που θεωρούν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Δεν πιστεύουν στο εθνικό σύστημα υγείας. Είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρειάζονται Συλλογικές Συμβάσεις, δεν χρειάζεται προστασία του αδύνατου (του εργαζόμενου) έναντι του δυνατού (του εργοδότη).
Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ασχολείται στο πρόγραμμά του πάρα πολύ με τους αδύναμους αλλά με το πώς θα απελευθερώσει τις αγορές.
Τώρα λοιπόν που φτάσαμε μια ανάσα πριν τις ευρωεκλογές κατάλαβε ότι πρέπει να μειωθεί το αφορολόγητο.
Θυμίζω ότι τρεις μήνες πριν, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε πρόταση νόμου για το θέμα αυτό και βέβαια τότε ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας σφύριζαν αδιάφορα.
Χρειάζεται να έχει κανείς κότσια και να παραδέχεται όταν ένα άλλο κόμμα κάνει μια σοβαρή δουλειά και να πει «ναι στηρίζω την πρόταση της Φ. Γεννηματά». Αντί λοιπόν να προκαλούν ο ένας τον άλλον σε κοκορομαχίες αδιεξόδου, τους προκαλώ να έρθουν την επόμενη βδομάδα στη Βουλή και να ψηφίσουν αυτό το σχέδιο νόμου με προτάσεις που ανακουφίζουν πραγματικά όσους έχουν ανάγκη.
Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε.
Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής.
Ο κ. Τσίπρας φεύγει, όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Δεν χρειαζόμαστε «ρετρό» κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες ,κοιτάμε προς το μέλλον.
Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη.
Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί
Τέσσερα μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη αναδεικνύουν τις ιδεολογικές μας διαφορές απέναντι στις συντηρητικές λογικές:
1ον Για την πορεία της Ευρώπης.
Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία, το φασισμό, τον λαικισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Με και τον Ορμπαν, που μόνο προσωρινά και εν όψει εκλογών, απομακρύνθηκε.
Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βεμπερ ,στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη.
 Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, την χαοτική ευρωπαϊκή λαϊκίστικη αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε.
Κάθε Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, Δημοκρατική Ευρώπη.
Κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι και ψήφος στην παράταξη που προωθεί πετυχημένα τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη.
Εμείς είμαστε η Παράταξη που κρατήσαμε τη χώρα στην Ευρώπη, η παράταξη των ΜΟΠ, των Κοινοτικών Πλαισίων, της Σύγκλισης, του Ελσίνκι, του ευρώ.
Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου.
Με την ψήφο σας στείλτε μήνυμα αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα
2ον Για την Ανάπτυξη
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να αφεθούμε στην ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5 στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.
3ον Για τον Δημόσιο Τομέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. Μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές. Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις.
Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.
4ον Για τον Εθνικό Πλούτο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.
Τώρα δεσμεύεται για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών. Διαφωνούμε απόλυτα.
Θα σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε αυτά τα σχέδια.
Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί με το ξεπούλημα.
Είμαστε απέναντι και με τους δυο . Το λεγόμενο “Υπερταμείο”, πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου.
Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα. Με τη θηλειά στο λαιμό.
Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε Κατερίνα Μπατζελή και Χρήστο Παγώνη
Η παράταξή μας είναι αυτή που ταυτίζεται με την Αυτοδιοίκηση της έδωσε πνοή και ρόλο.
Καθιέρωσε την εκλεγμένη Περιφέρεια και τους ισχυρούς Δήμους.
Εδώ στην Περιφέρεια στηρίζουμε το συνδυασμό «Πατρίδα μας η Στερεά» με την Κατερίνα Μπατζελή.
Κατερίνα όλοι μαζί στην προσπάθειά σου. Οι προοδευτικοί πολίτες θα δώσουν τη ΝΙΚΗ στον συνδυασμό σου, για ένα καλύτερο μέλλον για τον θεσμό.
Η Στερεά έχει ανάγκη από πράξεις και πολιτικές με ουσία που προσφέρουν στον λαό. Αρκετά πια με τις δημόσιες σχέσεις και τα επικοινωνιακά τρικ.
Εδώ στη Χαλκίδα έχουμε δήμαρχο, δοκιμασμένο, επιτυχημένο, με έργο και όραμα. Στηρίζουμε δήμαρχο ξανά τον Χρήστο Παγώνη
Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση
Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι : Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.
Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα
Στην πορεία προς τις εκλογές δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά ανταλλάγματα προσωπικής απολαβής.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου.
Με όλους αυτούς συναντιόμαστε ξανά .
Μαζί για να γίνει στις ευρωεκλογές η πρώτη ανάσταση, με δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής
Μαζί
Για το όραμα μας και την απόφασή μας να βγάλουμε ξανά μπροστά την Ελλάδα, τον πολίτη , τη νέα γενιά.
Για την ελπίδα που γεννιέται ξανά.
Για την απαίτηση για αλλαγή και αξιοπρέπεια,
Για να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα.
Για να γίνει στις ευρωεκλογές η πρώτη ανάσταση, με δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής. Να δώσουμε ισχυρό μήνυμα πολιτικής ανατροπής στην χώρα μας για τις εθνικές εκλογές που ακολουθούν.
Ξανά Μαζί Ψηλά.
Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε.
Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε:
Η συντήρηση είναι αυτοί.
Η Πρόοδος είμαστε εμείς!
Το χθες είναι αυτοί!
Το Αύριο είμαστε εμείς!

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...