Η Σοφία Ζαχαράκη προβλέπει ότι η ΝΔ θα πετύχει "καθαρή νίκη"


 
 

Σημεία Ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφία Ζαχαράκη
Για τη φωτιά στην Παναγία των ΠαρισίωνΗ Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ολόθερμη  συμπαράστασή της στον γαλλικό λαό για τη πρωτοφανή χθεσινή καταστροφή. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και ειλικρινά ευχόμαστε το γρηγορότερο να αποκατασταθεί.
Για τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Τσίπρα
Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθημερινά αναδεικνύει τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, προτείνει συγκεκριμένες λύσεις, λύσεις για τη μείωση της φορολογίας, τις επενδύσεις, την ασφάλεια, τα δημόσια πανεπιστήμια και τα δημόσια σχολεία, τα υγειονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως έκανε σήμερα στην επίσκεψή του στον ΧΥΤΑ στη Φυλή, οι Έλληνες χθες είδαν έναν πρωθυπουργό ο οποίος πραγματικά ήταν σκιά της σκιάς του.
Ο κ. Τσίπρας είπε πάλι ένα σωρό ψέματα. Είπε ψέματα για τη δήθεν οικονομική ανάπτυξη, η οποία είπε ότι είναι μεγαλύτερη από όλες τις προβλέψεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Εκτός από τα δύο πρώτα χρόνια, το 2015 και το 2016, που ούτως ή άλλως οι στόχοι έπεσαν έξω και ήμασταν σε ύφεση, το ίδιο συνέβη και στη συνέχεια. Θα σας δώσω μόνο 4 αριθμούς για να καταλάβετε το μέγεθος αυτής της αποτυχίας: Το 2017 ο κ. Τσίπρας προέβλεπε στον προϋπολογισμό ανάπτυξη 2,7% και τελικά πέτυχε 1,5%. Το 2018 είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,5% και τελικά πέτυχε 1,9%.
Είπε ψέματα και για τις παροχές που δήθεν κάνει. Τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλει 10 δισ. μέτρα και μάλιστα τα περισσότερα έχουν επιβληθεί σε έμμεσους φόρους, που είναι και οι πιο άδικοι. Πόσα έχει επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες; 1 δισ. Πήρε 10 δισ., επέστρεψε 1 δισ. Είπε ψέματα για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης που βιώνει καθημερινά όλες τις συνέπειες των συνειδητών επιλογών και αποφάσεών του. Εδώ θα σας δώσω ένα μόνο στοιχείο: τα χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014. Το συνολικό ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 223 εκατομμύρια ευρώ και την ίδια στιγμή έχουν γίνει 1,2 εκατομμύρια κατασχέσεις.
Είχε το θράσος επίσης ο κ. Τσίπρας να μιλήσει και για επενδύσεις, απαριθμώντας μάλιστα πολλές από αυτές που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε πολεμήσει. Και λόγω της δικής του πολιτικής καθυστέρησαν για χρόνια ή είναι ακόμη στον αέρα. Μίλησε για την Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό.
Ο κ. Τσίπρας στο τέλος είπε ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη – Παππά. Ενώ κλήθηκε να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον κ. Παππά, έκανε πώς δεν άκουσε. Εμείς, λοιπόν, ρωτάμε ξανά τον κ. Τσίπρα: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έπαιρνε ο κ. Πετσίτης, ο οποίος  μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Και γιατί απέφυγε ακόμη και να πει στη χθεσινή του συνέντευξη το όνομα Νίκος Παππάς. Τι ακριβώς φοβάται και δεν λέει καν το όνομα του υπουργού του;
Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίζουμε ότι χθες είπε και μια αλήθεια ο κ. Τσίπρας: Μας αποκάλυψε ότι είναι «διάτρητος». Σε αυτό, εμείς, δεν θα τον αμφισβητήσουμε. Διάτρητα είναι τα επιχειρήματα και όλα αυτά που υποστήριξε και υποστηρίζει τα χρόνια που ήταν και στην αντιπολίτευση αλλά και τώρα που είναι στην κυβέρνηση.
Για τις εκλογές
Όλα τα στοιχεία -και δεν μιλάω μόνο για τις δημοσκοπήσεις, αλλά περισσότερο αναφέρομαι στην καθημερινότητα των επαφών μας με τους Έλληνες πολίτες, στις εκατοντάδες εξορμήσεις που κάνουμε ανά την Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις βόλτες στις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων- μας δίνουν ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μία πολύ καθαρή νίκη. Μία νίκη που δεν θα είναι μόνο απόρριψη της απερχόμενης κυβέρνησης, αλλά θα αντανακλά τη μεγάλη προσμονή των Ελλήνων πολιτών για την πολιτική αλλαγή. Θα το δείτε στις πρώτες κάλπες που θα στηθούν στις 26 Μαΐου.
Για το αφορολόγητο
Η μείωση του αφορολόγητου είναι ένα μέτρο που ψήφισε η Κυβέρνηση Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το προκάλεσε με την πολιτική του και ο ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε. Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε το συγκεκριμένο μέτρο όπως είχε καταψηφίσει και τη μείωση των συντάξεων. Αλλά όσα είπε ο κ. Τσίπρας, χθες το βράδυ στη συνέντευξή του, είναι μια απόδειξη ότι λέει ωμά ψέματα στους πολίτες και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση.
Θα σας δώσουμε σήμερα ένα δισέλιδο με την απόφαση του Eurogroup. Είναι απόφαση του Eurogroup της 5ης Απριλίου 2019, 10 μόλις μέρες πριν από τη σημερινή μας κουβέντα.  Ξέρετε τι λέει;
«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν τη γενική δέσμευση να συνεχίσουν την εφαρμογή όλων των βασικών μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM, ιδίως όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος που θα διευρύνει τη φορολογική βάση». Αυτό σημαίνει το αφορολόγητο.
Ποιος λέει λοιπόν την αλήθεια; Την λέει ο κ. Τσίπρας με τη χθεσινή του συνέντευξη ή ο κ. Τσακαλώτος ο οποίος υπέγραψε την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup πριν από 10 μέρες;
O κ. Τσίπρας είπε ότι όσο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί. Ξέχασε να μας πει ότι η συνταγματική θητεία αυτής της κυβέρνησης λήγει τον Οκτώβριο και αυτοί έχουν ήδη ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου που θα γίνει από  1.1.2020. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα αν θα φέρει συγκεκριμένη ρύθμιση στη Βουλή που θα ακυρώνει τη μείωση του αφορολόγητου, δεν έδωσε καμία απάντηση.
Σε ό,τι αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας. Η στάση μας είναι αυτονόητη. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα διαπραγματευθούμε με τους εταίρους μας για να μην μειωθεί το αφορολόγητο. Αυτό νομίζω απαντά την ερώτησή σας.
Για την υπόθεση της Novartis
Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για σκευωρία και για μεθόδευση η οποία κατέληξε σε φιάσκο. Θέλω να θυμίσω γιατί το είπαμε αυτό: Το είπαμε γιατί η υπόθεση είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα το 2017 στην Βουλή. Στις 4 Φεβρουαρίου το 2018 και αμέσως μετά από ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα ο κ. Παπαγγελόπουλος βγήκε και είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Τι είδαμε λοιπόν να γίνεται; Είδαμε 10 πολιτικούς, μάλιστα δύο εξ αυτών πρώην πρωθυπουργοί  να σέρνονται στη Βουλή, να στήνονται κάλπες -10 διαφορετικές κάλπες- και να επιχειρείται η σπίλωση του ονόματός τους. 14 μήνες μετά που βρισκόμαστε; Στο να έχουν αρχειοθετηθεί 4 από αυτές τις υποθέσεις. Αναμένουμε τις εξελίξεις σύντομα και για τις υπόλοιπες. Δεν φαίνεται να έχουν βρεθεί χρήματα, σε αντίθεση με μια άλλη υπόθεση που δεν απάντησε χθες ο κ. Τσίπρας, δηλαδή την υπόθεση του κ. Πετσίτη. Και αυτό το οποίο έχει πει η ΝΔ είναι ότι εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη. Οποιαδήποτε πίεση ασκήθηκε στους λειτουργούς θα πρέπει να σταματήσει. Δεν σταματάμε να λέμε αυτό το οποίο υποστηρίξαμε από την αρχή: ότι πρόκειται για μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση και τα στελέχη της θέλησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά.
Για το επιτόκιο δανεισμού
Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον στο οποίο τα επιτόκια των χωρών είναι χαμηλά. Αυτό στο οποίο δεν απάντησε ο κ. Τσίπρας -και θα έπρεπε να απαντήσει- είναι γιατί τα επιτόκια της χώρας μας παραμένουν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τα αντίστοιχα των χωρών που πέρασαν μνημόνια, όπως η Πορτογαλία,  η Κύπρος, η Ιρλανδία. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καρπωθεί μιας εξέλιξης στην οποία δεν είχε καμία συμμετοχή. Θυμίζω ότι η χώρα μας παραμένει υπό της επενδυτικής βαθμίδας. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ίδιος ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι ένας από τους πρώτους στόχους του είναι η κατάσταση της οικονομίας να φτάσει σε ένα βαθμό έτσι ώστε πράγματι να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το σημαντικό επίτευγμα που είναι η άνοδός μας ως προς την επενδυτική βαθμίδα. Ξεχνάμε κάποιες φορές κάτι πολύ σημαντικό: ότι οι αγορές προεξοφλούν τις εξελίξεις. Και η επικείμενη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας -και το βλέπετε ούτως ή άλλως και σε διεθνή Μέσα να καταγράφεται- στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πραγματική ανάκαμψη για τη ελληνική οικονομία πλησιάζει. Και θα το δούμε και στα επιτόκια, αλλά και στις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
Για τροπολογία Τσακαλώτου σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Πράγματι, η κυβέρνηση, πριν από λίγη ώρα, κατέθεσε μια τροπολογία στη Βουλή για τον ΟΠΑΠ. Αποτελεί ένα σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών άλλαξε εκ των υστέρων τους όρους του σχετικού διαγωνισμού. Καλούμε τον κ. Τσακαλώτο, όπως και τον κ. Τσίπρα, που προφανώς έχει δώσει τη σχετική εντολή να αποσύρουν άμεσα τη συγκεκριμένη τροπολογία. Γνωρίζουν οι ίδιοι ποιων τα συμφέροντα μέσα από αυτήν την τροπολογία εξυπηρετούνται. Και πρόκειται για επιχειρηματίες οι οποίοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου.
Για το θέμα της ασυλίας του Λοβέρδου
Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου, ο οποίος την έχει ούτως ή άλλως ο ίδιος ζητήσει.
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Θα πρέπει ούτως ή άλλως να δούμε το ακριβές περιεχόμενο του ψηφίσματος. Θυμίζω το ότι θα έρθει ούτως ή άλλως στη Βουλή. Θυμίζω ότι από  το ‘12 μέχρι το ‘14 είχε γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά κατ’ εντολή του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών από το γενικό λογιστήριο του Κράτους. Αλλά την ακριβή τοποθέτηση θα τη δείτε μέσα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο στη Βουλή.
Για την επίσκεψη Βέμπερ στην Αθήνα
Τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε εδώ τον κ. Βέμπερ. Ο κ. Βέμπερ επέλεξε να ξεκινήσει το τελευταίο κομμάτι της εκστρατείας του από την Αθήνα, από το Ζάππειο, όπου θα εκκινήσει τον τελευταίο του μήνα της προεκλογικής εκστρατείας. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και συμβολική η επιλογή της Αθήνας.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...