Η ανθρώπινη κίνηση του Κικίλια στη ΔΕΘ

 

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και το Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο, ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των δράσεων που θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Πέρα των προληπτικών εξετάσεων, των αιμοδοσιών και των ενημερωτικών δράσεων, το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας φιλοξενεί φέτος την εφαρμογή τηλεϊατρικής MedApp της Microsoft, η οποία κάνει χρήση μεθόδων Mixed Reality και Τεχνητής Νοημοσύνης, συνδέει την ανθρώπινη καρδιά με το Microsoft HoloLens AR, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό εργαλείο για τον καρδιολόγο που του επιτρέπει λεπτομερή προβολή σε πραγματικό χρόνο της καρδιάς του κάθε ασθενή.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση εργαλείων ρομποτικής αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αλλάξει προς το καλύτερο το σύστημα υγείας, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες  και να βελτιώσει την αποδοτική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Το περίπτερο του Υπουργείου Υγείας στην 84η ΔΕΘ, δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο σύγχρονος κόσμος, με τη χρήση νέων τεχνολογιών που μπορούν να μετασχηματίσουν την καθημερινή κλινική πράξη.

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το περίπτερο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και συνεχάρη τα μέλη του για το εξαιρετικά αποτελεσματικό τους έργο, καθώς μέσα στα πέντε χρόνια λειτουργίας του 85.000 άνθρωποι έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών και έδωσαν ζωή σε πάνω από 60 συνανθρώπους μας.

Ο κ. Κικίλιας έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, απευθύνοντας κάλεσμα να βοηθήσουν όλοι το στόχο του Συλλόγου να ξεπεράσει τους 100.000 δότες.

Ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε ακόμη το περίπτερο του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών, ενώ τέλεσε τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Το πρωί, ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε τα νοσοκομεία «Γ. Παπανικολάου» και «Θεαγένειο», όπου συνεχάρη για το έργο τους ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη συνεισφορά του στον εξοπλισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων.

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...