Ηλιόπουλος: Τα μέτρα Μητσοτάκη είναι μια ακόμη… πανδημία

«Ομολογία αποτυχίας» χαρακτήρισε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM 97.8” και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παγάνη και Αναστασία Γιάμαλη.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ‘χαραμάδες’ της αμέλειας των λίγων από τις οποίες υποτίθεται ότι περνά ο κορωνοϊός και δεν είπε κουβέντα για τις ορθάνοιχτες πόρτες της κυβερνητικής ευθύνης», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

 

«Δεν είπε κουβέντα για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παραδέχθηκε ότι το ΕΣΥ είναι στα όριά του χωρίς όμως να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, ενώ δεν είπε τίποτα για την ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ κορωνοϊού ώστε να παρέχονται δωρεάν σε όλους όσους τα χρειάζονται», υπογράμμισε.

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «στο νοσοκομείο ‘Σωτηρία’, από τις 50 νέες ΜΕΘ που εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργούν μόλις 12 και αυτές με προσωπικό που έχει μετατεθεί από άλλα δημόσια νοσοκομεία».«Επί 15 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού στο σύστημα υγείας», πρόσθεσε.

 

«Σε στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή σχετικά με την απορρόφηση του ΕΣΠΑ, φάνηκε ότι η Ελλάδα έχει αφήσει σήμερα αναξιοποίητα περισσότερα από 4,5 δις, χρήματα που θα μπορούσαν να έχουν κατευθυνθεί στη στήριξη της δημόσιας υγείας», επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος.

 

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, 270 λεωφορεία και τρόλεϊ ‘κάθονται’, ενώ θα μπορούσαν με πολύ μικρές επιδιορθώσεις να είναι στους δρόμους». «Επίσης, τα στοιχεία του Ιουνίου 2020 σε σχέση με τα στοιχεία του Ιουνίου 2019, δείχνουν ότι φέτος έγιναν 2.000 λιγότερα δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς. Αυτή είναι η κατάσταση στα ΜΜΜ και η κυβέρνηση προσβάλλει τους πολίτες που τα χρησιμοποιούν καθημερινά, όταν λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», υπογράμμισε.

 

«Πώς είναι δυνατόν, εν μέσω ‘πολέμου με τον κορωνοϊό -όπως τον αποκαλεί ο κ. Μητσοτάκης- να μη γίνονται επιτάξεις ιδιωτικών ΜΕΘ, ή οι οδηγοί μέσων μεταφοράς να παραμένουν αποσπασμένοι σε κυβερνητικά γραφεία», αναρωτήθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Πρόσθεσε, δε, ότι οι εργασιακοί χώροι «έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, με κυβερνητική ευθύνη» και σημείωσε ότι «επειδή η κυβέρνηση δε θέλει να αντιμετωπίσει ούτε τα προβλήματα στους εργασιακούς χώρους, ούτε στα μέσα μεταφοράς, στοχοποιεί τη νεολαία λέγοντας ότι μονίμως γλεντάει στις πλατείες». «Οι νέοι άνθρωποι όμως εργάζονται στην πρώτη γραμμή στην εστίαση, στα σουπερμάρκετ, στα courier και τα delivery και η στοχοποίησή τους γίνεται για να κρυφτεί η κυβερνητική ανεπάρκεια», επισήμανε.

 

Όσον αφορά τα εργασιακά, τόνισε ότι «το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν είναι απάντηση στην πανδημία, αλλά μία ακόμη πανδημία». «Όταν σχεδιάζει να νομιμοποιήσει την απλήρωτη εργασία, να διαλύσει το οκτάωρο, όταν έχει κάνει κανόνα την αναστολή των συμβάσεων εργασίας ή όταν καταργεί ουσιαστικά την Επιθεώρηση Εργασίας και όταν ψηφίζει αυτόν τον πτωχευτικό, που οδηγεί σε μαζικές εξώσεις εν μέσω πανδημίας, τότε είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κομμάτι του προβλήματος και όχι της λύσης», σημείωσε.

 

«Η κυβέρνηση φαίνεται τελικά ότι δε δίνει μάχες με όρους πολέμου, δίνει επικοινωνιακές, προπαγανδιστικές μάχες και τα αδιέξοδα της πολιτικής της τα πληρώνει η κοινωνία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...