Ηλιόπουλος: Πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής

Την “πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής“, και ειδικότερα στις σχέσεις με την Τουρκία, επέκρινε σφοδρά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας πως “με την τακτική της μέχρι σήμερα δεν έχει μειωθεί η ένταση στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ούτε έχει μειωθεί η τουρκική προκλητικότητα προς την Ελλάδα”. Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης, πριν την έκβαση της Συνόδου Κορυφής, στην εκπομπή «Kontra 24», υπενθύμισε πως “δυστυχώς και πριν από δύο Συνόδους Κορυφής η κυβέρνηση ΝΔ πανηγύριζε, αλλά τελικά εντάθηκαν οι τουρκικές παραβιάσεις“. “Η αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, δυστυχώς μετατρέπεται σε αποτυχία της χώρας”, καυτηρίασε.

 

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις αποτυχίες της κυβέρνησης και στο επίπεδο της πανδημίας: «Εν μέσω πανδημίας και σε μια χώρα που από τις αρχές Νοεμβρίου έχει χάσει περισσότερους 2.700 συμπολίτες μας, η ΝΔ μειώνει κατά 600 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό στην υγεία». «Και στο μεταξύ η χώρα μας καταγράφει ύφεση 11,7% στο γ΄ τρίμηνο, υπερδιπλάσια από τον μέσο όρο της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός όμως κάνει λόγο για ανάπτυξη 4,5%, όταν ο ΟΟΣΑ προβλέπει μόλις 0,9%! Δυστυχώς έχουμε μπροστά μας μια νέα χρεοκοπία, τη δεύτερη που θα φέρει μέσα σε λίγα χρόνια η παράταξη της ΝΔ», στηλίτευσε.

 

Επανερχόμενος στο θέμα της Τουρκίας, ο Ν. Ηλιόπουλος επανέλαβε την έκκληση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλ. Τσίπρα, προς την κυβέρνηση και την ΕΕ “να σταθούν από κοινού στο ύψος των περιστάσεων και να προστατέψουν την ένωση από την επιθετική και παραβατική πολιτική του Ερντογάν”.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει ποτέ αντιπολίτευση με περικεφαλαίες. Εμείς ποτέ δεν θα πούμε τη φράση ότι ‘εμπιστευόμαστε τον Ερντογάν και όχι την ελληνική κυβέρνηση’, όπως είχαμε ακούσει από στέλεχος της ΝΔ”, υπενθύμισε, υπογραμμίζοντας πως πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διάλογος με την Τουρκία “στη βάση, όμως, μιας θετικής ευρωτουρκικής ατζέντας και με έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων στο τραπέζι”.

 

Ο Ν. Ηλιόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική όχι μόνο στη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στην Άγκυρα, αλλά και συνολικά για το γεγονός ότι επέλεξε “να κάψει το διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας μας”, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη Συμφωνία των Πρεσπών «μία σημαντική διπλωματική ήττα του Ερντογάν που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», όπως την χαρακτήρισε. «Τότε η ΝΔ έκανε μια εντελώς ευκαιριακή αντιπολίτευση, συνομιλώντας με ακραίες δυνάμεις εντός της χώρας», συμπλήρωσε.

 

Τέλος, υπενθύμισε τις κατά τα λοιπά “εν κρυπτώ συζητήσεις της κυβέρνησης ΝΔ με την Τουρκία”, αναφερόμενος στην “υπογραφή προφορικής συμφωνίας στο Βερολίνο για την οποία ούτε η αντιπολίτευση ούτε ο ελληνικός λαός έχουν ενημερωθεί”, καθώς και στο “tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ για δομημένο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στα πλαίσια του νατοϊκού οργανισμού”.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...