Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι η βία της Χρυσής Αυγής είναι… σαν να μην υπάρχει

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι μια τεράστια νίκη της Δημοκρατίας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

 

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν έχουμε τελειώσει με την κοινωνική ακροδεξιά και τον κοινωνικό χρυσαυγιτισμό», σημειώνοντας ότι «από χθες εξελίσσεται μια τεράστια επίθεση λάσπης με ψέματα ενάντια στη Μάγδα Φύσσα, τα οποία έχουν μεταδοθεί ακόμα και από τηλεοπτικό σταθμό». «Καταγγέλλουμε τα συγκεκριμένα ψέματα και ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα προχωρήσουμε σε καταγγελία στο ΕΣΡ για να ελεγχθεί ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός που τα αναπαρήγαγε», διεμήνυσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

 

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι «με το νέο ποινικό κώδικα ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα θα μείνει περισσότερο στη φυλακή απ’ ό,τι με τον προηγούμενο», τονίζοντας ότι «καταρρέουν τα ψέματα της Νέας Δημοκρατίας πως οι χρυσαυγίτες δήθεν ‘πέφτουν στα μαλακά’ με τον ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν κατέθεσε κατά τη διάρκεια της δίκης», σημείωσε με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «και ο κ. Κικίλιας παρά το γεγονός ότι κλήθηκε, δεν πήγε να καταθέσει». «Ο κ. Σαμαράς το 2014 έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να βγει εκτός νόμου, ενώ ο Μπαλτάκος που μίλαγε με τον Κασιδιάρη ήταν στη δική του κυβέρνηση», συνέχισε, ενώ υπενθύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξελισσόταν η δίκη, έλεγε ότι η βία της Χρυσής Αυγής είναι σαν να μην υπάρχει».

 

«Η Χρυσή Αυγή βρέθηκε από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε επίσης ο Ν. Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «αντίθετα, οι νεοναζί δεν βρέθηκαν ποτέ στις πλατείες των Αγανακτισμένων, όπως λέει η κυβέρνηση».

 

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της πρώτης κατοικίας, υπογράμμισε ότι «το γεγονός πως αυτή τη στιγμή γίνονται πλειστηριασμοί λαϊκής πρώτης κατοικίας, δείχνει ότι είναι ψέματα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης για δήθεν συνεννόησή του με τις τράπεζες ώστε να αποτραπούν τέτοιοι πλειστηριασμοί». Πρόσθεσε, δε, ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ, με το πλαίσιο προστασίας που υπήρχε από το νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν γίνονταν».

 

Αναφερθείς στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο πτωχευτικό κώδικα που κατατέθηκε στη Βουλή, υπογράμμισε ότι με αυτό «ρευστοποιείται το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη, χάνει το σπίτι του και για 12 χρόνια πληρώνει ενοίκιο για να μένει σ’ αυτό. Αν υπάρξουν καθυστερήσεις τριών ενοικίωνσε ‘πετάνε έξω’ από το σπίτι, ενώ τα νοίκια που πληρώνει κάποιος για 12 χρόνια δεν προσμετρώνται στη δυνατότητα που έχει ο ίδιος να αγοράσει ξανά το σπίτι του». Επομένως, «το νομοσχέδιο δε δίνει καμία ‘δεύτερη ευκαιρία’ όπως παραπλανητικά ονομάζεται», επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...