Ηλιόπουλος: Μπορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ να αντέξουν τις επιλογές Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική;

“Πρόταση εξόδου από την κρίση που διανύει η ελληνική οικονομία και κοινωνία” πρόκειται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, παρεμβαίνοντας το βράδυ της Τετάρτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του «Κρήτη TV». “Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό“, δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μέτρα που αφορούν την υγεία, την παιδεία, τη στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, επέκρινε το γεγονός ότι “η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ’ αυτων δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες”, ενώ υπογράμμισε πως “με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη  αυτή την εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία”.

“Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί η εργασία -όχι οι αναστολές συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία και η ανεργία”, αντιπαρέβαλε.

Στο μεταξύ, άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και για τη διαχείριση της πανδημίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία, με την ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα των συμπολιτών μας”.

“Πρώτη δουλειά που είχε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά το lockdown ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, που δυστυχώς τώρα τρέχει με 5.000 λιγότερους εργαζομένους από πέρυσι, ενώ στην Αττική που έχουμε και το πιο έντονο πρόβλημα υπάρχουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ. Δεν είναι, επομένως, μόνο το πρόσφατο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μια συνολική ανικανότητα και ανευθυνότητα που ‘κουμπώνει’ και με οικονομικές αδυναμίες“, επισήμανε ο Ν. Ηλιόπουλος. Για τα σχολεία συγκεκριμένα τόνισε πως “ο τρόπος με τον οποίο επιχειρήθηκε το άνοιγμά τους παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια“, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι “έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρυσι, τάξεις με περισσότερους μαθητές και κανένα τεστ”.

«Τρεις οι προτεραιότητές μας στα ελληνοτουρκικά»

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στη διαχείριση των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επικρίνοντας το ότι “επιλέγει να μην ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων για τις συμφωνίες της με την Τουρκία -που μάθαμε από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ“, αλλά και τη διγλωσσία των στελεχών της ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν τίθεται θέμα εξωτερικής πολιτικής με κραυγές και περικεφαλαίες. Τρεις είναι οι προτεραιότητες μας. Υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ανάλογη με τον τρόπο που πέτυχε την ακύρωση της προσπάθειας των τουρκικών ερευνών το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενεργητική εξωτερική πολιτική, και όχι κυβέρνηση σε ρόλο ‘παρακολουθητή’, όπως έκανε η ΝΔ μέχρι το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Και διπλωματία, διάλογος, αποκλιμάκωση στη βάση του διεθνούς δικαίου, που είναι με το μέρος της Ελλάδας, με ορίζοντα τη Χάγη”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

“Το ερώτημα είναι αν μπορούν τα εσωκομματικά της ΝΔ να αντέξουν αυτή την  πολιτική στρατηγική”, κατέληξε.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...