Ελισάβετ Ζητουνιάτη: Το στοίχημα της Αμερικής να νικήσει τον παραλογισμό και την υπεροψία με την ψήφο της

 

Γράφει η Ελισάβετ Ζητουνιάτη 

Δημοσιογράφος

 

Ολιγον άρρωστος ή πολύ επικίνδυνος;
Τρομοκρατημένος αλλά και απορημένος παρακολουθεί εδώ και 6 ημέρες ολόκληρος ο πλανήτης, τις εξελίξεις της υγείας του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος αν και αρνητής του Covid19, τελικά  βρέθηκε θετικός σε αυτόν.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει πολλάκις την οργή της κοινής γνώμης, βλέποντας τον, τον τελευταίο καιρό ομως  να κρατάει μια συγκρατημένη στάση, εν όψει μάλιστα και των προεδρικών εκλογών αλλά και της διαφοράς η οποία συνεχώς ανοίγει, υπέρ του αντιπάλου του Τζον Μπαιντεν.
Και ενω η εικόνα του Τραμπ, φάνηκε την Παρασκευή, τα ξημερώματα όπου και τελικά μετέβη στο στρατιωτικό νοσοκομείο να είναι αρκούντως τρομαγμένη ή και προβληματισμενη (χάιδεψε την σκάλα του αεροπλάνου, λες και την αποχαιρετούσε) , νοσώντας, πιθανότατα βαριά από τον ιό, η εικόνα του τις τελευταίες 2 μέρες είναι εντελώς διαφορετική, έως και τρομακτικά αλαζονική.
Ο 74χρονος Τραμπ, χθες, αποφάσισε να βγει από το νοσοκομείο να χαιρετισει τους οπαδούς του, ίσως και να πάρει λίγο του αέρα του, νοσώντας ακόμη από τον Covid19, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία, ίσως και την ζωή της προσωπικής του φρουράς.
Η αλαζονεία όμως του Αμερικανού προέδρου δεν σταμάτησε εδώ. Έχοντας νοσηλευτεί επί τρεις ημέρες σε ειδική σουίτα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, έχοντάς δεχθεί μια ισχυρή πειραματική αγωγή, πράγματα τα οποία φαντάζουν αλλά και είναι αδύνατα για τον μέσο πολίτη παγκοσμίως, βγαίνει από το νοσοκομείο, βγάζοντας την μασκα, που ήταν υποχρεωμένος να φοράει, αμφισβητωντας και πάλι με ένα μοναδικό τρόπο τον ιό λέγοντας :” μην αφήνετε τον ιό, να σας τρομοκρατεί”.
Και όλα αυτά ούτε καν θα τα συζητήσουμε, αν αυτός ο επικίνδυνος άνθρωπος, δεν ήταν ο πρώτος άντρας του πλανήτη που επηρεάζει παγκόσμια κινήματα αλλά και την παγκόσμια οικονομια με τις ορθές ή λανθασμένες αποφάσεις του.
Ο πλανητάρχης λοιπόν, αποφάσισε να δώσει τροφή στους απανταχού αρνητές της μάσκας και του ιού, για ακόμη μια φορά.
Και τελικά γεννάται ένα εύλογο  ερώτημα : ο Τραμπ είναι και ο ίδιος αρνητής και παραμένει ακόμη, αν και νοσώντας ;
Ή μήπως, η δήλωση του ίδιου και του γιατρού του, ότι εχει νοσησει από τον ιό, είναι στο πλαίσιο ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού, που ως στόχο έχει αφενός να δείξει τον Τράμπ ως παντοδύναμο, αφού κατάφερε να νικήσει στο μικρότερο χρονικό διάστημα τον ιό, αλλά και αφετέρου να αποδυναμωσει την ουσία του ιού εν όψει μάλιστα και των αμερικανικων εκλογών, οδηγώντας τους Αμερικανούς υποστηρικτές του σε μια νεα άρνηση του ιού και την οικονομία της Αμερικής σε μια ψευδη επανεκκίνηση, για να προσπαθήσει να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του;
Το πιο λογικό είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αμερικής να έχει νοσησει και μάλιστα αρκετά βαριά, αφού το χορηγήθηκε μια βαριά, πειραματική θεραπεία, αλλά ακόμη και με αυτή την μεγάλη περιπέτεια ο Τράμπ δεν κατάφερε να κατανοήσει ούτε τη φύση του ιού, ούτε την επικινδυνότητά του,  ούτε όμως τις καταστροφικες συνεπειες που έχει παγκοσμίως κοινωνικά και οικονομικά.
Ο Τραμπ απέδειξε και πάλι, περίτρανα πόσο επικίνδυνος αλαζόνας είναι, όχι μόνο για την χώρα του, αλλά για ολόκληρο κόσμο.
Η τύχη της Αμερικής κρίνεται σε λίγες μέρες, αλλά μαζί της και η τύχη ολοκλήρου του κόσμου.
Θα αλλάξει σελίδα ; Θα νικήσει τον παραλογισμό και την υπεροψία με την ψήφο της;
Ας ελπίσουμε πως ναι!

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...

Λευτέρης Κουσούλης: Ο βαθμός καθυστέρησης της κοινωνίας μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Ο Κασσελάκης… δίνει πόντους στον Μητσοτάκη

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ο Στέφανος Κασσελάκης υποσχέθηκε ότι...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το ακούσουμε και αυτό. Αλλωστε ούτε όριο ξεφτίλας έχουν, ούτε όριο στον κυνισμό, την χυδαιότητα, τον...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την πιθανότητα μεγαλύτερης ανάφλεξης στο μέτωπο...