Εγκρίσεις για οικονομικούς πόρους που στηρίζουν τη δημόσια υγεία, από τη Ρένα Δούρου

Με γνώμονα τη διασφάλιση του δικαιώματος όλων των πολιτών στη δημόσια δωρεάν υγεία, η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει εμπράκτως πως αντιλαμβάνεται τον κοινωνικό της ρόλο προκρίνοντας σταθερά σοβαρές παρεμβάσεις για την έμπρακτη στήριξη του τομέα της υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τις πρώτες επτά (7) εγκρίσεις χρηματοδότησης ύψους 5,5 εκ. €, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 10 του ΠΕΠ Αττικής, για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού σε νοσοκομεία της Αττικής. Αναλυτικά, η πρώτη φάση της χρηματοδότησης αφορά σε:
· Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδων παραγωγής αερίου Ο2 καθαρότητας 93±3% σε 5 νοσοκομεία της 2ης Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ και συγκεκριμένα στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», το Γ.Ν. Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», το Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το Γ.Ν.«ΑΚΛΗΠΕΙΟ» Βούλας και το Γ.Ν. – Κ.Υ. Κυθήρων.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας – Πατησίων, προϋπολογισμού 651.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη του Νοσοκομείου Θείας Πρόνοιας «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», προϋπολογισμού 301.000 ευρώ. 
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», προϋπολογισμού 552.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι», προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
· Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.
Οι παραπάνω πράξεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 13.356.880 ευρώ, η οποία εκδόθηκε μετά από στενή συνεργασία της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υγείας, με την καταγραφή των αναγκών των νοσοκομείων. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Μάρτιο 2019. Μέχρι το τέλος της προθεσμίας αναμένεται ότι και τα 25 νοσοκομεία της Αττικής που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση θα έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς χρηματοδότηση και θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς όφελος των πολιτών

Πρόκειται για άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων της Περιφέρειας Αττικής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ενδεικτικά, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, χρηματοδοτεί την προμήθεια υπερσύγχρονου και αναγκαίου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ, απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταστεί δυνατή. Αλλά και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, προϋπολογισμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και εξοπλισμού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά λοιπόν η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον τομέα της Υγείας με περισσότερα από 80 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενα από ιδίους πόρους και από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...