Δ. Μαρκόπουλος: Η δουλική κυβέρνηση Τσίπρα


 
Γράφει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Πηγή: protothema.gr
 
Το σλόγκαν παλιό, μα κι εκτός σύγχρονης πραγματικότητας. «Una faccia, una razza» λέγαμε για να προσδιοριστούμε σε ο,τι μας αφορά ως προς τους γείτονες μας Ιταλούς.

Μόνο που η δουλική κυβέρνηση Τσίπρα ουδεμία σχέση έχει με αυτήν της Ρώμης. Οι τύποι που έταζαν στην Αθήνα αντάρτικο και νταούλια στην …μαντάμ Μέρκελ, όχι μόνο λουφάξανε αλλά εξελίχθηκαν στα delivery boys του Βερολίνου και της Ουάσιγκτον. Στους… σερβιτόρους ξενόφερτων πολιτικών που έρχονται σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα.
Τί κι αν το 70% των Ελλήνων είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών; ο Τσιπρας κι ο Καμμενος κάνουν ο,τι τους πουν οι ξένοι. Τί κι αν καμώνονται πως βγήκανε από τα μνημόνια; η Μέρκελ αποφασίζει αν θα κοπούν ή όχι οι συντάξεις.

Η Μέρκελ αποφασίζει πόσοι πρόσφυγες θα επιστρέψουν από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ κάνουν κουμάντο ως προς το Σκοπιανό.
Οι Ιταλοί από την άλλη πλευρά, αντιστέκονται. Παλεύουν. Εννοούν αυτά που λένε κι αντεπιτίθενται σε μια Ευρώπη που ξέφυγε του σκοπού της. Είναι λαϊκίστικη η κυβέρνηση τους; σαφως. Έχει Ακροδεξιά χαρακτηριστικά; ναι. Κι αυτό μας ανησυχεί.

Όμως οι Ιταλοί παίζουν σκληρή μπάλα. Δεν φωνάζουν σήμερα “go back madame Μερκελ” για να εξελιχθούν αύριο στους “πιο καλούς μαθητές” όπως ο Τσιπρας. Με άξονα το μέγεθος τους και την οικονομική και πολιτική παρουσία της μεγάλης χώρας τους, ξέρουν πως θα πονέσουν τη γραφειοκρατία της ΕΕ. Δεν παραγοντιζουν ή μικρομεγαλιζουν όπως οι ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανελ. Όταν μιλάνε για ρήξη την εννοούν. Δεν εξευτελίζουν το λαό τους με φθηνά δημοψηφίσματα.
Οι λαϊκιστές της Ρώμης ζυγίζουν τις δυνάμεις των Βρυξελλών κι απαιτούν. Ζητούν δημοσιονομικό χώρο κι ανατροπή των συμφωνιών για τους πρόσφυγες. Όχι σαν τους δικούς μας που για να πάρουν παράταση ως προς τις περικοπές των συντάξεων δίνουν τη Μακεδονία και είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν οσους πρόσφυγες οι άλλες χώρες δεν θέλουν.
Όλα αυτά γίνονται όμως επειδή το 2015 μια ομάδα απροετοίμαστη, δυο κόμματα με κουτσαβακική νοοτροπία και χωρίς γνώση του μεγέθους της χώρας, μιλούσε για κάτι αστεία πράγματα. Για δήθεν συμμαχίες του νότου, για γαλλική βοήθεια όταν η Γαλλία δεν μπορούσε ούτε τη δική της τύχη να ορίσει και για αλλά περίεργα όπως για δάνεια από τη Ρωσία ή το Ιράν!
Να όμως που τώρα, οι Ιταλοί δείχνουν έναν άλλο δρόμο. Δεν λέμε πως κατ ανάγκην είναι ο σωστός δρόμος. Όμως τουλάχιστον είναι η δική τους αλήθεια. Κι αν στα οικονομικά η Ιταλία οφείλει να συμμαζευτεί, στο μεταναστευτικό δείχνει στη χώρα μας πως τα υπερβολικά ΝΑΙ ενδεχομένως να μην συμφέρουν.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...