Δ. Καλογερόπουλος: Οι Έλληνες ξαναγράφουμε Ιστορία

Του Δημήτρη Καλογερόπουλου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

 

 

Το έθνος μας το έχει αποδείξει σε πλείστες περιπτώσεις στην ιστορική διαδρομή μας. Σοβαρή και αξιοπρεπής ηγεσία που εμπνέει, πείθει τον λαό μας να δείξει τα καλύτερα στοιχεία του, ειδικά σε δύσκολες και οριακές συγκυρίες. Τότε είναι που οι γενιές των Ελλήνων γράφουν Ιστορία.

 

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού, η επιτυχής διαχείρισή της από την Ελλάδα και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μας προσέφερε μια μεγάλη νίκη-ρεβάνς για τις ταπεινώσεις και την απαξίωση που εισέπραττε η πατρίδα μας στα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

 

Αυτή τη φορά, η Ελλάδα βρίσκεται στη φωτεινή πλευρά της Ιστορίας. Από τις λίγες χώρες που κατάφεραν να αντέξουν, προασπίζοντας το αγαθό της υγείας, τη στιγμή που γειτονικά κράτη όπως η Ιταλία και η Ισπανία και υπερδυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θυμίζουν πληγωμένους γίγαντες.

 

Τα εύσημα των διεθνών ΜΜΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή μας, αντανακλούν τη μεγάλη προσπάθεια κάθε Έλληνα να συμμορφωθεί και να συνεργαστεί. Μια συλλογική «συμφωνία συνείδησης», να μείνουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τη ζωή. Των δικών μας ανθρώπων, των γνωστών αλλά και αγνώστων συμπολιτών μας. Την υγεία της κοινωνίας μας. Την υγεία του έθνους μας.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτούργησε από την πρώτη στιγμή μεθοδικά και με ψυχραιμία. Άκουσε τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίες ανέλαβαν τον πρώτο λόγο στην κοινή προσπάθεια, πήρε έγκαιρα γενναία και επώδυνα μέτρα, και όπου χρειάστηκε, μετά τις σχετικές επισημάνσεις των ειδικών επιστημόνων, προχώρησε στην αναγκαία επικαιροποίηση και ενίσχυση των παρεμβάσεων του κράτους.

 

Η κοινωνία μας ανταποκρίθηκε άμεσα. Θυμίζοντας ότι στο dna του λαού μας, υπάρχει σε περίσσευμα η έννοια της αλληλεγγύης. Απέναντι σε όσους, ακόμη και σε αυτή την οριακή κατάσταση, επιχειρούν να μας διχάσουν, ή αναζητούν τρόπους και αφορμές για κριτική και υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

 

Η εμπειρία είναι εξαιρετικά διδακτική. Στην Ελλάδα, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Κεντροδεξιάς, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άμεσες αποφάσεις, άμεσα μέτρα, άμεση αποτελεσματικότητα, χωρίς δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις. Σε χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία, με κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό και με κυβερνήσεις συνεργασίας, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με μοιραία αποτελέσματα για τις ζωές των πολιτών τους.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί, δικαιώθηκαν για τη νομοθεσία περί επιτελικού κράτους, που τόσο πολεμήθηκε στο ξεκίνημα. Και στην πατρίδα μας, οι λαϊκιστές, τα άκρα και οι ακρότητες μπαίνουν στο περιθώριο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες επιλέγουμε τη δύναμη της αλήθειας. Και ενισχύουμε την υπεραξία της αλληλεγγύης.

 

Οι επιλογές του Πρωθυπουργού στοχευμένες, με διακριτούς ρόλους και αρμοδιότητες. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στη νηφάλια φωνή του οποίου ακουμπάει η Ελλάδα, πολύτεκνος, ένας άνθρωπος της επιστήμης και της Εκκλησίας, ο πεθερός του οποίου, πατέρας Κωνσταντίνος ένας εξαίρετος κληρικός στον Εσταυρωμένο του Αιγάλεω. Και οι δυο υφυπουργοί, ο Νίκος Χαρδαλιάς, με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, άμεση αντίληψη του προβλήματος και ταχύτητα στην επίλυσή του, και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, με βαθιά γνώση του δύσκολου χώρου του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Η Ελλάδα αντέχει. Οι Έλληνες αντέχουμε. Και η «ιστορία επιτυχίας» που συνοδεύει κάθε αναφορά στην πατρίδα μας για τη μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, αποτελεί το πιο χρήσιμο διαβατήριο για την επόμενη μέρα. Για να παραμείνουμε όρθιοι, νωρίτερα από όσους λαούς γονάτισε η κρίση.

 

 

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...