Γ. Λακόπουλος: Η… ανατριχίλα μιας αστοχίας

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι ότι ο Πρωθυπουργός είχε αναθέσει προ καιρού τον γενικό συντονισμό του προσφυγικού στον στρατηγό. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής  καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι ως οιονεί προϊστάμενος του Χρυσοχοΐδη, του Κουμουτσάκου, του Θεοδωρικάκου. Του Παναγιωτόπουλου είναι ούτως  ή άλλως.

Ύστερα ήλθαν τα μαύρα φίδια κι έζωσαν τον Κυριάκο. Από το προσφυγικό και τον …Σαμαρά. Έτσι κατέφυγε σε μια λύση δυο σε ένα: και πήρε τη δουλειά από το Στεφανή και πήρε έναν του Σαμαρά. Δηλαδή έβαλε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τον… Μηταράκη.

Αλλά ο στρατηγός δεν σκοπεύει να αφήσει να του πάρουν το παιχνίδι από τα χέρια. Έτσι έριξε την ιδέα για τα πλωτά φράγματα στο Αιγαίο από τα οποία δεν θα περνάει κουνούπι. Στεριανός είναι, πού να ξέρει από θάλασσα.

Ο πρώτος που κόντεψε να πάθει κόλπο είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος επί της Μετανάστευσης, Μαργαρίτης Σχοινάς. Τόσο καιρό  κουβεντιάζει με τους κυβερνητικούς, δεν του είχαν πει λέξη. «Από τον Τύπο το  μάθαμε» έβαλε τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να ξεκαθαρίσει. Και θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Από ποιον;  Ο Στεφάνης εξέθεσε τους πάντες. Το υπουργείο του, την κυβέρνηση, τη χώρα , τον Μητσοτάκη προσωπικά.  Έβαλε βεβαίως το όνομά του στη λίστα Διαματάρη: μαζί με τον Αυγενάκη και τον Πέτσα.

Αλλά η ζημιά έγινε: στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες  γελάνε και τα πλακάκια στα πεζοδρόμια.

Ο Στεφανής ήταν άνθρωπος του Καμμένου. Τον έκανε αρχηγό Στρατού και ήθελες να τον κάνει και αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων. Ευτυχώς ήλθε ο Αποστολάκης και το γλυτώσαμε.

Αλλά το έχει δίπορτο: ταυτόχρονα  φαίνεται ότι ήταν άνθρωπος του Μητσοτάκη. Δεν ήταν ο πρώτος, το σύστημα Τσίπρα ήταν σουρωτήρι.  Με το υφυπουργείο στο κούτελο έλεγε σε δημοσιογράφους το περασμένο καλοκαίρι ότι ο Μητσοτάκης είναι περίπου ο εκ Θεού ηγέτης για τον οποίο αξίζει κάθε θυσία.

Τελικά θυσία θα γίνει ο ίδιος.  Τρέχει να μαζέψει τα καζάντια του Αυγενάκη ο Κυριάκος, έχει και τις φαιδρότητες του Στεφανή να υποδηλώνουν ότι πάει τη χώρα στο Βίζεγκραντ.

Δεν ήξερε δεν ρώταγε; Οι μυημένοι λένε  ότι ο εν λόγω στρατηγός παραλίγο να προκαλέσει… ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Όταν συνελήφθησαν στον Έβρο οι δυο Έλληνες στρατιώτες στον Έβρο, έψησε τον ανερμάτιστο Καμένο να οργανώσουν.. επιχείρηση τύπου Έντεμπε και να τους φέρουν πίσω.

Ευτυχώς ένας ταγματάρχης γλίστρησε από τη σύσκεψη προετοιμασίας και ειδοποίησε τον Ρουμπάτη και τον Τσίπρα.

Τώρα ο Στεφανής θέλει να μπετονάρει το Αιγαίο. Να μην περνάει κουνούπι, λαθρομετανάστης, σαρδέλα.  Ένα διαστροφικό σύστημα ανάμεσα στο τείχος του Βερολίνου, στο τείχος των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη και του φράκτες του Ορμπαν- σε πνεύμα Σαλβίνι..

Ο «πιο καλά προετοιμασμένος πρωθυπουργούς» έχει και τους πιο καλά προετοιμασμένους υφυπουργούς.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...