Γ. Λακόπουλος: Για την ηγεσία ενός κόμματος δεν αρκεί μια ελκυστική εμφάνιση και καλές δημόσιες σχέσεις

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πηγή: anoixtoparathyro.gr

 

«Δεν ανήλθαμε εμείς στα αξιώματα, αλλά τα αξιώματα κατήλθαν μέχρις ημών», έλεγε ο  μακαρίτης Τάσος Σεχιώτης – από τους πιο ακέραιους και καταρτισμένους πολιτικούς  της Μεταπολίτευσης. Είναι μια εξήγηση για  την επιθυμία της Εύας Καϊλή να γίνει αρχηγός του Κινάλ.

Η Εύα το διακινεί από χρόνια. Καλύτερη είναι η Φώφη; Αυτή τουλάχιστον ξέρει και πέντε ανθρώπους στην Ευρώπη και δεν χρειάζεται συνοδεία για να κυκλοφορήσει στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Αλλά δεν το επιχείρησε, ούτε το 2021 θα το κάνει, λέει. Ποια είναι τα ιδιαίτερα πολιτικά προσόντα της για το  ρόλο;  Κανένα; Ηγετικές πολιτικές αρετές  δεν έχει δείξει ως τώρα. Ούτε ο λόγος της, ούτε η πολιτική σκέψη  της την καθιστούν αρχηγίσιμη.

Τότε τι έχει;  Δυο μιντιάρχες που την ανέδειξαν στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματός της.  Δεν είναι λίγο αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για…αντίπαλους.

Αλλά αυτό δεν είναι και τόσο συγκριτικό πλεονέκτημα. Με μιντιάρχες κάνει τη δουλειά της και η Φώφη  Γεννηματα. Αλλά προκοπή δεν είδε το ΠΑΣΟΚ όταν το ανέλαβε.

Αντίθετα έδιωξε και τους τελευταίους που θα μπορούσαν να το στελεχώσουν επαρκώς και το διέλυσε. Για να βάλει στη θέση του ένα ΙΧ σχήμα το οποίο διευθύνει μια ομάδα  αυλικών της.  Η Καϊλή δεν έχει ούτε αυτούς.

Η Γεννηματά επιβίωσε στις τελευταίες εκλογές  χάρη στον παραγοντισμό κάποιων υποψηφίων στην περιφέρεια. Ως πρώην υπουργοί είχαν ακόμη γραμμάτια να εισπράξουν και πήραν ως και το διπλάσιο από το εθνικό ποσοστό του κόμματος. Αλλά αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να  επαναληφθεί.

Το λεγόμενο Κινάλ ακολουθεί την πορεία του προς την εξαφάνιση για λόγους που όλοι ξέρουν. Ως «Νέα Αλλαγή» που επαγγέλλεται» προβάλλει  μόνο η λήξη του.

Οι βασικοί λόγοι είναι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ,  το ηγετικό έλλειμμα της Φώφης , η προέκταση της πολιτικής συμπληρώματος του Μητσοτάκη- σε κρίσιμα θέματα- που είχε εγκαινιάσει ο Βενιζέλος ακολουθώντας τον Σαμαρά.

Μοιραία αυτός ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο. Ως κομματικός οργανισμός το Κινάλ ακολουθεί αυτό που έλεγαν παλιά  για την εφημερίδα «Εστία» :  υπάρχει όσο θα ζουν και οι τελευταίοι αναγνώστες της.

Υπάρχουν πολίτες που δέθηκαν τόσο με το ΠΑΣΟΚ που δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε το κακέκτυπό του. Αλλά και αυτοί κουράστηκαν: άλλοι κοιτάζουν προς Μητσοτάκη και άλλοι προς τον Τσίπρα.

Τι είναι αυτό που θα κάνει η Καϊλή για να τους κρατήσει και να φέρει και άλλους; Ποιο ακριβώς είναι το ιδεολογικό στίγμα της που θα διαμορφώσει μια πολιτική στην οποία θα οργανωθούν οι πολίτες για να δώσουν υπόσταση σε ένα κόμμα;

Πάντως όχι το ανάθεμα στους κομμουνιστές που -δεν- έσφαξαν τον -μη-παππού της.

Κακά τα ψέματα. Η πολιτική δεν γίνεται με φρου-φρου  κι αρώματα και για την ηγεσία δεν αρκεί μια ελκυστική εμφάνιση και καλές δημόσιεςς σχέσεις.

Η ευρωβουλευτίνα του Κινάλ μάλλον το ξέρει. Αλλά εκεί που κατέπεσε  το κόμμα της το βλέπει στα μέτρα της. Και το γλεντάει..

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....