Γ. Κουβαράς: Τσίπρας και Καμμένος θα πορευτούν μαζί και μετά τις εκλογές


 
Γράφει ο Γιώργος Κουβαράς
Πηγή: protothema.gr
 
Σταχυολογώ κάποιες από τις τελευταίες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

11 Οκτωβρίου, ενόσω ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προτείνει στην Ουάσινγκτον ένα αμυντικό βαλκανικό σύμφωνο ως εναλλακτικό σχέδιο στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Στις ΗΠΑ έχει τυφώνα, αλλά δεν λέγεται Πάνος».
8 Νοεμβρίου, στη συνέντευξή του στον ALPHA: «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση την επόμενη μέρα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει τη δεδηλωμένη. Ο κ. Καμμένος δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πορεία της χώρας προς την ομαλότητα και τη σταθερότητα αν και θα καταψηφίσει τη συμφωνία. Θα στηρίξει την κυβέρνηση».

Θα τη στηρίξει μέχρι και την τελευταία μέρα, που ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι θα είναι το ύστατο όριο που δίνει το Σύνταγμα, δηλαδή 20 μέρες μετά την εξάντληση της τετραετίας. Τότε θα κάνει εκλογές. Μέχρι τότε θα πάνε μαζί με τον Πάνο Καμμένο. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, τουλάχιστον μέχρι τότε».
Διάφοροι νεόκοποι φιλοσυριζαίοι του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς διαρρηγνύουν εσχάτως τα ιμάτιά τους ότι ο Αλέξης Τσιπρας έχει αλλάξει προσανατολισμό και έχει γίνει σοσιαλδημοκράτης. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι η εθνολαϊκιστική του προσέγγιση ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν και ότι μαζί της τελειώνει και η συμμαχία του με τον Πάνο Καμμένο. Τα πραγματικά γεγονότα αποδεικνύουν ότι είτε ψεύδονται συνειδητά είτε αυταπατώνται.

Τσίπρας και Καμμένος θα συνεχίσουν χέρι-χέρι και όποιος δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί. Μόλις προ ημερών ο Νίκος Κοτζιάς εξηγούσε ότι ο Τσίπρας τον άδειασε κι έκανε τον Πόντιο Πιλάτο όταν ο υπουργός Εξωτερικών συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο.
Δεν ήταν η πρώτη φορά και ούτε θα είναι η τελευταία. Και τον Νίκο Φίλη τον άδειασε ο πρωθυπουργός και τον έστειλε σπίτι του όταν το απαίτησε ο Καμμένος και ο Γιάννης Μουζάλας, που συγκρούστηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, έφυγε τελικά από τη θέση του. Επίσης η παρουσία των ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση όχι απλώς δεν αποδυναμώθηκε, αλλά ενισχύθηκε με τον φθινοπωρινό ανασχηματισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Οσο και αν κάποιοι θέλουν να μην το βλέπουν, η αλήθεια είναι ότι Τσίπρας και Καμμένος θα πορευτούν μαζί και μετά τις εκλογές. Το κοινό ραντεβού τους με την Ιστορία πάνω σε μια λαϊκιστική ατζέντα δήθεν σύγκρουσης με το μνημόνιο και τη διαφθορά και διαπλοκή του παλιού πολιτικού συστήματος τους απαγορεύει να χωρίσουν.
Ειλικρινά, υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε ξανά τις εκλογές και οι ΑΝ.ΕΛ. έμπαιναν και πάλι στη Βουλή (δύο υποθέσεις εργασίας) θα προτιμούσε ποτέ ο Τσίπρας κάποιον άλλο σύμμαχο για συγκυβέρνηση και όχι τον Καμμένο; Αλλωστε, αν δεν λήξει η συμμαχία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υποτίθεται ότι είναι το μεγάλο θέμα που τους χωρίζει, για ποιον άλλο λόγο να απειληθεί; Αστείο και να το σκέφτεται κανείς.

Και στην περίπτωση της εκλογικής τους ήττας, όμως, Τσίπρας και Καμμένος θα συνεχίσουν μαζί. Για τον πολύ απλό λόγο ότι όταν η επόμενη Βουλή, με άλλη κυβερνητική πλειοψηφία, αρχίσει να ελέγχει τα πεπραγμένα τους, θα έχουν κάθε λόγο να ακολουθήσουν κοινή γραμμή άμυνας.
Αν λοιπόν δεχτούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανήκει πλέον στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, ας ετοιμάσουν οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες και μια υποδοχή στον Πάνο Καμμένο, μια και είναι το νέο τους απόκτημα. Με γεια και καλορίζικος!

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...