Β. Σκουρής: Τι εκτιμά ο Τσίπρας για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Πηγή: news247

«Έχουμε καταλήξει σε Πρόεδρο;» ρώτησαν τον Αλέξη Τσίπρα οι συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού, όταν τελείωσε το τετ α τετ των δυο ανδρών.

«Ζυγίζει τις καταστάσεις»-ήταν η απάντησή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχει πιθανότητες επανεκλογής ο Προκόπης Παυλόπουλος;» επέμεναν οι δημοσιογράφοι. «Θα εξαρτηθεί από τις εσωκομματικές αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρωθυπουργός δεν άνοιξε τα χαρτιά του στους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόσωπο που θα επιλέξει για ένοικο στην Ηρώδη του αττικού για την επόμενη πενταετία – και συνεπώς η παραπάνω τοποθέτηση ήταν εκτίμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμηση που βασίστηκε όμως και στο «κλίμα» που μόλις είχε από τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το κυβερνών κόμμα, άλλωστε, έχει χωριστεί μεταξύ εκείνων που επιθυμούν μια νέα υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου και σε εκείνους που επιθυμούν ο πρωθυπουργός να αποστείλει ένα μήνυμα ηγεμονίας με την επιλογή ενός άλλου προσώπου από τον ευρύτερο χώρο, ακόμα και από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Και η αλήθεια είναι πως η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει, με κίνδυνο – πέραν του να βρεθεί βουλευτής να διαφοροποιηθεί- να υπάρξει ψυχικός διχασμός στα στελέχη, αλλά κυρίως στη βάση του κυβερνώντος κόμματος, διχασμός που προοπτικά ενδέχεται να βρει μπροστά του το Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ των βουλευτών που πρωτοστατούν στην επανεκλογή του νυν Προέδρου είναι ο γνωστός «καραμανλικός» και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, μάλιστα, δήλωσε πως τυχόν μη επανεκλογή Παυλόπουλου θα είναι πλήγμα για τη χώρα και την παράταξη, αφήνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο του τι θα πράξει σε μια τέτοια περίπτωση στη σχετική ψηφοφορία.

Εναντίον της επανεκλογής Παυλόπουλου-ρεύμα που έχει πολλούς υποστηρικτές μεταξύ των κορυφαίων συνεργατών του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δείχνει και η αναπαραγωγή από αυτούς προσβλητικού tweet αρθρογράφου της «Καθημερινής»- τάσσονται πρωτίστως οι φιλελεύθεροι εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, αλλά και στην πρωθυπουργία. Όπως αποκαλύπτουν, όμως, τα «Παιχνίδια Εξουσίας», «βέτο» στην επανεκλογή θέτουν και στελέχη που έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis και που θεωρούν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε εμπλοκή στο θέμα σε συνεννόηση με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!!! Υπό αυτό το πρίσμα, κάποιοι αναρωτιούνται και για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην ψηφοφορία.

Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εκτιμούν, για να επιστρέψουμε στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, πως το Μαξίμου φέρνει τον εκλογικό νόμο πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ως «εκβιασμό» προς βουλευτές, πως εάν διαφοροποιηθούν θα μείνουν εκτός λίστας! Είναι δε χαρακτηριστικό πως το ίδιο πιστεύουν και κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη!

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...