Βόζεμπεργκ: Μια απάντηση με περισσότερη Δημοκρατία. Όχι φοβική

Με αφορμή το αποτρόπαιο χτύπημα στο Στρασβούργο και την ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της έκθεσης για τα πορίσματα και τις συστάσεις της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την τρομοκρατία, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, υπογράμμισε στην Ολομέλεια του Σώματος ότι η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας.

  Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε χαρακτηριστικά ότι το νέο τρομοκρατικό χτύπημα ήρθε για να προκαλέσει ακόμη μία φορά θύματα νοσηρών εγκεφάλων που μετέρχονται ακραία βία. Η απάντηση της Ευρώπης δεν πρέπει να είναι φοβική, αλλά ρεαλιστική, ώστε να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία μας για τις επόμενες γενιές.

 Στο ίδιο πλαίσιο, η κυρία Βόζεμπεργκ ανέφερε ότι ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο των επιτυχημένων πολιτικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Παράλληλα, η εντατικοποίηση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας απαιτεί ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών, για να καλυφθούν υφιστάμενα πρακτικά και νομοθετικά κενά.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ :

«Η σημερινή έκθεση της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την τρομοκρατία συνέπεσε δυστυχώς με το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Στρασβούργο, που ήρθε για ακόμη μία φορά να προκαλέσει θύματα νοσηρών εγκεφάλων που μετέρχονται ακραία βία. Πρέπει να προβούμε σε συντονισμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του τρομοκρατικού φαινομένου. Τούτο σημαίνει αποτελεσματική συνεργασία των αντιτρομοκρατικών, των μυστικών υπηρεσιών των κρατών μελών και των αρχών δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος και του εγκλήματος στο διαδίκτυο, με τη συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ τους, αλλά και με τη Europol.   

Η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών μπορεί να εξασφαλιστεί με σεβασμό των προσωπικών δεδομένων και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι προϋπόθεση ελευθερίας, που αποτελεί τον πυρήνα της Δημοκρατίας. 

Κύριοι συνάδελφοι, έχουμε πόλεμο. Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι φοβική αλλά με περισσότερη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και στις αξίες μας. Στην ειρήνη που εδώ και 60 χρόνια έχουμε επιτύχει.

Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Οι τρομοκράτες μισούν τον δυτικό τρόπο ζωής. Μισούν την Ευρώπη, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις δημοκρατικές δομές. Θέλουν να προκαλέσουν φόβο, πανικό, τρόμο. 

Δεν θα το επιτρέψουμε. Ψηφίζουμε σήμερα για να εντατικοποιήσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, καλύπτοντας υπάρχουσες πρακτικές και νομοθετικές ελλείψεις».    

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...