Βασιλειάδης: Θα είμαστε πάντα δίπλα στην κοινωνία


 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εγκαινίασε σήμερα (2 /4/19) το ανακαινισμένο κλειστό Γυμναστήριο Ορχομενού «Ολυμπιονίκης Ασώπιχος» παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού.
 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός τόνισε: «Εδώ και τέσσερα χρόνια στη ΓΓΑ δίνουμε καθημερινή μάχη να ανακτήσουμε το αυτονόητο. Να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, να κάνουμε ένα σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία, να κάνουμε παρεμβάσεις με μοναδικό στόχο να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες άθλησης στα παιδιά μας, τα οποία αξίζουν ένα καλύτερο αύριο».
 
Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες μαθητές που βρίσκονταν στο Γυμναστήριο ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε: «Το γήπεδο είναι δικό σας. Ευχαριστηθείτε το. Μη συμβιβάζεστε με τίποτα, διεκδικήστε μια καλύτερη ζωή και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας».
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων: «Σήμερα εδώ χτυπά η καρδιά της νεολαίας. Σήμερα ο χώρος αυτός δίνεται στη νεολαία. Κύριε υπουργέ ευχαριστούμε και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα διότι από την πρώτη στιγμή, ήρθε εδώ και μιλήσαμε με τη γλώσσα της καρδιάς και ένα κτίριο που είχε εγκαταλειφθεί το χρηματοδοτήσατε και ολοκληρώσατε το έργο».
 
Νωρίτερα ο Υφυπουργός και ο γγΑ επισκέφτηκαν τη Λιβαδειά όπου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Γιώτα Πούλου και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων.
 
Ο κ. Βασιλειάδης αφού ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την υποδοχή, τόνισε ότι κανένα έργο δε θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τη Γ.Γ.Α. αν η Δήμαρχος δεν κατέθετε ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες.
Ανέπτυξε τη φιλοσοφία που διέπει την πολιτική του Υπουργείου σε σχέση με την κατανομή του δημοσίου χρήματος ανάλογα με την αναγκαιότητα των έργων που καταγράφηκαν πανελλαδικά και χρηματοδοτούνται οριζόντια και τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν οι μικρές παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλισθεί πρώτα απ όλα η νομιμότητα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και η απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Επίσης αναφέρθηκε στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει το στέγαστρο στο γήπεδο βόλεϊ του ΕΠΑΛ για το οποίο έχει κατατεθεί η σχετική μελέτη από το Δήμο Λεβαδέων καθώς και για το έργο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Ζαγαρά που του παρέδωσε σήμερα η Δήμαρχος. Τέλος ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για το ειδικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” που αφορά τις αθλητικές υποδομές, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση κι έρχεται να δώσει ακόμη περισσότερες λύσεις.
 
Η Δήμαρχος από την πλευρά της τόνισε: «Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να αρθούν οι δυσκολίες και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας. Με την αρωγή του Υπουργείου καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επιλύσουμε τα προβλήματα πυροπροστασίας και αδειοδότησης του Κλειστού Γυμναστηρίου Λιβαδειάς  και να αναβαθμίσουμε το κολυμβητήριο. Εντάξαμε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” μεγάλα έργα για το Δημοτικό Στάδιο και συγκεκριμένα την ανακατασκευή του ταρτάν και των δύο πετάλων και την κατασκευή του σκεπάστρου στη βόρεια κερκίδα. Επίσης εγκρίθηκε η κατασκευή γηπέδου πετοσφαίρισης – volleyball και γηπέδου καλαθοσφαίρισης – basketball στον προαύλιο χώρο του 4ου και 10ου δημοτικού σχολείου τα οποία θα λειτουργήσουν επίσης σαν κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου. Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου προπονητηρίου που θα κατασκευαστεί στο χώρο του πάρκου αναψυχής, στη συμβολή της Έρκυνας και του Μακρυσσαίου ποταμού».
 

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη...

Ο Μπάιντεν “μαζεύει” τη διαφορά από τον Τραμπ. Αλλά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έρχεται… σφαγή

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τα βασικά...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Χαριτάτος και Ρέβη “ψηλώνουν” τον ενημερωτικό τομέα του Open

Διαρκώς ανοδική είναι η πορεία της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη φθορά, μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία, η αντιπολίτευση υποτίθεται ότι θα βρισκόταν σε διαδικασία......

Ο Μπάιντεν “μαζεύει” τη διαφορά από τον Τραμπ. Αλλά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έρχεται… σφαγή

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τα βασικά δεδομένα των τελευταίων μηνών και τις βασικές εκτιμήσεις για τη μάχη του Νοεμβρίου για τον...