Βασίλης Σπανάκης: “Ναι” στους άξιους και ικανούς

 

Γράφει ο Βασίλης Σπανάκης

Πηγή: ethnos.gr

 

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την απέλπιδα προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μειώσουν το μέγεθος της ήττας τους στις επερχόμενες εκλογές, μέσα από fake news περί «κρυφής ατζέντας» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα «δεινά» και στις «καταστροφές» που περιμένουν τους Ελληνες, μόλις αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας, αναφέρθηκε πρόσφατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με μια φράση ανάλογη του πολιτικού επιπέδου του. «Οι μεταρρυθμίσεις της Νέας Δημοκρατίας μυρίζουν αίμα» είπε.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ «μυρίζουν» ανάπτυξη, μια οσμή εντελώς άγνωστη στον κ. Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εμείς γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που θα βγάλει την Ελλάδα από τη μιζέρια και την απομόνωση. Οι οικονομικές προτάσεις μας είναι ξεκάθαρες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες, και βασίζονται στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην πραγματική οικονομία, έχει γνώση των αναγκών όπως αυτές διαμορφώθηκαν την τελευταία τετραετία και είναι πανέτοιμη να δώσει τις λύσεις, ξεκινώντας από το σημείο που «πονάει» περισσότερο φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις: τη μείωση φόρων και εισφορών. Το φορολογικό νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί τις πρώτες 100 ημέρες από την κυβέρνησή μας, συμπεριλαμβάνει:

Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, από 28% που είναι σήμερα, στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021.

• Σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης. • Συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, διατηρώντας στο 6% τον υπερμειωμένο συντελεστή. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε όλη την Ελλάδα, εντός διετίας.

Αμεση μείωση του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5%. Παράλληλα, έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης της περιττής γραφειοκρατίας, με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής και η θέσπιση ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης.

Οι μεταρρυθμίσεις μας αφενός θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα σε όλα τα εισοδήματα, αφετέρου θα προσελκύσουν επενδυτές και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις -πλήρους και καλά αμειβόμενης απασχόλησης- στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, έχουμε ετοιμάσει ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα για τη δημόσια διοίκηση, που σε κανένα σημείο του δεν «κρύβει» τις απολύσεις της αποτυχημένης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ως δημόσιος υπάλληλος και εκλεγμένος πρόεδρος των εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, γίνομαι καθημερινά αποδέκτης της αγωνίας των συναδέλφων μου, που με ρωτούν εάν κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους την επομένη των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαψεύσει κατηγορηματικά αυτά τα μυθεύματα, προαναγγέλλοντας μάλιστα προσλήψεις στους τομείς του Δημοσίου που υπάρχει ανάγκη. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του δικού μας κυβερνητικού προγράμματος από το αντίστοιχο του κ. Τσίπρα: εμείς λέμε «όχι» στις απολύσεις, «όχι» στις στρατιές μετακλητών, «ναι» στις στοχευμένες προσλήψεις, «ναι»στους άξιους και τους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ο Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης είναι Υποψήφιος βουλευτής Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών

Best Of

Το “ευχαριστώ” του (εορτάζοντα) Κώστα Μπακογιάννη, και μια ματιά… στο μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Γεννημένος την 16η Μαρτίου. Του 1978. Ετών...

Φαήλος Κρανιδιώτης: Ο μόνος αληθινός εχθρός της ΝΔ είναι ο εαυτός της

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης Πηγή: newsbreak.gr   Ο μόνος αληθινός εχθρός της Ν.Δ. είναι ο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συμμετείχε σε συζήτηση...

Μητσοτάκης: Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με θεσμικούς εκπροσώπους...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο...

I’ m back… Η φράση που άλλαξε (για δεύτερη φορά) τον παγκόσμιο αθλητισμό

  Του Αλέκου Ευγενικού   Μια φράση που άλλαξε τον παγκόσμιο αθλητισμό,...

Η αλλαγή ηγεσίας που… εξολόθρευσε το ΠΑΣΟΚ (χειρότερα από κορονοϊό)

  Η 18η Μαρτίου του 2012 καταγράφεται ήδη από τη......
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δημήτρης Μιχαλέλης και Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη (ραδιοφωνική) παρέα στους εκδρομείς που επέστρεφαν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο Δημήτρης Μιχαλέλης και η Κασσιανή Βραχά κράτησαν την καλύτερη παρέα στους εκδρομείς του τριημέρου οι οποίοι επέστρεφαν στην Αθήνα και τα...

Η φθορά μας πρόλαβε. Και παγιώθηκε ως εθνική παρακμή…

Η Ελλάδα που μικραίνει διαρκώς. Η Ελλάδα που στερείται τεράστια μεγέθη, και αδυνατεί μοιρολατρικά να τα αντικαταστήσει. Στην επέτειο της απώλειας του Οδυσσέα Ελύτη, σαν...

Τον είδε κανείς να πεθαίνει;

  Το... ατίθασο θηλυκό που λέγεται καρδιά, έχει τον τρόπο της να κλιμακώνει την ποσόστωση συναισθήματος στο μυαλό ενός ανθρώπου, διαχειριζόμενη τη φόρτιση των συμβολισμών...