Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απορρίπτει κάθε προοδευτική πρόταση

 

«Η ΝΔ απορρίπτει οποιαδήποτε προοδευτική πρόταση αναθεώρησης διατάξεων του Συντάγματος και σε μεγάλο βαθμό κάνει οπισθοχωρήσεις, κάνει πολλά βήματα πίσω. Αυτό φαίνεται πιο καθαρά στο πεδίο των κοινωνικών, ατομικών και κυρίως των εργασιακών δικαιωμάτων», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στο “KONTRA CHANNEL”.

«Προτείναμε να μην υπάρχει διάκριση της αμοιβής λόγω ηλικίας, για να μην ξαναέχουμε παραδείγματα υποκατώτατου μισθού, απορρίφθηκε από τη ΝΔ. Προτείναμε να καθορίζεται ο κατώτατος μισθός με Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, απορρίφθηκε από τη ΝΔ. Προτείναμε να μπορούν να έχουν οι κλαδικές συμβάσεις μεγαλύτερη ισχύ για να διασφαλίζονται καλύτεροι μισθοί απ’ ό,τι στο επιχειρησιακό-ατομικό επίπεδο, απορρίφθηκε από τη ΝΔ. Προτείναμε να μην υπάρχει διάκριση των ατόμων στη βάση του φύλου τους, του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητάς τους, απορρίφθηκε από τη ΝΔ», επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε παράλληλα ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος και στο ζήτημα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι το κράτος οφείλει να εγγυάται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης σε όλους τους πολίτες. Άρα να θεσπίσουμε πρώτα απ’ όλα μία υποχρέωση για το κράτος και την εκάστοτε κυβέρνηση. Το τι είναι αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης να προκύπτει με επιστημονικές μεθόδους και να το εγγυόμαστε και με καθολική πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά όπως π.χ. η υγεία και με την παροχή ενός ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Η ΝΔ δεν θέλει ούτε να υπάρχει υποχρέωση, ούτε να προκύπτει πιο είναι το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και δεν θέλει σε καμία περίπτωση αυτό να διασφαλίζεται από την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και αγαθά. Το μόνο που δέχεται είναι να βάλει μία γενική μέριμνα-ευχολόγιο, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης».
Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «η ΝΔ θέλει έναν εντελώς απαξιωμένο πολιτικά  ΠτΔ  και συγχρόνως ένα υποχείριο, ένα εργαλείο ενός συγκεκριμένου κόμματος. Η πρόταση της ΝΔ οδηγεί σε θεσμική εκτροπή και αναστάτωση, είναι εκτός της λογικής και του πνεύματος του Συντάγματος, είναι μία απαράδεκτη για τη δημοκρατία και για τους θεσμούς πρόταση και λογική».

Για το ασφαλιστικό τόνισε ότι «αυτό που σχεδιάζει η ΝΔ σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν γίνει είναι ότι θα επαναφέρουν ένα σύστημα κλάσεων στις εισφορές, το οποίο είναι εξ ορισμού ένα άδικο σύστημα που δεν συνδέεται με τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες των ασφαλισμένων».

Τέλος, για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι «η κυβέρνηση την οδηγεί στην απόλυτη εκχώρηση σε ιδιώτες και επιχειρεί να δημιουργήσει κοινωνικό αυτοματισμό σε ό,τι αφορά τα εργασιακά. Παρεμβαίνει με νόμο, εντελώς αντισυνταγματικά, για να καταργήσει την υφιστάμενη επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση ώστε να μην ισχύει για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Προβάλλει ψευδώς την κατάργηση της μονιμότητας για να δώσει την εντύπωση ότι περικόπτει προνόμια λίγων, ενώ η μονιμότητα των εργαζομένων στη ΔΕΗ έχει καταργηθεί ήδη από το 2012».

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...