Αχτσιόγλου: Γιατί φοβάται και ανησυχεί η ΝΔ;

Σημεία τοποθέτησης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στην ΕΡΤ1


“Τι φοβάται η ΝΔ και λειτουργεί εξωθεσμικά στην Προανακριτική;”

 

«Η ΝΔ πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση επένδυσε κομματικά και πολιτικά για ψηφοθηρικούς λόγους σε μία ακραία ρητορική αναφορικά με το προσφυγικό», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε τοποθέτησή της στην ΕΡΤ1.

«Ουσιαστικά, η ΝΔ έλεγε ότι το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα έχει προκύψει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες και δέχεται με μαζικό τρόπο πρόσφυγες. Είχε συνολικά μία στάση που καλλιέργησε και κάλυψε την ακροδεξιά ρητορική, η οποία αυτή τη στιγμή εκδηλώνεται με κοινωνικά φαινόμενα και εικόνες για τις οποίες η ΝΔ δεν είναι άμοιρη πολιτικών ευθυνών. Υφίσταται αυτά που η ίδια καλλιέργησε», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, υπενθυμίζοντας ότι «ο κ. Βορίδης, υπουργός σήμερα, μιλούσε σε ακροατήριό του στη ΝΔ “ως δεξιός σε δεξιούς” για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες, δέχτηκε τους πρόσφυγες και δημιούργησε το πρόβλημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, «εξαρχής είπε ότι αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο αφορά όλη την Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην Ευρώπη και προσπάθησε να πετύχει διμερείς συμφωνίες. Επετεύχθη η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας, με πολλά προβλήματα, αλλά που σε μεγάλο βαθμό ανακούφισε τη χώρα και προχώρησε με ένα τέτοιο σχέδιο. Η ΝΔ τις πρώτες μέρες, για να μην φανεί αναντίστοιχη των λεγομένων της προεκλογικά, έλεγε ότι αυτά τα εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πέρασαν δύο μήνες, υπερδιπλασιάστηκαν οι προσφυγικοί πληθυσμοί στα νησιά, για να ξεκινήσει να λέει ότι πρόκειται περί γεωπολιτικού προβλήματος».

Αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ σχετικά με τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «έχει ακολουθηθεί μία διαδικασία η οποία είναι εντελώς εξωθεσμική και παρασυνταγματική» και πρόσθεσε ότι «εάν η πλειοψηφία καθόριζε τα μέλη μιας διακομματικής επιτροπής αυτό θα ήταν καθαρή παραβίαση της δημοκρατικής αρχής. Ένα κόμμα πρέπει να έχει τη δυνατότητα -αυτό λέει και ο κανονισμός της Βουλής- το ίδιο, ο πρόεδρός του και η κοινοβουλευτική του ομάδα να ορίζει τα μέλη».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καθορίσει ποια θα είναι η εκπροσώπηση της μειοψηφίας στην κοινοβουλευτική επιτροπή. Είναι δυνατόν; Γιατί η ΝΔ επιμένει να εξαιρεθούν; Τι φοβάται από την παρουσία των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή; Τι ακριβώς την ανησυχεί;»

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «οι δύο βουλευτές θα πάνε κανονικά, όπως είναι λογικό, νόμιμο και συνταγματικό να κάνουν. Ο πρόεδρος του κόμματος έστειλε την επιστολή στον κύριο Τασούλα, ελπίζουμε ο πρόεδρος της Βουλής, έστω και την τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως μέλος της ΝΔ αλλά να ενεργήσει με τον θεσμικό του ρόλο».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...