Αυγενάκης: Να κρατηθεί το μπάσκετ στο υψηλό επίπεδο που του αξίζει

 

Με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελο Γαλατσόπουλο και τον αντιπρόεδρο, Σταύρο Δουβή, συναντήθηκε στη ΓΓΑ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε μια “εισαγωγή στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό μπάσκετ”.

Το προεδρείο της Λίγκας τον ενημέρωσε για τις “ανωμαλίες” που προκλήθηκαν τους τελευταίους μήνες στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, για την υφιστάμενη κατάσταση στα τηλεοπτικά, για την αναζήτηση κεντρικού χορηγού, για την υψηλή φορολογία των συμβολαίων και των εισιτηρίων, ενώ θίχθηκαν και τα ζητήματα της συνεργασίας με την ΕΟΚ και των “ανεπαρκών μηχανισμών ελέγχου” γύρω από το “Στοίχημα”.

Ο κ. Αυγενάκης τους επισήμανε ότι “δεν είστε άμοιροι ευθυνών” και τόνισε ότι επιβάλλεται συνεργασία όλων (Υφυπουργείου, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ) προκειμένου το μπάσκετ να κρατηθεί οπωσδήποτε στο επίπεδο που του αρμόζει και του αξίζει, καθώς αποτελεί σημαντικότερη δραστηριότητα στην ελληνική κοινωνία, με εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ασχολούνται μαζί του και ο επικοινωνιακός αντίκτυπος των τελευταίων μηνών μόνο θετικός δεν είναι.

Ο Υφυπουργός παρατήρησε ότι “το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τον Ολυμπιακό είναι θλιβερό για το άθλημα και την συνεχιζόμενη ανάπτυξή του. Βέβαια, για κάθε καβγά χρειάζονται, τουλάχιστον, δύο. Εκτιμώ ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να παρακινηθούν για να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε μαζί να πάμε δύο βήματα μπροστά! Θα εξαντλήσουμε το δικαίωμα της όποιας παρέμβασης μας, το οποίο σταματάει εκεί που αρχίζει το δικό σας δικαίωμα, αλλά αυτή η συνθήκη ισχύει και αντίστροφα”.

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα για τις βελτιώσεις στο φορολογικό πλαίσιο, πολιτική άλλωστε που είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ενώ διευκρίνισε ότι στα τηλεοπτικά ζητήματα και δη της ΕΡΤ, το υφυπουργείο γνωμοδοτεί, καθώς άλλοι (οι βασικοί μέτοχοι και η διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης) αποφασίζουν.

Ενημέρωσε, τέλος, το προεδρείο του ΕΣΑΚΕ ότι θα παρευρεθεί το απόγευμα στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος, αλλά και ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεχίσει τον συγκεκριμένο κύκλο επαφών του (ΕΟΚ και διοικήσεις ΚΑΕ).

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...

Λευτέρης Κουσούλης: Ο βαθμός καθυστέρησης της κοινωνίας μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Ο Κασσελάκης… δίνει πόντους στον Μητσοτάκη

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ο Στέφανος Κασσελάκης υποσχέθηκε ότι...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το ακούσουμε και αυτό. Αλλωστε ούτε όριο ξεφτίλας έχουν, ούτε όριο στον κυνισμό, την χυδαιότητα, τον...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την πιθανότητα μεγαλύτερης ανάφλεξης στο μέτωπο...