Αραμπατζή: Η κυβέρνηση έχει… μαύρα μεσάνυχτα


 
H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, για την αδυναμία αξιοποίησης του πακέτου Γιούνκερ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«“Βρέχει” λεφτά για την ευρωπαϊκή γεωργία και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να κρατά ομπρέλα. Αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας η μη αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ για τον Αγροδιατροφικό Τομέα!»
Πλήρης δήλωση
«Τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που στερεί τον πολλαπλώς πληγέντα αγροτικό τομέα της χώρας μας από τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του Πακέτου Γιούνκερ για τον Αγροδιατροφικό Τομέα, στηλιτεύουν με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τους σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή.
Αφορμή η πρόσφατη (3/1/2019) υπογραφή συμφωνίας για τη χορήγηση εγγύησης ύψους 610 εκατ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ σε Ισπανική τράπεζα, για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά 15.000 μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα όπως και η πρόσφατη (13/9/2018) χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 155 εκατ. ευρώ μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και ρουμανικής Κυβέρνησης, με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση των αγροτών και των επιχειρήσεων στις αγροτικές περιοχές.
Δυστυχώς, εδώ και 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τη σημαντική αποεπένδυση που έχει υποστεί η χώρα μας, ειδικά στον τομέα της γεωργίας, που έχει πληγεί από τη φορολογική και ασφαλιστική κυβερνητική πολιτική, η ελληνική γεωργία δεν έχει επωφεληθεί ούτε 1 ευρώ από ένα τόσο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο.
Ένα Επενδυτικό Σχέδιο που αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που παρέχει εγγυήσεις πρώτης απώλειας. Ένα σχέδιο που  εξασφαλίζει την πολυπόθητη δανειοδότηση με χαμηλά επιτόκια για τους νέους αγρότες, μεταβαλλόμενα επιτόκια ανάλογα με τις τιμές των προϊόντων στην αγορά κατά το πρότυπο της Ιρλανδίας και παροχή των αναγκαίων μικροπιστώσεων για τις αναγκαίες αγροτικές επενδύσεις.
Η αδυναμία αξιοποίησης του Πακέτου Γιούνκερ, ακόμη και σε ό,τι αφορά το πρώτο βήμα υλοποίησης του, συνιστά μνημείο ανικανότητας της Κυβέρνησης. Χρειάστηκαν 16 ολόκληροι μήνες (Απρίλιος 2017)  και η σφοδρή αντιπολίτευση της ΝΔ για να υπογράψουν επιτέλους την εκ των προτέρων -ex-ante- αξιολόγηση ενώ οι υποσχέσεις του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  στις 21 Σεπτεμβρίου 2018  περί δήθεν διαμόρφωσης χαρτοφυλακίου άνω του μισού δισ. ευρώ για τους αγρότες επενδυτές, έμειναν, όπως  πάντα, στα χαρτιά.
Άλλη μια απόδειξη δυστυχώς ότι η Κυβέρνηση της επετειακής, επιδοματικής πολιτικής, έχει  μαύρα μεσάνυχτα και αλλεργία στις επενδύσεις».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...