Από πότε έχει η ΕΡΤ την πολυτέλεια να… πετάει από το τρένο τον Πάνο Χαρίτο;

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Τα μαύρα σύννεφα που μαζεύονται όλο και πιο απειλητικά το τελευταίο διάστημα πάνω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, φαίνεται ότι έχουν αποσυντονίσει τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για ριζικές αλλαγές, λόγω της απογοήτευσης που έχει προκαλέσει η σημερινή πραγματικότητα της ΕΡΤ, έχουν πάει πίσω, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, στο ενδιάμεσο ωστόσο προστίθενται…. επεισόδια.

Πλέον πρόσφατο, το κόψιμο της εκπομπής του Πάνου Χαρίτου, που ο ίδιος ο καλός δημοσιογράφος ανακοίνωσε, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Πάνος Χαρίτος, με σημαντική διαδρομή αξιοπρέπειας και ήθους αλλά και αξιοπιστίας αναφορικά με τη δουλειά του, ήταν από τις φωνές που έδιναν κύρος στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ. Ένας ενημερωτικός τομέας που, ειδικά τους τελευταίους μήνες, δοκιμάζεται, με χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης και χωρίς να έχει καταφέρει να ανακτήσει μια στοιχειώδη παρεμβατικότητα, μετά τα δύσκολα χρόνια του “μαύρου” της εποχής Σαμαρά-Βενιζέλου και των αστοχιών και… επικών γκαφών που ακολούθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Στο Ραδιομέγαρο το τελευταίο διάστημα η γκρίνια έχει ενταθεί, καθώς η σημερινή διοίκηση επέλεξε να επενδύσει σε “μεταγραφές”, που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ το “γηγενές” ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, στην πλειοψηφία του.

Δεν είναι τυχαίο ότι, η μοναδική ενημερωτική εκπομπή η οποία φτάνει σε διψήφια ποσοστά τηλεθέασης, είναι εκείνη των Γιάννη Σκάλκου και Κώστα Λασκαράτου, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, δηλαδή δυο δημοσιογράφων από τον πυρήνα του έμψυχου δυναμικού της ΕΡΤ.

Και όλα αυτά, την ώρα που, ακόμη και στα social media, στελέχη της ΕΡΤ προμοτάρουν τον… ψυχαγωγικό τομέα της δημόσιας τηλεόρασης, με εκπομπές και ταινίες. Κάτι που κάθε άλλο παρά απαρατήρητο έχει περάσει από την πολιτική ηγεσία.

Το μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι, αν μια ΕΡΤ που δεν κατάφερε εδώ και πολλά χρόνια να σταθεί στα πόδια της, και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών, έχει την πολυτέλεια να… πετάει από το τρένο δημοσιογράφους σαν τον Πάνο Χαρίτο.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Νίκος Φυλάγγελος
Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...