Αναστασία Ανανιάδου: Να ξεπεράσουμε την πολιτική απάθεια και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον

 

Γράφει η Αναστασία Ανανιάδου

Υποψήφια βουλευτής Κιλκίς με τη Νέα Δημοκρατία

 

Γεννήθηκα το 1992 στην πόλη του Κιλκίς και είμαι Δικηγόρος. Μεγάλωσα και πέρασα τα σχολικά μου χρόνια στο Κιλκίς, και αποφοίτησα από το 1ο Γενικό Λύκειο.

Πρόκειται για μία περιοχή πλούσια σε ιστορία, γνωστή από την εποχή του Τρωικού πολέμου, κτισμένη στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου, όπου υπάρχει η μεταβυζαντινή ομώνυμη εκκλησία. Οι γονείς μου κατάγονται από χωριά του Κιλκίς και έχω όμορφες παιδικές αναμνήσεις από τις ανέμελες διακοπές μου σε αυτά. Είμαι ποντιακής καταγωγής και περήφανη για τις ρίζες μου.

Το Κιλκίς είναι πολυσυλλεκτικός προσφυγικός τόπος, όπου συμβιώνουν αρμονικά και δημιουργικά, γηγενείς κάτοικοι από αρχαιοτάτων χρόνων, Βλάχοι και Σαρακατσάνοι, αλλά και πρόσφυγες από τον Πόντο, την Μικρά Ασία, την Στρώμνιτσα, την Στενήμαχο, και την Ανατολική Θράκη. Η συνύπαρξη Ελλήνων διαφορετικής καταγωγής, οι οποίοι διατηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις, τις αξίες και τις αρχές της ελληνικής φυλής, ενισχύουν το πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της περιοχής και την καθιστούν ένα τόπο με έντονη πολιτιστική και πνευματική δραστηριότητα.

Από μικρή είχα πολλά ενδιαφέροντα και ασχολήθηκα με τον αθλητισμό, την παράδοση, την Λογοτεχνία, τον χορό, την μουσική και ήμουν τυχερή διότι ο τόπος μου, έδινε δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά και στους εφήβους. Ασχολήθηκα με την κολύμβηση στην παιδική ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, με το τένις στο τοπικό σύλλογο του Κιλκίς, με κλασσικό χορό, με την μουσική και την χορωδία και με παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων. Βραβεύτηκα σε πανελλαδικό διαγωνισμό με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και συμμετείχα στους πανελλήνιους αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας στην Αθήνα.

Ως παιδί της γενιάς μου και ως γυναίκα, θέλω να ζω στην εποχή μου, προσπαθώντας ταυτόχρονα να είμαι συνεπής με τις υποχρεώσεις μου απέναντι στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου, η οποία με στηρίζει σε κάθε βήμα μου. Από μικρή ταξίδεψα και πέρασα μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ευρώπη και στην Βόρειο Αμερική, αποκτώντας ενδιαφέρουσες πολιτισμικές επιρροές και ερεθίσματα, που διαμόρφωσαν τον εξωστρεφή και εξερευνητικό χαρακτήρα μου.

Ήταν επιλογή της οικογένειάς μου να γνωρίσω όσο γίνεται τον κόσμο από νωρίς, ώστε να μάθω να σέβομαι το διαφορετικό παράλληλα με την καλλιέργεια της αγάπης για την δική μου Πατρίδα.

Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, στην οποία ολοκλήρωσα με “Άριστα” τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, με μεταπτυχιακή διατριβή στο Φορολογικό Δίκαιο. Είμαι πτυχιούχος Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας και κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής. Εργάστηκα σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία της Θεσσαλονίκης και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Αρίστευσα στις εξετάσεις για την άδεια άσκησης δικηγορικού επαγγέλματος. Στη συνέχεια άρχισα να εργάζομαι ως δικηγόρος.

Στα φοιτητικά μου χρόνια δραστηριοποιήθηκα στην ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Παράλληλα με τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή, αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην γενέτειρά μου, στο Κιλκίς. Το 2014 εκλέχτηκα, σε ηλικία 22 ετών, Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Κιλκίς, πρώτη από τις γυναίκες. Υπήρξα Εντεταλμένη Σύμβουλος στα πολιτιστικά του Δήμου Κιλκίς και μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σήμερα, 27 χρονών, είμαι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς, σημειώνοντας ρεκόρ στην ιστορία εκλογής προέδρου με 31 ψήφους στους 32 ψηφίσαντες, έχοντας την στήριξη και της αντιπολίτευσης. Και είμαι περήφανη ως νέος άνθρωπος και γυναίκα, διότι με την εκλογή μου έγινε πράξη στον ακριτικό Δήμο μας η σύγκλιση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, προς όφελος του τόπου μας. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, διότι με εμπιστεύτηκαν και έφεραν στο προσκήνιο της αυτοδιοικητικής πραγματικότητας την γενιά μου, στέλνοντας ένα θετικό μήνυμα στην τοπική κοινωνία.

Τώρα θα είμαι υποψήφια Βουλευτής στο Κιλκίς με τη Νέα Δημοκρατία, στις επερχόμενες εκλογές. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την τιμή που μου έκανε να αγωνιστώ και να προσφέρω με την παράταξη των μεγάλων και ιστορικών επιλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει πράξη την ανανέωση που υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, αξιοποιώντας νέα πρόσωπα και γυναίκες, στον αγώνα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ξεκινώ τον προεκλογικό μου αγώνα με αισιοδοξία και δυναμισμό και νιώθω σίγουρη ότι θα τύχω ευρείας αποδοχής. Άλλωστε η εκλογή μου στις δημοτικές εκλογές του 2014, η εκλογή μου στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου και η ένταξή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι μεγαλύτεροι ηλικιακά πολίτες, τάσσονται πλέον υπέρ της ανάδειξης νέων ανθρώπων αλλά και γυναικών, σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου.

Γνωρίζω ότι οι νέες και οι νέοι είναι καχύποπτοι έως αρνητικοί, απέναντι στους θεσμούς, στην πολιτική και στο κράτος  Διατηρούν μια στάση καχυποψίας και απαξίωσης και η οικογένεια σε πάρα πολλές περιπτώσεις στηρίζει οικονομικά τα παιδιά, λόγω της μεγάλης ανεργίας. Θέλω με την παρουσία μου στα κοινά και την πολιτική, να πείσω την γενιά μου ότι με την συμμετοχή μας και την ψήφο μας, μπορούμε συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ελλάδας, το δικό μας μέλλον. Μετά τις επιπτώσεις της κρίσης, πρέπει να ξεπεράσουμε την πολιτική απάθεια και την κοινωνική αδράνεια της γενιάς μας.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...