Ένας θυμωμένος Τσίπρας σε… προθέρμανση για αντάρτικο


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Αυτή τη φορά, η εικόνα του Αλέξη Τσίπρα προσομοίαζε σε… προθέρμανση για αντάρτικο ενόψει φθινοπώρου. Ο πρώην πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μίλησε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος. Και άφησε αιχμές ακόμη και για εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα:
“Από τις πρώτες τρείς βδομάδες αποδεικνύεται ότι το μόνο σχέδιο που είχε έτοιμο η ΝΔ ήταν αυτό της άλωσης του κράτους.
Τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της ΝΔ, θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση του Βίκτωρ Όρμπαν στην Ουγγαρία. Μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που διορίζετε σε κυβερνητικές θέσεις.
Ως Πρωθυπουργός είχα δώσει εντολή ώστε ο Διοικητής της ΕΥΠ να ενημερώνει διεξοδικά τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης για όλα τα κρίσιμα θέματα. 4,5 χρόνια δεν υπήρξε ούτε ίχνος αντιθεσμικής συμπεριφοράς. Εσείς, τι ακριβώς θέλετε να κάνετε την ΕΥΠ;
Τοποθετήσατε στη θέση του ΓΓ Τουρισμού τον κ. Λούλη, ο οποίος έγραψε βιβλίο για να υμνήσει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών. Και αντί να αποπέμψετε τον υμνητή της Χούντας, οδηγήσατε σε παραίτηση τον Πρόεδρο του ΕΟΤ. Αλλά βέβαια δεν αποπέμπεται ο ταμίας του ιδρύματος Μητσοτάκη.
Τοποθετήσατε άνθρωπο της Lamda Development σε θέση υφυπουργού. Μας είπατε «είναι τεχνοκράτης, μην ανησυχείτε θα είναι δίκαιος». Και φέρατε τροπολογία κατ’ εντολή προφανώς της εταιρίας, για αλλαγή των όρων δόμησης.
Ψέματα και παραπληροφόρηση από την ΝΔ: Ότι ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποφυλακίστηκε λόγω του Ποινικού Κώδικα. Ότι ο Φλώρος, συνεργάτης του Διευθυντή του Μαξίμου, κ. Δημητριάδη, αποφυλακίστηκε λόγω του Ποινικού Κώδικα.
Δήθεν μειώνετε τους μετακλητούς, αφού από τις 4 θέσεις μετακλητών για κάθε Yπουργό, τις κάνετε 8. Οτι εσείς δήθεν, μέσα σε 10 μέρες, εξασφαλίσατε πρόσβαση σε 155.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς ενώ η απόφαση υπήρχε ήδη, με συγκεκριμένο ποσό ύψους 270 εκατ., από τις 30/5/2019.
Ότι δήθεν κόψατε την απόδοση συντάξεων 24.000 ευρώ και ότι οι εκκρεμούσες συντάξεις είναι δήθεν 450.000. Ψέματα, fake news, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και έφοδος στο κράτος και στους θεσμούς. Αυτό είναι το σχέδιο της ΝΔ.
Δεν γνωρίζω κ. Μητσοτάκη τι ακριβώς φοβάστε και προχωράτε σε αυτές τις αλλαγές. Φαντάζομαι ότι δεν εμπιστεύεστε τους Υπουργούς σας ή το κόμμα σας. Αλλά αυτά στην Ελλάδα δεν ξανάγιναν, τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση. Θέλετε τις υπερεξουσίες εις βάρος του δημοκρατικού ελέγχου.
Η ΝΔ έχει μαζέψει στη κυβέρνησή της όλα τα στελέχη του ΛΑΟΣ. Υπουργοί που κατηγορούν ως ψυχικά άρρωστους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ενώ έχει ανασύρει κάθε αναχρονιστική αντίληψη για το ρόλο της γυναίκας, της οικογένειας, της εκκλησίας, της τάξης και της ασφάλειας.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο από την σύσταση και λειτουργία της Προεδρίας της Κυβέρνησης, προκύπτει ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000 ευρώ.
Την περίοδο 2015-19, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού προβλεπόταν η λειτουργία 10 Γραφείων. Με το εν λόγω σ/ν, μόνο στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, προβλέπεται η λειτουργία 11 Γραφείων, 1 Γενικής Διεύθυνσης, 3 Διευθύνσεων και 1 Τμήματος.
Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη: Αντί για αξιοκρατική στελέχωση των επιτελικών θέσεων του Δημοσίου από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, επιλέγει την άλωση του κρατικού μηχανισμού με στελέχη από το Μητρώο Κομματικών Στελεχών της ΝΔ.
Επί 4,5 χρόνια λαϊκίζατε ασύστολα για το θέμα των μετακλητών και στοχοποιούσατε αδίκως τους συνεργάτες μας. Κι ας ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αυτή που προχώρησε σε περιορισμό του συνολικού αριθμού αλλά και σε μείωση και εξορθολογισμό των αποδοχών τους.
Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ δημιουργεί 700 θέσεις μετακλητών και μάλιστα με αυξημένες αποδοχές. Με τις προτεινόμενες διατάξεις, πλέον όλοι οι μετακλητοί συνεργάτες των Υπουργών, θα τυγχάνουν ειδικών μισθολογικών προνομίων.
Στο θέμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με μια φωτογραφική διάταξη αμφίβολης συνταγματικότητας, που αντίκειται στο ενωσιακό δίκαιο και κατά παράβαση κάθε έννοιας ηθικής & πολιτικής δεοντολογίας, επιχειρείτε την καθαίρεση της Διοίκησης μέσω αναδρομικής θέσπισης κωλυμάτων διορισμού.
Σας ενοχλεί που η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει σοβαρές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και το καρτέλ στο χώρο της διανομής του Τύπου. Σας ενοχλεί γιατί στο σχεδιασμό σας είναι να ευνοήσετε συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο του Τύπου.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα βαθύ κομματικό κράτος. Η Ελλάδα χρειάζεται σύγχρονη, αξιοκρατική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα, ηγεσία και σχέδιο για τη νέα εποχή”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...